Close

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 79 z 79

Wątek: C64

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    I te wszystkie metody odzyskiwania "stampów".
    Chyba usuwania stampow. Guma arabska jako podklad przed wyslaniem i mogl polatac 5, 6 x. Slyszalem nawet o rekordzistach, ktorzy ten sam znaczek potrafili wykorzystac kilkanascie razy. Nie zawsze jednak bylo wesolo... W pewnym momencie troche osob dostalo wezwania na poczte i grozono im nawet wszczeciem postepowania w zwiazku z "fejkowaniem" znaczkow.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Chyba usuwania stampow.
    Dokładnie.

A wezwanie na pocztę dostałem. Pamiętam nawet co odpowiedziałem babie na pytanie, czemu te znaczki są takie "zmęczone" i śmierdzą chlorem? - Jak pani gacie pierze to nikt z tego afery nie robi.

P.S. DP IV był pierwszym oryginalnym programem jaki w życiu kupiłem. Niestety nie miał możliwości pracy "na wektorach", a ja musiałem odpalic jakoś ploter. No i przyszła era PC i Corela...
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

To i ja się dopiszę Obsługiwałem pierwszy w Polsce salon gier komputerowych, podstawą był C64. Jak dziś pamiętam, że wszyscy chcieli grać w Rambo-First Blood, Commando, Green Beret, lub Ghost Busters. Inne gry się nie liczyły. Napisałem też z kolegami reklamę Polkoloru na targi poznańskie. Listę rozkazów procesora 6502 pamiętam do dziś, w szczególności adresy komórek, np. 52348 - video
    Pozdrawiam.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kęty/Diest

Domyślnie

Ech... pamiętne wyjazdy sceny na party. Niezła zabawa w pociągu, męczenie kondziora, żeby włączył prąd w gniazdku na korytarzu. No i pamiętny taniec gołej panienki na Intel Outside w Stodole. Golutką artystkę podczas tańca ściągnęli ze sceny za nogę, w tłum napalonych młodziaków...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez titus1 Zobacz posta
    No i pamiętny taniec gołej panienki na Intel Outside w Stodole. Golutką artystkę podczas tańca ściągnęli ze sceny za nogę, w tłum napalonych młodziaków...
    To jest jedno z bardziej zapamietanych ekscesow polskiej sceny amigowej. Chyba ostatnia rzecz, jakiej spodziewaliby sie organizatorzy (i pewnie sama tancerka), po "molach komputerowych".
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Lata '80, Schneider CPC464!!! Gier jak na lekarstwo, ale coś tam było, Joye leciały. Następnym moim nabytkiem było Oryginalne NINTENDO haha samo granie Gry z USA. Później 286, 386, 486, AMD K5, K6, Pentium II 350mHz, masa Athlonów, obecnie INTEL i5 650
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

To i ja się pochwalę ewolucją: najpierw Atari 65XE z magnetofonem u wujka, potem C64 z magnetofonem u kolegi (ale to ja pisałem programy w Basicu - kolega gmerał tylko małym śrubokręcikiem z kremowego koloru rączką w magnetofonie ), potem własne Atari 130XE ze stacją California Access 2001 Później Amiga CDTV u kuzyna (tylko granie w Prince of Persia i Lemmingi ). Później Atari 1040STFM + 12 calowy monitorek mono i próby składania muzyki na Cubase 3.01. Potem Adax Pentium II 233 Później Duron 750, Athlon 1400. Obecnie kupiony 3 lata temu Core2Quad (ileś tam, już nie patrzę na symbole ) i wystarcza, chociaż to już nie ta magia, co Chuckie Egg, River Raid, Spelunker (czy choćby i pikselowy Wolfenstein 3D )
    Ostatnio edytowane przez mpwt ; 21-07-2011 o 11:23

Domyślnie

Ej Symbianowcy! A wiecie, że na naszych urządzonkach mamy emulatory zarówno C64, jak i Atari 800(65/130)XL? Jeśli nie wiecie, podzielę się sznurkami. Całkiem fajnie to chodzi na E52 Wtedy w życiu bym nie przypuszczał, że pudełko z telewizorem można zamknąć w maleńkiej komórce!!!
    Jak śpiewał Bob Dylan - Times, they are a'changing

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artur_A Zobacz posta
    To i ja się dopiszę Obsługiwałem pierwszy w Polsce salon gier komputerowych, podstawą był C64. Jak dziś pamiętam, że wszyscy chcieli grać w Rambo-First Blood, Commando, Green Beret, lub Ghost Busters. Inne gry się nie liczyły. Napisałem też z kolegami reklamę Polkoloru na targi poznańskie. Listę rozkazów procesora 6502 pamiętam do dziś, w szczególności adresy komórek, np. 52348 - video
    PLA, LDA, RTS, STA, no i obowiązkowo NOP... A wolna pamięc była od 1536 - przynajmniej na Atari ;D Nawet była taka książka, Peeki, poke'i

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów