Close

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 90

Wątek: Pentax Q

Domyślnie

nie czaje tego... tzn. na oko laczy wady kompakta (rozmiar, matryce) z wadami lustra
    (cena, koniecznosc wymiany optyki) i wadami raczkujacego systemu (brak optyki i zgodnych
    akcesoriow)...

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie czaje tego... tzn. na oko laczy wady kompakta (rozmiar, matryce) z wadami lustra
    (cena, koniecznosc wymiany optyki) i wadami raczkujacego systemu (brak optyki i zgodnych
    akcesoriow)...
    Rozmiar jest dla mnie zaleta kompakta a "koniecznosc" (raczej moznosc) wymiany optyki, zaleta lustrzanki. Po Twojej odpowiedzi wydawaloby sie, ze lubisz hybrydy - duze i bez mozliwosci/koniecznosci zmiany szkiel

Domyślnie

"Rozmiar jest dla mnie zaletą kompakta"

Na pewno nie rozmiar matrycy. Przy tych wymiarach będzie wymiatać. Hybryda wydaje się uczciwsza intelektualnie

Domyślnie

szkoda ze tak maleńka matryca - choć jeżeli na 800 ASA będzie ok. a szkło 1.8 zadowalające- to zastanowię się nad zakupem

Domyślnie

Za to jest ładny
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    Rozmiar jest dla mnie zaleta kompakta a "koniecznosc" (raczej moznosc) wymiany optyki, zaleta lustrzanki. Po Twojej odpowiedzi wydawaloby sie, ze lubisz hybrydy - duze i bez mozliwosci/koniecznosci zmiany szkiel
    Jestem w 99% duzo-lustrzankowy, tak ze to nie o moje potrzeby chodzi (nie interesuja mnie male systemowce). Probuje tylko wykminic dla kogo jest ten Pentax. A moje niezrozumienie, nie upieram sie, moze byc moja wina

Domyślnie Re: Pentax Q

Khiehie, za to lampa fajnie wyskakuje na tym takim wihaistrze...

Sony chyba jednak miało lepszy pomysł, żeby do swojego bezlusterkowca wsadzić matrycę APS-C, znaną i lubianą.

Domyślnie

Wielkość matrycy...cóż, szkoda słów. Znalazłem zastosowanie dla tego sprzętu: powinni to rozdawać uczniom szkół podstawowych na zajęciach plastycznych. Przy okazji rozszerzyć edukację wizualną żeby większa świadomość w narodzie była (np.co odróżnia dobre zdjęcie od złego).
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Domyślnie

mamuuuuuusiu jaki paskudny

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów