Close

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 90

Wątek: Pentax Q

Domyślnie Q jak kurdupel..?)))

Szczerze mówiąc początkowo także b. sceptycznie odebrałem zapowiedż produkcji Pentaxa Q, .Ale jeśli wziąć pod uwagę to, ze coraz wiecej osób zaczyna "pstrykać " komórkami, to taki aparat miałby możliwosci, by z nimi pokonkurować.To przecież nie ma byc rywal D700 czy 5D czy D300.Mała matryca, to małe rozmiary korpusu i obiektywów, a gdyby Pentax zrobił coś w stylu 28mm, 35, 45, 85 mm o jasnosci 1,0-1,2 plus jasny zoom i biorąć pod uwagę, że aparat kręciłby filmy HD, to ...taka kieszonkowa kamerka miałaby rację bytu.Przynajmniej dla mnie.))))

yendash
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzejek Zobacz posta
    Szczerze mówiąc początkowo także b. sceptycznie odebrałem zapowiedż produkcji Pentaxa Q, .Ale jeśli wziąć pod uwagę to, ze coraz wiecej osób zaczyna "pstrykać " komórkami, to taki aparat miałby możliwosci, by z nimi pokonkurować.)))
    No ale nie da się dzwonić, smsować, przeglądać sieci i wrzucić "fociunie" na fb. Więc w jakiej kategorii ma konkurować? Pentax stworzył własną, gadżet do kluczy z wymienną optyką w cenie przyzwoitego apsc lub m4/3.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yendash Zobacz posta
    No ale nie da się dzwonić, smsować, przeglądać sieci i wrzucić "fociunie" na fb. Więc w jakiej kategorii ma konkurować? Pentax stworzył własną, gadżet do kluczy z wymienną optyką w cenie przyzwoitego apsc lub m4/3.
    +1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    +1
    +2

Domyślnie

Uwielbiam to forum!

Gruntownie ocenili to czego nie widzieli (optyka i te rzeczy), orzekli, że takie to tylko do Japonii (bo tam są głupsi), dopatrzyli, że ma język polski, czeski i madziaraski (ale to nic nei zmienia), w międzyczasie spluli jeden drugiego, krakowianin pokazał jeszcze chamówę. Po prostu bajecznie!

Czy gdzieś może być cudowniej?
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    orzekli, że takie to tylko do Japonii (bo tam są głupsi)
    eee.... nie głupsi, inni. Widziałeś kiedyś jakiś japoński program rozrywkowy ?

http://www.youtube.com/watch?v=TLWguqMec_I

Inna kultura, inne priorytety....
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 06-07-2011 o 23:36

Domyślnie

Wyciąganie wniosków o nacjach na podstawie ich telewizyjnych programów rozrywkowych coś podejrzanie i za bardzo kojarzy mi się ze stereotypami, czyli ciasnotą umysłową stosujących takie kryteria.

A jeśli już miałbym takie kryterium (jaka rozrywka w TV - tacy ludzie) zastosować do Polaków, kto wie, czy nie wypadliby jeszcze gorzej, niż głoszą stereotypy...
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Wyciąganie wniosków o nacjach na podstawie ich telewizyjnych programów rozrywkowych coś podejrzanie i za bardzo kojarzy mi się ze stereotypami
    Fakt - to podejrzane że masz takie skojarzenia, ale tak to bywa przy analizie (bezkontekstowej) wypowiedzi, podejrzanie się mi to kojarzy z przeciętnymi użytkownikami internetu....

czyli ciasnotą umysłową stosujących takie kryteria.
    Czasami lepsze to niż dziura w głowie...(ale nie zawsze).

A jeśli już miałbym takie kryterium (jaka rozrywka w TV - tacy ludzie) zastosować do Polaków, kto wie, czy nie wypadliby jeszcze gorzej, niż głoszą stereotypy...
    Analizując rynek pod kątem masowego produktu - stosuje się adekwatne kryteria. TV jest medium masowym i odzwierciedla zainteresowania przeciętnego obywatela (przynajmniej tam gdzie rynek reguluje treść).

Domyślnie

Wyciąganie wniosków o nacjach na podstawie ich telewizyjnych programów rozrywkowych coś podejrzanie i za bardzo kojarzy mi się ze stereotypami, czyli ciasnotą umysłową stosujących takie kryteria.
    ale juz wyciaganie wnioskow na podstawie subiektywnych opinii moze dwoch osob w internecie, to jest OK i nie kojarzy sie ze stereotypami i ciasnota umyslowa? ze podpowiem o co mi chodzi...

Uwielbiam to forum!
    Gruntownie ocenili to czego nie widzieli (optyka i te rzeczy), orzekli, że takie to tylko do Japonii (bo tam są głupsi), dopatrzyli, że ma język polski, czeski i madziaraski (ale to nic nei zmienia), w międzyczasie spluli jeden drugiego, krakowianin pokazał jeszcze chamówę. Po prostu bajecznie!
    Czy gdzieś może być cudowniej?

moze troche wiecej dystansu do siebie i do innych... kazdy ma prawo do wlasnej opinii. rowniez ci, ktorym nie
    podoba sie kosztujacy 800$ aparat, ktory wedlug wszelkich znakow na niebie i ziemii bedzie uzytkowo dla
    przecietnego fotografa znacznie ponizej konkurencyjnych korpusow za ta cene... a jesli nie przekonuje cie
    umiejetnosc oceny sytuacji uzytkownikow tego forum (ktorzy, jak sam insynuujesz, generalizuja i pokazuja
    swoja ciasnote umyslowa), to poczytaj w sieci opinie chocby Toma Hogana, co do ktorego znajomosci
    rynku i wyczucia mozna miec nieco wiecej zaufania (i ktory bedzie tez mniej ciasny umyslowo)...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 07-07-2011 o 10:56

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów