Close

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 90

Wątek: Pentax Q

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    ktos komus powiedzial, ze od kogos slyszal, ze ktos mowil, ze inny widzial, jak pewien Japonczyk napisal literke Q na drzewie w parku w Osace. czyli, jesli potwierdza sie te pogloski, drzewa japonskie tez beda zgodne z bagnetem Q...

nie zniechecam, ale zalecam ostroznosc w czytaniu takich plotek w eter moze dzis kazdy dowolna tresc wpuscic, wiec warto uprzednio osobiscie weryfikowac wiarygodnosc tresci

Domyślnie

dlatego pytam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    dlatego pytam
    dlatego odpowiadam

Domyślnie

Akustyk, nic chłopie nie kumasz. Powiem to otwarcie, w punktach, dosłownie, bo widzę, że ironia do niektórych nie dociera.

1. Nie oskarżam o ciasnotę umysłową wypowiadających się o aparacie. Tyczyło to w ogóle czego innego, ale pomieszałeś jedno z drugim.
    2. Jeśli moja wypowiedź, że to forum jest fantastyczne, bo oceniają czego nie widzieli i plują jedni na drugich nie jest dystansem do siebie i innych, to już nie wiem, jak to można inaczej napisać.
    3. Naprawdę uważam, że ocenianie innych narodów po ich programach telewizyjnych jest objawem płytkości umysłu i głupoty.
    4. Uwaga o ciasnocie umysłowej i uleganiu stereotypom odnosiła się do tego - do takiego sposobu oceniania, nie do dyskusji o aparacie, która mnie jedynie lekko śmieszy, ale nie uraża.

A teraz czekam na dalszy ciąg dyskusji: o aparacie, którego jeszcze nie ma, ale który już znacie jak własną kieszeń, oraz dalszy ciąg interesującego bulgotu według schematu: oblicz, oblicz, no oblicz to, taki jesteś kozak, oblicz!!! I może na paru facetów z walizkami.

pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    3. Naprawdę uważam, że ocenianie innych narodów po ich programach telewizyjnych jest objawem płytkości umysłu i głupoty.
    Śmieszy mnie jak bardzo się tego uczepiłeś. Afera na szczeblu międzynarodowym.

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    A teraz czekam na dalszy ciąg dyskusji: o aparacie, którego jeszcze nie ma, ale który już znacie jak własną kieszeń, oraz dalszy ciąg interesującego bulgotu według schematu: oblicz, oblicz, no oblicz to, taki jesteś kozak, oblicz!!! I może na paru facetów z walizkami.
    Nie zrozumiałeś po co była prośba o obliczenia, pewnie chcesz przeczytać kolejne wypowiedzi sugerujące że do Pentaxa Q warto podłączyć np MTO 1000mm.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    kazdy ma prawo do wlasnej opinii. rowniez ci, ktorym nie
    podoba sie kosztujacy 800$ aparat, ktory wedlug wszelkich znakow na niebie i ziemii bedzie uzytkowo dla
    przecietnego fotografa znacznie ponizej konkurencyjnych korpusow za ta cene...
    Nikon Coolpix P7000 kosztował w Polsce na wejściu, jesienią ubiegłego roku dokładnie, 2137 zł. Czyli jakieś 780 $ po dzisiejszym kursie tych zielonych amerykańskich dudków. Czyli całe dwadzieścia dolców taniej niż ma kosztować Pentax Q.

Tyle gwoli przypomnienia.

A teraz można kontynuować dyskusję nad debilną, niezrozumiała, durną i bezdennie kretyńską ceną Pentaksa Q.. W swoje wypowiedzi można też wplatać błyskotliwe tezy, iż lepszy jest aparat bez wymiennej optyki niż z wymienną. I argumentować je, uzasadniać, dobitnie i dogłębnie. Aż para pójdzie uszami...
    Ostatnio edytowane przez Benek-Piast ; 07-07-2011 o 23:44

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Benek-Piast Zobacz posta
    Nikon Coolpix P7000 kosztował w Polsce na wejściu, jesienią ubiegłego roku dokładnie, 2137 zł. Czyli jakieś 780 $ po dzisiejszym kursie tych zielonych amerykańskich dudków. Czyli całe dwadzieścia dolców taniej niż ma kosztować Pentax Q.

Tyle gwoli przypomnienia.
    mistrzowsko celna riposta o tyle jest nietrafna, ze sprzet Nikona mi osobiscie kompletnie dynda i powiewa... rowniez kompakty, czy ogolniej cokolwiek z matryca mniejsza od paznokcia...

z dalsza czescia twoich problemow emocjonalnych i zakamuflowanych ironii/kalumni nie chce mi sie nawet dyskutowac, bo dla mnie dyskusja jest skonczona - od ciebie na pewno nic sie ciekawego sie nie do wiem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Benek-Piast Zobacz posta
    A teraz można kontynuować dyskusję nad debilną, niezrozumiała, durną i bezdennie kretyńską ceną Pentaksa Q..
    Trudno powiedzieć czy cena jest debilna, wszystko zależy od targetu jaki sobie obrał producent. Patrząc na cechy tego aparatu można stwierdzić iż jest to drogawy cyfrowy toycam (taki jak Diana camera tylko mniej fajny). Jeżeli miałbym zgadywać, to targetem jest posiadający odrobinę gotówki hipster, dla którego jakość obrazu jest mało istotna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    sprzet Nikona mi osobiscie kompletnie dynda i powiewa... rowniez kompakty, czy ogolniej cokolwiek z matryca mniejsza od paznokcia...
    W porządku. Powiedz mi tylko po co w takim razie zabierasz głos na tym forum (NIKONA) i w tym topicu (POŚWIĘCONYM KOMPAKTOM)?
    Ostatnio edytowane przez Benek-Piast ; 08-07-2011 o 09:58

Domyślnie

Bardzo lubię ludzi, którzy nie wiedzieli, że Pentaksem Q nie da się robić astrofotografii. No i zrobili parę zdjęć.

Księżyc:
    http://www.tomytec.co.jp/borg/world/...839s-8504.html

Jowisz:
    http://www.tomytec.co.jp/borg/world/...30st-8510.html
    Ostatnio edytowane przez Benek-Piast ; 20-09-2011 o 13:20

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów