Szukaj
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
Ludzie, wyluzujcie.
Autor oryginalnego wątku pewnie tu nie zajrzy.
Jakoś dziwnie przypomina mi autora, który pojawił się swego czasu na PFRC:
http://groups.google.com/group/pl.re...39fe1f617292e5
Jeżeli to ta sama osoba, to dość nieprzyjemny typ.
Jeżeli nie, to rzecz jasna, przepraszam![]()
Ja tam żałuję, że ktoś wcześniej takiego nie założył, zanim kupiłam D700 naczytałam się tych tragedii o jego (nie)działaniu, że zaczęłam myśleć o konkurencjiNa szczęście działa mi AF jak i cała reszta prawidłowo - popieram, żyć, nie umierać!
![]()
Osobiście cieszę się z założenia tego wątku. Tyle naczytałem się na tym forum o wysokiej awaryjności sprzętu, kupowany w sklepie niezły obiektyw co trzeci ostrzy prawidłowo, że już nie wiedziałem czy Pan Nikon na psy zszedł - w co nie wierzę, czy najnowszy sprzęt z niewiadomych przyczyn (złego traktowania) jest bardziej awaryjny od starego. Jeszcze trochę i wpadłbym w jakąś fobię przy zakupie.
Ponieważ piszą inni więc: F70 czeka na zmiennika, nie pamiętam parametrow ale: N 24/2,8 ; N 35/2,8 ; N 50/1,4 ; Micro N 60/2,8 ; Micro N 105/2,8 ; N 180/2,8. Było N 35-70/2,8. Wszystkie obiektywy D. Użytkuję ok. 10 lat, nigdy nie miałem najmniejszego problemu ale ze sprzętem zawsze obchodziłem się jak z nieugotowanym jajkiem.
Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.
Ja już pisałem , co użytkuje ale uściślę szkiełka do d700 używam 35 1.4 , 50 1.4, 85 1.4, 135 2 , 24-70, 70-200 VRII.
I dodam, ze oczywiście dbam o szkiełka ale z rozsądkiem w końcu to jest do używania a nie jest to eksponat muzealny(wycieczki, wypady rowerowe itp... mróz nieraz i deszcz) i nic sie nie psuje, gumy też nie odchodzą...
Przez łapy przewinęło się D80; D90, D300s, N50/1.8, N35/1.8, N18-70, N70-300VR, N18-200VR, N12-24/4. Nigdy najmniejszych problemów nie było. Wszystko działało jak działać powinno, w żadnym body nic się nie odkleiło, nawet nie zamierzało, szkła zawsze trafiały w punkt, nie miałem nigdy problemów z BF/FF.
nic...
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
Skontaktuj się z nami