Close

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 81
    Oszczędny w słowach Awatar SzMuD
    Miasto
    Rumia /k. Gdyni

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kisio Zobacz posta
    A jak odpalić ten test w darmowej wersji?
    F5, albo odswiez
    Coolpix 4500 / D7100 + N17-55 + N35 + N55-200VR + SB-700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Na ile pamiętam z innego wątku, po zainstalowaniu tych 8 GB sam twierdziłeś, że nie dostrzegasz wpływu tej zmiany
    Przy wielkościach plików z jakimi ma do czynienia typowy amator, 8 GB to overkill. No ale jak ktoś che, bo "można mieć tanio jak barszcz" – jego sprawa.
    Tak bylo.....dopiero po jakims czasie zauwazylem roznice, przyznaje sie, ze poczatkowo wydawalo mi sie, ze jej nie ma.........jednak juz w moim watku pisalem o tym, ze spokojnie bez wysilku zapelnilem ponad 6GB a komp spokojnie sobie pracowal

Domyślnie

No to @4,6GHz daje 23597

Domyślnie

A w Aidzie64 ten sam test 43416

Oszczędny w słowach Awatar SzMuD
    Miasto
    Rumia /k. Gdyni

Domyślnie

hmmm Q6600 @3,2
    everest 420 = 23 091
    aida64extreme170 = 27 267
    Coolpix 4500 / D7100 + N17-55 + N35 + N55-200VR + SB-700

Domyślnie

Ten everst już trochę staruśki jest.. Może sobie z takim prockiem nie radzi za dobrze.

Domyślnie

Warto zauważyć, że są już w Polsce dostępne płyty Z68 (można podkręcać i jest zintegrowana grafika): http://www.esc.pl/product_info.php?c...ducts_id=39267
    Nie wiem, czy są już jakieś opinie użytkowników, ale może to być dobry zakup.
    Pozdrawiam
    Tomek
    Puszka, statyw i negatyw - takie kiedyś były czasy, a dziś to same cyfrasy...

Domyślnie

Interesująca teza. Przy ostrym oraniu Szopem i LRem nie widziałem jakiegoś dramatu związanego z pamięcią, 4 GB styka mi do wszystkiego.
    Albo nie zauważasz już, że mieli Ci swap Też kiedyś myślałem, że ramu mi nie brakuje. Jednak byłem zmuszony przez jakiś miesiąc do pracy z sypiącym się mostkiem południowym który sprawiał, że każda operacja na dysku wieszała na chwilę kompa. Wtedy zdałem sobie sprawę, jak bardzo aplikacje graficzne łase są na ram

U mnie często PS wygląda to tak:

Do tego CNX 1.7 gb, windows sam w sobie i robi się te 13-14 gb.

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Poza suchymi testami i obrazkami masz to poparte praktyka.....bo ja tak, roznic tutaj pokazanych nie zauwazysz golym okiem. Cene jednak pomiedzy i7 a jakims wysokim modelem AMD zobaczysz wyraznie.....
    Praktyka mówi, że otwarcie 10 obrazków w ACR, ich otwarcie, zapisanie, a nastepnie przepuszczenie przez batcha zapisującego do jpeg jest o 50% szybsze na 4 rdzeniach intela niż na 6 rdzeniach AMD. Budżet to 2000zł, więc spokojnie można w tym upchnąć core i7 2600, a więc nie ma co się zastanawiać nad AMD. Funkcje z których korzysta się notorycznie typu quick selection tool czy malowanie pędzelkiem z małym parametrem spacing (nie mam PS po polsku i nie wiem jak to się nazywa, odstęp?) potrafi trwać nawet na 2600K śmigającym na 5ghz, na AMD boję się nawet myśleć, jak to musi mulić.

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Pracuje na NXie i PSie od lat, NX chodzi bajecznie, PS zadnych problemow i to jest moim zdaniem najwazniejsze a nie kilka milisekund widziane tylko w testach. Dobrze skonfigurowany komputer gwarantuje wygodna i szybka prace.
    Mojej kobitce też się dobrze pracuje na laptopie, a ja wbijam zęby w biurko widząc, jak długo otwiera się RAW CNX nie chodzi bajecznie na chyba żadnym istniejącym kompie. Ponadto kwestia postrzegania - wg mnie CNX wlecze się nawet na wspomnianym już 2600K @ 5ghz, a wg Ciebie chodzi bajecznie na AMD. Chyba, że masz jakiś egzemplarz działający na 10 ghz Aha, nie jestem uprzedzony do AMD, bo sam za czasów Netbursta zastanawiałem się, kto o zdrowych zmysłach wybiera Prescotta zamiast Athlonów FX Jednak od czasu Conroe AMD nie udało się dogonić Intela w kwestii wydajności.

Powiedzmy to jasno: od ładnych paru lat procesory są na tyle szybkie, choćby te w klasie mid-level, że ich wpływ na realną wydajność pracy jest znikomy – i tak najwolniejszym elementem staje się operato myszki, który musi się zastanowić jak u diabła poustawiać te suwaczki. Jak kogoś jarają benczmarki albo to, że testowy set akcji zrobi się w 30 sekund zamiast 40 – jego sprawa, jego hobby, jego kasa. Ale z rzeczywistym wykorzystaniem komputera do prawdziwej roboty – związek ma to bardzo luźny.
    Nie zgodzę się, kompy zmieniam dość często (w ciągu ostatnich 4 lat [email protected] -> Q9550 @ 3.6 ghz -> 2600K @ 5.0 ghz) i każda zmiana to wyraźna poprawa. Boot kompa - zaoszczędzony czas. Otwarcie programów - zaoszczędzony czas. Otwarcie każdego zdjęcia - zaoszczędzony czas. Operacje typu zaznaczanie quick selection tool czy odszumianie w CNX2 - zaoszczędzony czas. Zapisywanie zdjęć - zaoszczędzony czas. Włączam Grand Theft Auto 4 - gęba się raduje przy maksymalnych detalach No, poza tym ostatnim, to na _każdym_ zdjęciu oszczędza się czas, co w skali roku potrafi dać godziny a nawet dni. A jeśli ktoś się rozlicza w systemie zleceniowym a nie godzinowym, daje to wymierne korzyści i więcej czasu na przyjemności
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

ja mam i7 930 @2,9 (na socket 1366)
    i mam w cpu queen 33038
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igsux3 Zobacz posta
    ... No, poza tym ostatnim, to na _każdym_ zdjęciu oszczędza się czas, co w skali roku potrafi dać godziny a nawet dni. A jeśli ktoś się rozlicza w systemie zleceniowym a nie godzinowym, daje to wymierne korzyści i więcej czasu na przyjemności
    O właśnie dobrze powiedziane. Podobnie jak z tym, że lampa błyskowa nigdy nie jest za duża, tak też i ramu nie jest za dużo.
    Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    ja mam i7 930 @2,9 (na socket 1366)
    i mam w cpu queen 33038
    WOW !
    A na i5 jakie wyniki macie ?

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów