Close

Strona 62 z 104 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 1040

Wątek: D5100

Domyślnie

Sugeruję, że jakakolwiek ocena produktów "nierównorzędnych" jest zupełnie pozbawiona logiki.
    A już w ogóle wydawanie ocen nt. "szkła" (jak to nazwałaś), na podstawie porównania w miarę nowego konstrukcyjnie N 18-105 za ok 800-900zł, do archaicznego S18-70 (który nomen omen był jeszcze konstrukcją Konica-Minolta o ile się nie mylę), chodzącego na rynku wtórnym za ok 150zł, ociera się o kabaret
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    A to psikus

Domyślnie

porownuje to, co mam teraz z tym - co mialam wczesniej. nie widze w tym nic dziwnego
    nie stawiam ich na jednej polce, zatem Twoja bierna agresja jest calkowicie zbedna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez uwagagryze Zobacz posta
    porownuje to, co mam teraz z tym - co mialam wczesniej. nie widze w tym nic dziwnego
    A ja wręcz przeciwnie

nie stawiam ich na jednej polce, zatem Twoja bierna agresja jest calkowicie zbedna
    Chyba "bierna szydera"

Ale spoko, ciesz się nowym aparatem, bo dokonałaś fajnego wyboru
    A to psikus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boa Zobacz posta
    Sugeruję, że jakakolwiek ocena produktów "nierównorzędnych" jest zupełnie pozbawiona logiki.
    A już w ogóle wydawanie ocen nt. "szkła" (jak to nazwałaś), na podstawie porównania w miarę nowego konstrukcyjnie N 18-105 za ok 800-900zł, do archaicznego S18-70 (który nomen omen był jeszcze konstrukcją Konica-Minolta o ile się nie mylę), chodzącego na rynku wtórnym za ok 150zł, ociera się o kabaret
    Skoro już poruszyłeś temat ceny to sprawdź ile kosztuje S16-105 zanim znowu zbesztasz koleżankę.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 17-07-2011 o 21:53

Domyślnie

Zbesztasz- a to dobre
    A to psikus

Domyślnie

Dobre czy nie, przyczepiłeś się do rzekomo nielogicznego "porównania" "szkieł" bo niby cena nie taka i sprzęt "nierównorzędny" a jednocześnie sugerujesz zestawienie z sonaczem prawie 3xdroższym, którego koleżanka nawet nie miała wiec nie za bardzo mogła się na jego temat wypowiedzieć. Dziwne jest też, że luźno wrzucone zdanie na temat 2 obiektywów potraktowałeś jako test porównawczy.

Edit: Jak już porównujesz ceny to rób to obiektywnie, a nie podajesz cenę nowego nikkora i sony z 3 ręki. Nowego Nikkora kupisz za 795 a sony 419(ceny z porównywarki). Ciekawe jest też, że tylko w 1 sklepie internetowym kupisz tak tanio, a właściwie nie kupisz bo jest tam niedostępny, w pozostałych ok 750. No ale wtedy twój wywód nie trzymałby się kupy i nie byłoby tego dramatyzmu
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 18-07-2011 o 09:16

Domyślnie

Witam wszystkich Nikoniarzy.Myśle że dobrze wkleiłem wątek,ponieważ chcę porady od użytkowników Nikona D5100.Jestem kompletne "O" z fotografii,dla mnie to tylko pstryk-i jest zdjęcie,mój obecny aparat to Fujifilm-HD 2000S,zdjęcia pstrykam w razie okazji i wyjazdów.Do żeczy-mój zestaw-Nikon D5100+ Tamron AF 18-270 mm f/3,5-6,3 Di II VC PZD Macro+ Nikon AF-S 50mm f/1,4 G Nikkor+Hoya HD 62 mm +Hoya HD 58 mm+SanDisk Extreme HD Video SDHC Class 6 16GB.Ponieważ Panowie posiadają Nikona D5100
    a ja chcę go kupić ze wzlędu na HDR i dużą ilość funkcji dla laika prosiłbym o wrzucenie kilku zdięć w systemie HDR,nie obrobionych,cały zestaw mam już zamówiony w odbiorze w sklepie,lecz zawsze mogę zmienić decyzję.Dzięki.

Domyślnie

Nie ma czegoś takiego jak "nieobrobiony HDR"...
    A to psikus

Oszczędny w słowach Awatar eBarciu
    Miasto
    Galway / Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bwiesiek Zobacz posta
    Witam wszystkich Nikoniarzy.Myśle że dobrze wkleiłem wątek,ponieważ chcę porady od użytkowników Nikona D5100.Jestem kompletne "O" z fotografii,dla mnie to tylko pstryk-i jest zdjęcie,mój obecny aparat to Fujifilm-HD 2000S,zdjęcia pstrykam w razie okazji i wyjazdów.Do żeczy-mój zestaw-Nikon D5100+ Tamron AF 18-270 mm f/3,5-6,3 Di II VC PZD Macro+ Nikon AF-S 50mm f/1,4 G Nikkor+Hoya HD 62 mm +Hoya HD 58 mm+SanDisk Extreme HD Video SDHC Class 6 16GB.Ponieważ Panowie posiadają Nikona D5100
    a ja chcę go kupić ze wzlędu na HDR i dużą ilość funkcji dla laika prosiłbym o wrzucenie kilku zdięć w systemie HDR,nie obrobionych,cały zestaw mam już zamówiony w odbiorze w sklepie,lecz zawsze mogę zmienić decyzję.Dzięki.
    zestaw wypasiony jak dla kompletnego lajkonika ( nie pisze "0" bo mi się źle kojarzy - widać, że sprzedawca miał dar przekonywania
    Ja osobiście jestem zdania, żeby najpierw pobawić się zumem a potem zobaczyć co tak na prawdę potrzebujemy, jakie światło jaka długość ogniskowej itd. ale skoro przystałeś na taką cenę zestawu to będziesz miał większą radochę z nauki.
    mnóstwo zdjęć hdr ma wujek google. np http://www.learningdslrvideo.com/nik...-hdr-tutorial/
    zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
    D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G

Oszczędny w słowach Awatar eBarciu
    Miasto
    Galway / Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boa Zobacz posta
    Nie ma czegoś takiego jak "nieobrobiony HDR"...
    HDR'a nie można obrobić ?
    zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
    D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G

Strona 62 z 104 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów