Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Wątek: Dla odmiany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez keram20 Zobacz posta
    Ciekawe spostrzeżenia ale nijak się mają do wadliwości sprzętu.

Ja nie dysponuję wynikami badań: "Ile sztuk i jaki procent sprzętu poszczególnych marek ulega uszkodzeniu."

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    A mnie zaczynają już nudzić takie pozbawione sensu tematy...
    Sam się udzielasz w shoucie więc nie wiem o co masz pretensje...

Co do tematu.
    Mam d700. Tłuczony na ślubach i nie tylko od ponad roku. Wszystkie gumy na miejscu
    Nikkory ostrzą ja trzeba!
    Żyć nie umierać!!!
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

Ludzie, wyluzujcie.

Autor oryginalnego wątku pewnie tu nie zajrzy.
    Jakoś dziwnie przypomina mi autora, który pojawił się swego czasu na PFRC:
    http://groups.google.com/group/pl.re...39fe1f617292e5

Jeżeli to ta sama osoba, to dość nieprzyjemny typ.

Jeżeli nie, to rzecz jasna, przepraszam

Domyślnie

Ja tam żałuję, że ktoś wcześniej takiego nie założył, zanim kupiłam D700 naczytałam się tych tragedii o jego (nie)działaniu, że zaczęłam myśleć o konkurencji Na szczęście działa mi AF jak i cała reszta prawidłowo - popieram, żyć, nie umierać!

Talking

Cytat Zamieszczone przez credka Zobacz posta
    Ja tam żałuję, że ktoś wcześniej takiego nie założył, zanim kupiłam D700 naczytałam się tych tragedii o jego (nie)działaniu, że zaczęłam myśleć o konkurencji Na szczęście działa mi AF jak i cała reszta prawidłowo - popieram, żyć, nie umierać!
    Osobiście cieszę się z założenia tego wątku. Tyle naczytałem się na tym forum o wysokiej awaryjności sprzętu, kupowany w sklepie niezły obiektyw co trzeci ostrzy prawidłowo, że już nie wiedziałem czy Pan Nikon na psy zszedł - w co nie wierzę, czy najnowszy sprzęt z niewiadomych przyczyn (złego traktowania) jest bardziej awaryjny od starego. Jeszcze trochę i wpadłbym w jakąś fobię przy zakupie.

Ponieważ piszą inni więc: F70 czeka na zmiennika, nie pamiętam parametrow ale: N 24/2,8 ; N 35/2,8 ; N 50/1,4 ; Micro N 60/2,8 ; Micro N 105/2,8 ; N 180/2,8. Było N 35-70/2,8. Wszystkie obiektywy D. Użytkuję ok. 10 lat, nigdy nie miałem najmniejszego problemu ale ze sprzętem zawsze obchodziłem się jak z nieugotowanym jajkiem.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Ja już pisałem , co użytkuje ale uściślę szkiełka do d700 używam 35 1.4 , 50 1.4, 85 1.4, 135 2 , 24-70, 70-200 VRII.
    I dodam, ze oczywiście dbam o szkiełka ale z rozsądkiem w końcu to jest do używania a nie jest to eksponat muzealny (wycieczki, wypady rowerowe itp... mróz nieraz i deszcz) i nic sie nie psuje, gumy też nie odchodzą...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sea21 Zobacz posta
    Sam się udzielasz w shoucie więc nie wiem o co masz pretensje...
    A jakie to ma znaczenie?

Domyślnie

Przez łapy przewinęło się D80; D90, D300s, N50/1.8, N35/1.8, N18-70, N70-300VR, N18-200VR, N12-24/4. Nigdy najmniejszych problemów nie było. Wszystko działało jak działać powinno, w żadnym body nic się nie odkleiło, nawet nie zamierzało, szkła zawsze trafiały w punkt, nie miałem nigdy problemów z BF/FF.
    nic...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sea21 Zobacz posta
    Nikkory ostrzą jak trzeba!
    A Sigmy?
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    A Sigmy?
    12-24 to jedyna sigma z jakiej korzystam i jestem bardzo zadowolony.
    Rzadko ją przymykam. Przeważnie pełna dziura. Robiłem wydruk 90x60 i wyszło bardzo dobrze. Jedyny minus to jasność ale od czego ma się wysokie ISO w puszce
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów