oj nie chcę wprowadzić w błąd, ale z tego co pamiętam, to w d90 jest obrys aktualnego pola AF, a podświetla się po złapaniu ostrości. Zresztą na górnym ekraniku można też sprawdzić. W d5100 na pewno nie ma obrysu, żeby sprawdzić aktywne pole trzeba wcisnąć spust i łapać ostrość.
Takie słowo jeszcze odnośnie Polikona. Tak czytam w różnych miejscach twoje wypowiedzi i mam wrażenie że myślałeś że kupisz lustrzankę i nagle wszystkie zdjęcia będą pro... a najlepszy tekst na optycznych - że na ustawieniach auto czy domyślnych zdjęcia wychodzą nieostre itp. I jaka to niewygodna puszka (niby nie miałeś innej) i jakie wszystko w menu jest be... Jeszcze zaraz dojdzie rozgoryczenie że pewnie kupiłeś za 3500 a zaraz będzie za 2500 i jesteś 1000zł w plecy.
No ludzie... Ja wiem że powinni d700 sprzedawać po 2000 i powinien mieć komorę na dodatkowe ciężarki (jak myszki logitecha kiedyś) żeby wybierać ciężar w zakresie 100g - 1kg w zależności od upodobania ale bez przesady. Nie jestem jakimś wyznawcą d5100, ale miałem jak już kiedyś pisałem d40, d80, d90, nexa i d3100 i wg mnie ten robi najładniejsze fotki. Czekam tylko na grip, bo na planowane wycieczki po Egipcie potrzebuje mala puszkę, ale pewnie za jakiś czas będę chciał założyć jakieś tele i się przyda. Może zmień przeglądarkę plików bo jak oglądasz 16 megapixeli przekadrowane na monitor 15 cali jeszcze pewnie pod przeglądarką windowsową to faktycznie możesz mieć mydłoBez obrazy, ale gdzie nie wejdę to widzę jak marudzisz... Idź zdjęcia porób.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami