Close

Strona 58 z 104 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 1040

Wątek: D5100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    Ja nie mówię o teorii, bo elektronik/elektryk ze mnie żaden, ja mówię o doświadczeniach z przeróżnymi aparatami z biegiem czasu. Każdy z tych jakie miałem posiadał Li-ony, zresztą nie jedna osoba ma takie same spostrzeżenia co ja. Różnica między nowym naładowanym, a po kilku ładowaniach jest kolosalna. Co do rozładowania całkowitego, nie ma takiej opcji, przy normalnym użytkowaniu.
    Czyli jaka jest praktyka potwierdzona statystycznie/duza ilosc eksploatowanych aku/ ? Mozna litowy aku "doladowac" w kazdej chwili? pozdro
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

Jasne ,ze mozna. To samo przeciez robisz z laptopem.
    Z5 + N24-200 + FTZ II + T17-35/2,8-4+ N70-300 (AF-P)
    D7200 + S18-35/1,8 + S10/2,8 + S17-70/2,8 + N10-20, N18-55 (AF-P) + N70-300 DX (AF-P)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michaelius Zobacz posta
    Jasne ,ze mozna. To samo przeciez robisz z laptopem.
    Dokładnie, dobrze jest raz na jakiś czas rozładować do wyłączenia sprzętu i naładować do pełna.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Kundzior, mówisz o doświadczeniu w tej kwestii, ale nie sądzę abyś przeprowadzał badania np. na kilku puszkach na raz, w których w jednej formowałeś aku, w innej nie, w jeszcze innej doładowywałeś, a jeszcze kolejnej ładowałeś wg widzimisię.
    No chyba, że jest inaczej

ps. to nie podpucha, czy broń Boże atak. Po prostu uważam, że swoje doświadczenia opierasz na tym, że ze wszystkimi aku postępowałeś wg swojego sposobu i zawsze było ok.
    Nawiasem mówiąc, ja też z tych ludzi, którzy baterię od nowości formują (formatują?), zawsze w pierwszych miesiącach użytkowania staram się rozładowywać baterię do wyłączenia sprzętu, itd... osobiście nie zauważyłem z tego tytułu jakichś ubytków w pojemności (na pewno nie przez pierwszy rok, czy półtora), a jeśli już wystąpiły to były dla mnie na tyle pomijalne, że po prostu zlałem je ciepłym moczem
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    A to psikus

Domyślnie

Swoja droga to wiecie chlopaki, ze 5 dni dyskusji o formatowaniu akumulatorkow wartych od 70 (zamiennik) do w porywach 250 zeta (orginal) podchodzi pod onanizm sprzetowy wysokiej stopnia ?

Zwlaszcza kiedy robia to ludzie z puszka za 2500 i zestawem szkieł za kolejne tysiące
    D7200 + S18-35/1,8 + S10/2,8 + S17-70/2,8 + N10-20, N18-55 (AF-P) + N70-300 DX (AF-P)

Domyślnie

Wiesz nie każdy jest takim pasjonatem i dla czystej przyjemności kupuje sobie kilka puszek po kilka tysiaków. Puszka, o której tu się dyskutuje jest puszką AMATORSKĄ. I wielu musiało długo zbierać albo kupiło ją na raty, i nie wiem czy stać ich na dalsze wspieranie finansowo, Nikona który wycenia dodatkowe oprzyrządowanie jakby było wysadzane diamentami. Ja osobiście nie widzę najmniejszego powodu, aby przepłacać grubo ponad 100zł za np. pilota, którego mogę już kupić za 13zł.
    A jeśli chodzi o akumulatorek to skąd wziąłeś cenę 70zł za zamiennik, skoro jeszcze nie ma zamienników do D5,1k
    D5100 (Okrojony do swojej ceny (nie wartości)) +Grip + N18-105 +N35/1.8G

Domyślnie

A to nie ty pisales, ze kupiles zamiennik za 70 ?
    Zreszta tak czy siak, zanim akumulator im ewentualnie padnie bedzie zamiennikow do wyboru do koloru. A strata nawet tych 10% pojemnosci przez lata jest ciezka do zauwazenia.

Oszczędny w słowach Awatar eBarciu
    Miasto
    Galway / Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michaelius Zobacz posta
    Swoja droga to wiecie chlopaki, ze 5 dni dyskusji o formatowaniu akumulatorkow wartych od 70 (zamiennik) do w porywach 250 zeta (orginal) podchodzi pod onanizm sprzetowy wysokiej stopnia ?

Zwlaszcza kiedy robia to ludzie z puszka za 2500 i zestawem szkieł za kolejne tysiące
    w podpisie jednego z forumowiczów znalazłem coś takiego co świetnie pasuje do tego co napisałeś "sprzętowy onanizm prowadzi do twórczej impotencji"
    tak więc koledzy i koleżanki krótko podsumowując temat baterii, przestańmy się "zabawiać" tylko chodźmy twórczo focić ! bo opinii jest jak zwykle tyle ilu Polaków.
    zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
    D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eBarciu Zobacz posta
    w podpisie jednego z forumowiczów znalazłem coś takiego co świetnie pasuje do tego co napisałeś "sprzętowy onanizm prowadzi do twórczej impotencji"
    tak więc koledzy i koleżanki krótko podsumowując temat baterii, przestańmy się "zabawiać" tylko chodźmy twórczo focić ! bo opinii jest jak zwykle tyle ilu Polaków.
    Widocznie też jesteś onanistą sprzętowym, skoro jesteś na tyle "bezpłodny twórczo", że musiałeś skorzystać z czyjegoś podpisu, miast sklecić coś samemu
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    A to psikus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boa Zobacz posta
    Widocznie też jesteś onanistą sprzętowym, skoro jesteś na tyle "bezpłodny twórczo", że musiałeś skorzystać z czyjegoś podpisu, miast sklecić coś samemu
    Warhol też posługiwał się "cytatami". Nie widzę nic złego w skorzystaniu z czyjejś myśli, byleby to miało sens.

Strona 58 z 104 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów