Szukaj
Nikon http://greg77.com/
hmmm Q6600 @3,2
everest 420 = 23 091
aida64extreme170 = 27 267
Coolpix 4500 / D7100 + N17-55 + N35 + N55-200VR + SB-700
Ten everst już trochę staruśki jest.. Może sobie z takim prockiem nie radzi za dobrze.
Warto zauważyć, że są już w Polsce dostępne płyty Z68 (można podkręcać i jest zintegrowana grafika): http://www.esc.pl/product_info.php?c...ducts_id=39267
Nie wiem, czy są już jakieś opinie użytkowników, ale może to być dobry zakup.
Pozdrawiam
Tomek
Puszka, statyw i negatyw - takie kiedyś były czasy, a dziś to same cyfrasy...
Albo nie zauważasz już, że mieli Ci swapTeż kiedyś myślałem, że ramu mi nie brakuje. Jednak byłem zmuszony przez jakiś miesiąc do pracy z sypiącym się mostkiem południowym który sprawiał, że każda operacja na dysku wieszała na chwilę kompa. Wtedy zdałem sobie sprawę, jak bardzo aplikacje graficzne łase są na ram
U mnie często PS wygląda to tak:
Do tego CNX 1.7 gb, windows sam w sobie i robi się te 13-14 gb.
Praktyka mówi, że otwarcie 10 obrazków w ACR, ich otwarcie, zapisanie, a nastepnie przepuszczenie przez batcha zapisującego do jpeg jest o 50% szybsze na 4 rdzeniach intela niż na 6 rdzeniach AMD. Budżet to 2000zł, więc spokojnie można w tym upchnąć core i7 2600, a więc nie ma co się zastanawiać nad AMD. Funkcje z których korzysta się notorycznie typu quick selection tool czy malowanie pędzelkiem z małym parametrem spacing (nie mam PS po polsku i nie wiem jak to się nazywa, odstęp?) potrafi trwać nawet na 2600K śmigającym na 5ghz, na AMD boję się nawet myśleć, jak to musi mulić.
Mojej kobitce też się dobrze pracuje na laptopie, a ja wbijam zęby w biurko widząc, jak długo otwiera się RAWCNX nie chodzi bajecznie na chyba żadnym istniejącym kompie. Ponadto kwestia postrzegania - wg mnie CNX wlecze się nawet na wspomnianym już 2600K @ 5ghz, a wg Ciebie chodzi bajecznie na AMD. Chyba, że masz jakiś egzemplarz działający na 10 ghz
Aha, nie jestem uprzedzony do AMD, bo sam za czasów Netbursta zastanawiałem się, kto o zdrowych zmysłach wybiera Prescotta zamiast Athlonów FX
Jednak od czasu Conroe AMD nie udało się dogonić Intela w kwestii wydajności.
Nie zgodzę się, kompy zmieniam dość często (w ciągu ostatnich 4 lat [email protected] -> Q9550 @ 3.6 ghz -> 2600K @ 5.0 ghz) i każda zmiana to wyraźna poprawa. Boot kompa - zaoszczędzony czas. Otwarcie programów - zaoszczędzony czas. Otwarcie każdego zdjęcia - zaoszczędzony czas. Operacje typu zaznaczanie quick selection tool czy odszumianie w CNX2 - zaoszczędzony czas. Zapisywanie zdjęć - zaoszczędzony czas. Włączam Grand Theft Auto 4 - gęba się raduje przy maksymalnych detalachNo, poza tym ostatnim, to na _każdym_ zdjęciu oszczędza się czas, co w skali roku potrafi dać godziny a nawet dni. A jeśli ktoś się rozlicza w systemie zleceniowym a nie godzinowym, daje to wymierne korzyści i więcej czasu na przyjemności
![]()
duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1
ja mam i7 930 @2,9 (na socket 1366)
i mam w cpu queen 33038
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
Skontaktuj się z nami