Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
Poza suchymi testami i obrazkami masz to poparte praktyka.....bo ja tak, roznic tutaj pokazanych nie zauwazysz golym okiem. Cene jednak pomiedzy i7 a jakims wysokim modelem AMD zobaczysz wyraznie.....
Powiedzmy to jasno: od ładnych paru lat procesory są na tyle szybkie, choćby te w klasie mid-level, że ich wpływ na realną wydajność pracy jest znikomy – i tak najwolniejszym elementem staje się operato myszki, który musi się zastanowić jak u diabła poustawiać te suwaczki. Jak kogoś jarają benczmarki albo to, że testowy set akcji zrobi się w 30 sekund zamiast 40 – jego sprawa, jego hobby, jego kasa. Ale z rzeczywistym wykorzystaniem komputera do prawdziwej roboty – związek ma to bardzo luźny.

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
To sie nazywa przyjemnosc pracy, przez jakies 3 lata pracowalem na 4GB i mowilem tak jak Ty, teraz mam 8GB i ja widze roznice.......wykozystuje ok 50% ramu, ale mam zapas caly czas....da sie to odczuc
Na ile pamiętam z innego wątku, po zainstalowaniu tych 8 GB sam twierdziłeś, że nie dostrzegasz wpływu tej zmiany
Przy wielkościach plików z jakimi ma do czynienia typowy amator, 8 GB to overkill. No ale jak ktoś che, bo "można mieć tanio jak barszcz" – jego sprawa.