Close

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 79

Wątek: C64

Domyślnie

miałem atari - to były początki giełdy we Wrocławiu, ach ten RIVER RAID i THE GOONiES (chyba pierwsza gra która "odzwierciedlała film"), za stację dyskietek dałem garbusa , garbus i stacja były używane (takie czasy i takie ceny), ale wspominam to z wielkim sentymentem, te nieprzespane noce i telefony do znajomych - jak przejść następną planszę - ceny i awaryjność dżojstików były porównywalne, czyli duże, a grając w lekką atletykę dżojstik wytrzymywał parę dni, więc sobie zrobiłem sam z klawiatury kalkulatora elwro
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Kasety... mrowie kaset... Turbo, śrubokręt i dostrajanie taśmy Później 1541-II... i przeskok na zupełnie inny poziom Myszkę nawet miałem. HDD nie udało mi się jednak do niego zdobyć...

A grał ktoś w Elvire II na C-64? Zdaje się na 4 dyskietkach 5"25. Nawet oryginał miałem

Ileż ja godzin zmarnowałem grając w Pirates!

Geos 2.0 ... w czasach kiedy Win95 jeszcze nie było chyba nawet

Piękne to były czasy...

I ta muza z SID'a ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Geos 2.0 ... w czasach kiedy Win95 jeszcze nie było chyba nawet

Piękne to były czasy...
    Jeszcze chyba nawet DOSu nie było?
    A mnie do szału doprowadzał syn swoim Buble Boble Muzyczka prześladowała mnie przez dłuższy czas.

Domyślnie

... albo klepanie kodu w BASICu. Milion linii kodu i na końcu np. migający przesuwający się text itp...
    Śrubokręcik do magnetofonu to był obowiązek. Najlepszy był taki od maszyny do szycia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    ... albo klepanie kodu w BASICu. Milion linii kodu i na końcu np. migający przesuwający się text itp...
    Nie wiem jak to robiłeś, ale z pewnością wiele elementów tego języka było wtedy dla ciebie wielką zagadką

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    Jeszcze chyba nawet DOSu nie było?
    Był już DOS
    Ostatnio edytowane przez pinio ; 14-07-2011 o 23:24
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

"... albo klepanie kodu w BASICu. Milion linii kodu i na końcu np. migający przesuwający się text itp..."

W AMOSie klepalem, tam bylo wygodniej. Raz nawet odtwarzacz modulkow ulepilem
    Z paroma optycznymi bajerami...
    i robaka jakiegos tla testu, ze zwyklej ciekawosci na jakie sie pomysly wpadnie
    Nigdy nie opuscil dysku (tak dla pewnosci ). W kazdym razie dzialal i mial zabezpieczenie.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

witam

jak juz macie stare komputery to je trzymajcie , nabierają wartości.
    link

http://www.adverts.ie/other-computer...lection/604577

u nas w pl jest malo unikalnych ale ostatnio siedziałem 3 h w aucie przed domem po pracy ahaha i słuchałem audycji o starych komputerach co ludzie maja.
    To co ludzie maja i zbieraja to jest szok , mowili o komputerach na cd w czasie gdy panowały dyskietki , o komputerach które powstały dla jednej gry i później system umarł ..

pozdrawiam
    Darek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    Pamiętam, pamiętam. Mam pierwszy numer "Bajtka", kupiony kiedyś na giełdzie komputerowej w Poznaniu za 5 zł.
    Och, giełdy komputerowe - to były czasy. Stoliki a na nich dziesiątki maszyn wszelkiego typu. Tyluż "sprzedawców" i tłumy oglądaczy, wymieniających i kupujących.
    Pamiętam te podrasowane "duże" atarynki z wystającymi przewodami i przełącznikami.
    I moją Amigę 1200 z 300MB HDD, którego pojemność wówczas wywoływała zawrót głowy i rozbudowaną pamięcią i drugą stacją FDD.
    Czołówki ze Scali MM200 mam do dziś na rodzinnych filmach.
    I komu to przeszkadzało?
    O, mój kumpel miał tysiąc dwusetkę. Jak ja mu zazdrościłem tego twardego dysku, bo nie musiał wachlować dyskietkami podczas gry w UFO Enemy Unknown
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

Miałem twardzielka 3.5" w A600, w standardowej obudowie (malowanej na czarno) i bez wyciągania flopa.

Potem zmieniłem pudełko, bo CD, "dopalacze" i zasilacz AT już się nie mieściły
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Nie tak dawno wywaliłem prawie komplet Secret Service, ale to już czasy pecetów i potem konsol w zasadzie.
    Wywaliłeś? Och Ty draniu, czegoś się nie odezwał, przygarnąłbym z przyjemnością.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów