Close

Strona 59 z 104 PierwszyPierwszy ... 949575859606169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 1040

Wątek: D5100

Oszczędny w słowach Awatar eBarciu
    Miasto
    Galway / Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boa Zobacz posta
    Widocznie też jesteś onanistą sprzętowym, skoro jesteś na tyle "bezpłodny twórczo", że musiałeś skorzystać z czyjegoś podpisu, miast sklecić coś samemu
    onanistą sprzętowym jestem a jakże! a co sobie będę przyjemności ograniczał!
    a tak na poważnie nie widzę powodu do zbędnego napinania się i pisania poezji skoro cytat czyjeś myśli idealnie pasuje do danej sytuacji/ wypowiedzi.
    zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
    D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michaelius Zobacz posta
    A to nie ty pisales, ze kupiles zamiennik za 70 ?
    Zreszta tak czy siak, zanim akumulator im ewentualnie padnie bedzie zamiennikow do wyboru do koloru. A strata nawet tych 10% pojemnosci przez lata jest ciezka do zauwazenia.
    Można by powiedzieć. Wiesz że dzwonią, ale nie wiesz w którym kościele.
    Tak pisałem o zamienniku, ale do Coolpix P7000. Który normalnie nie współpracuje z D5,1k
    Ale jak mam go włożonego do Gripa razem z oryginalnym akumulatorem to puszka nie burzy się, nawet jak puszka jest włączona i wyciągnę oryginalny akumulator to puszka pracuje normalnie na zamienniku, do czasu wyłączenia puszki.
    D5100 (Okrojony do swojej ceny (nie wartości)) +Grip + N18-105 +N35/1.8G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michaelius Zobacz posta
    A to nie ty pisales, ze kupiles zamiennik za 70 ?
    Zreszta tak czy siak, zanim akumulator im ewentualnie padnie bedzie zamiennikow do wyboru do koloru. A strata nawet tych 10% pojemnosci przez lata jest ciezka do zauwazenia.
    Ale mnie juz pare x padl aku normalnie na zdjeciach.Czasem robie wiecej fot na sesji i sie wyładował
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

A jakich kart używacie w swoich 5,1 K?

Domyślnie

ja mam włożonego SanDiska (10) 16GB

Roli88
    Gość

Domyślnie

ja siedzie na kingstone(10) ultimateX 16GB

Domyślnie

SanDisk 32GB Extreme Pro 45MB/s
    D5100 (Okrojony do swojej ceny (nie wartości)) +Grip + N18-105 +N35/1.8G

Oszczędny w słowach Awatar eBarciu
    Miasto
    Galway / Wrocław

Domyślnie

Panasonic SDHC 6 - 8GB
    zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
    D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G

Domyślnie

ej no nie zaśmiecajcie wątku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boa Zobacz posta
    Kundzior, mówisz o doświadczeniu w tej kwestii, ale nie sądzę abyś przeprowadzał badania np. na kilku puszkach na raz, w których w jednej formowałeś aku, w innej nie, w jeszcze innej doładowywałeś, a jeszcze kolejnej ładowałeś wg widzimisię.
    No chyba, że jest inaczej

ps. to nie podpucha, czy broń Boże atak. Po prostu uważam, że swoje doświadczenia opierasz na tym, że ze wszystkimi aku postępowałeś wg swojego sposobu i zawsze było ok.
    Nawiasem mówiąc, ja też z tych ludzi, którzy baterię od nowości formują (formatują?), zawsze w pierwszych miesiącach użytkowania staram się rozładowywać baterię do wyłączenia sprzętu, itd... osobiście nie zauważyłem z tego tytułu jakichś ubytków w pojemności (na pewno nie przez pierwszy rok, czy półtora), a jeśli już wystąpiły to były dla mnie na tyle pomijalne, że po prostu zlałem je ciepłym moczem

Masz rację nie próbowałem nie formować, jednak wzrost wydajności na nowym, formowanym jest widoczny. Druga kwestia mam sporo klientów którym się nie chciało formować No i mało zdjęć aparat robi Po konkretnych instrukcjach już nie wracają.
    Ostatnio edytowane przez Kundzior ; 08-07-2011 o 15:42
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Strona 59 z 104 PierwszyPierwszy ... 949575859606169 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów