Close

Strona 61 z 104 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 1040

Wątek: D5100

Domyślnie D5100 af

Cytat Zamieszczone przez donv Zobacz posta
    od kilku dni oglądam YT i vimeo. Ale tam wszytko jest ręcznie ostrzone a ja szukam informacji nt. sprawności działania ciągłego AF podczas nagrywania.
    Tu masz
    http://www.youtube.com/watch?v=DCbAnLbJv24
    http://www.youtube.com/watch?v=FWkVZtb10mA
    autofocus w D5100 LV działa w miarę dobrze jak na lustrzankę, ale af do nagrywania filmów średnio się nadaję, tak jak koledzy piszą. Jeśli chodzi o dużą matryce i szybki autofocus to tylko A33,A55 (zaraz pojawi się A35), no ale tracimy troszkę światła przez to pół przepuszczalne lustro.

Domyślnie

Super - o właśnie taką informację mi chodziło.

Wiem, że to ostrzenie jest mocno neandertalskie ale byłem ciekawy czy wogóle jest,

Mam jeszcze jedno pytanie - w szczególności na pierwszym wideo, czy to jest obiektyw z falowym (cichym i płynnym) silnikiem AF czy zwykłym jak mam np w Sigmie 18-200 ze stabilizacją optyczną ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    Druga kwestia mam sporo klientów którym się nie chciało formować No i mało zdjęć aparat robi Po konkretnych instrukcjach już nie wracają.
    Wcale się nie dziwię, że po takich poradach nie wracają

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mane Zobacz posta
    Wcale się nie dziwię, że po takich poradach nie wracają
    ha ha ha, super śmieszne.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Ja kupiłem D5100 w 80% to filmowania. Dokupiłem jeszcze stałkę 50mm 1,8f G i jestem zachwycony.

Tutaj mała próbka - dens mojej córci

http://www.youtube.com/watch?v=j2PjDLpUW_s

Domyślnie

rowniez zakupilam, kit 18-105, aktualnie czekam by odebrac zamowiony 1.8 50mm
    do filmow nie planuje go uzywac w ogoole.. no, chyba, ze w formie zabawy.
    jak na razie zlego slowa o nim nie powiem.. i nie zaluje bo pod uwage bralam d90, ale ten lepiej lezy w dloni, ze nie wspomne o ruchomym wyswietlaczu, ktory w moim przypadku jest bardzo istotny i nietaktem jest bagatelizowanie tej funkcji (coz, 160cm wzrostu jednak utrudnic moze nieco)

jedyne na co jeszcze marudze, to menu.. ale coz, ciezko przestawic sie z Sonego

ALE.. mega doceniam ponownie (paaare ladnych lat temu mialam F75) szklo. Soniak sie chowa z tym swoim beczkowaniem, ktore trzeba potem usuwac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez uwagagryze Zobacz posta
    ALE.. mega doceniam ponownie (paaare ladnych lat temu mialam F75) szklo. Soniak sie chowa z tym swoim beczkowaniem, ktore trzeba potem usuwac
    No sorry, ale chyba porównujesz kita do kita... w dodatku zależ jaki z jakim.
    Bo jeśli Nikkora 18-105 z Sony 18-70, to... sorry
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    A to psikus

Domyślnie

ano, kita z kitem.
    nawet bez wzgledu na dlugosc - winetowal i beczkowal.
    tu jak do tej pory jest idealnie.

Domyślnie

Kit kitowi nierówny... do D700 jako kit występował 24-70/2.8
    N18-105 wypadało by porównywać jak już z S16-105.

ed.
    Nawet gabarytowo/wizualnie widać, że to inna klasa obiektywów, pomijam fakt różnicy w premierze ok 3-4 lat
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    A to psikus

Domyślnie

sugerujesz, ze gdybym chciala uzyc np nikkora zblizonego dlugoscia do kitu sonego (przy zalozeniu, ze to 18-70, bo ten, ktory mialam do 200 rzeczywiscie nie mial tego problemu) - zauwazylabym na nim wiecej wad?
    hmmm..
    czyli teoretycznie n18-55 jest gorszy jakosciowo ?
    do 105 wybralam ze wzglad na wygode. u amatora niewiele wiecej decyduje przy wyborze standardu

Strona 61 z 104 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów