Close

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 81

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kisio Zobacz posta
    Pisałem już w innym wątku. Mam 8GB i cały czas zastanawiam się po co..
    pomysl jak bardzo zastanawialbys sie przy 16
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

bo tani ten ram teraz ?
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igsux3 Zobacz posta
    Do Photoshopa czy CNX AMD się nadaje jak maluch do rajdów.
    .
    Poza suchymi testami i obrazkami masz to poparte praktyka.....bo ja tak, roznic tutaj pokazanych nie zauwazysz golym okiem. Cene jednak pomiedzy i7 a jakims wysokim modelem AMD zobaczysz wyraznie.....
    Pracuje na NXie i PSie od lat, NX chodzi bajecznie, PS zadnych problemow i to jest moim zdaniem najwazniejsze a nie kilka milisekund widziane tylko w testach. Dobrze skonfigurowany komputer gwarantuje wygodna i szybka prace.

To sie nazywa przyjemnosc pracy, przez jakies 3 lata pracowalem na 4GB i mowilem tak jak Ty, teraz mam 8GB i ja widze roznice.......wykozystuje ok 50% ramu, ale mam zapas caly czas....da sie to odczuc
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 23-05-2011 o 11:34

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Poza suchymi testami i obrazkami masz to poparte praktyka.....bo ja tak, roznic tutaj pokazanych nie zauwazysz golym okiem. Cene jednak pomiedzy i7 a jakims wysokim modelem AMD zobaczysz wyraznie.....
    Powiedzmy to jasno: od ładnych paru lat procesory są na tyle szybkie, choćby te w klasie mid-level, że ich wpływ na realną wydajność pracy jest znikomy – i tak najwolniejszym elementem staje się operato myszki, który musi się zastanowić jak u diabła poustawiać te suwaczki. Jak kogoś jarają benczmarki albo to, że testowy set akcji zrobi się w 30 sekund zamiast 40 – jego sprawa, jego hobby, jego kasa. Ale z rzeczywistym wykorzystaniem komputera do prawdziwej roboty – związek ma to bardzo luźny.

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    To sie nazywa przyjemnosc pracy, przez jakies 3 lata pracowalem na 4GB i mowilem tak jak Ty, teraz mam 8GB i ja widze roznice.......wykozystuje ok 50% ramu, ale mam zapas caly czas....da sie to odczuc
    Na ile pamiętam z innego wątku, po zainstalowaniu tych 8 GB sam twierdziłeś, że nie dostrzegasz wpływu tej zmiany
    Przy wielkościach plików z jakimi ma do czynienia typowy amator, 8 GB to overkill. No ale jak ktoś che, bo "można mieć tanio jak barszcz" – jego sprawa.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Tak przy okazji mam prośbę jeśli ktoś ma kompa na intelu i5 2500K o sprawdzenie programem Everest jaki ma wynik w teście CPU Queen. Procesor na ustawieniach standardowych bez OC.
    Potrzebne mi to celem odniesienia się jaki jest postęp w porównaniu do intela E8400 u mnie osiąga 12720 punktów.
    Już zmieniać komputer czy przeczekać do następnej generacji. Jestem zwolennikiem zmian co druga generacja.

ps
    jak ktoś ma na i3 to też bym prosił
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 23-05-2011 o 12:15

Domyślnie

Wiesz Robin, ja sobie odpuściłem w tym roku mam E8400 + win 64 + 8 RAM i LR nie ma jakichś większych problemów. Pewnie, że chciałoby się coś nowego, ale sądzę (na podstawie różnych testów w necie), że różnica w wydajności przy moich potrzebach nie będzie zabójcza. A wymienić trzeba by prawie wszystko (poza twardzielami i obudową z zasilaczem). Poczekam rok i w przyszłym sezonie stawiam nową maszynę.

pzdr
    tomisiek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    E8400 u mnie osiąga 12720 punktów.
    no to marny wynik
    E6550 pogoniony na 3,15 wyciaga 13389 pkt.

Domyślnie

Jeszcze powiedz, ktora wersja everesta Robin, bo co wydanie to wychodzily inne wyniki na tym samym kompie
    do tej pory pamietam jak Ci robilem testy cpu queen przed zakupem tego e8400 .. ale ten czas leci ..
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomisiek Zobacz posta
    Pewnie, że chciałoby się coś nowego, ale sądzę (na podstawie różnych testów w necie), że różnica w wydajności przy moich potrzebach nie będzie zabójcza. A wymienić trzeba by prawie wszystko (poza twardzielami i obudową z zasilaczem). Poczekam rok i w przyszłym sezonie stawiam nową maszynę.
    pozdr
    tomisiek
    A no chciało by się chciało choć trochę szybciej żeby się wszystko działo Subiektywne wrażenie przyrostu szybkości pracy o 40-50% dla mnie jest warte wydatku trochę kasy na nowego PC-ta. Na razie na E8400 wszystko ładnie chodzi, ale nie śmiga jak bym chciał.
    --------------------
    Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    no to marny wynik
    E6550 pogoniony na 3,15 wyciąga 13389 pkt.
    No to bardzo mocny wynik masz.
    Wojtek "Yakuza" ma Intela i3 który w tym teście osiąga 16500 punktów na jego konfiguracji
    ---------------------
    Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    Jeszcze powiedz, ktora wersja everesta Robin, bo co wydanie to wychodzily inne wyniki na tym samym kompie
    do tej pory pamietam jak Ci robiłem testy cpu queen przed zakupem tego e8400 .. ale ten czas leci ..
    Ja mam Everest Ultimate 420, wiem, że wcześniejsze everesty odczytywały tylko z jednego rdzenia.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 23-05-2011 o 16:57

Domyślnie

A jak odpalić ten test w darmowej wersji?

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów