Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Wątek: Dla odmiany

Domyślnie

Mam to co w stopce plus F50 i SB27.
    Nigdy nic się nie zepsuło, raczej wyglądają jak nówki.
    I jestem zadowolona z mojego sprzętu i z tego jakie robi zdjęcia.
    Pozdrawiam Beata

D300, D70s, N17-55, N80-200, T100/2.8, N50/1.8, SB-800, Raynox 250,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    A mnie zaczynają już nudzić takie pozbawione sensu tematy...
    To po co wchodzisz? Każe Ci ktoś?

D200, S5, D700, 18-70, 10-20, 15-30, 16-85, 17-35, 8, 16, 85 1.8/1.4, 35 1.8, 50 1.8/1.4, 70-300vr, 70-200vr, sb900, sb25 - nic nigdy się nie zepsuło, nie odmówiło posłuszeństwa, działa zawsze bardzo dobrze. W D700 spuchły gumy, które serwis za darmo wymienił w ciągu 15minut.

Domyślnie

Mi się troszkę gumka pod kciukiem w D300 odkleja, ale przywrócę ją do porządku jutro. Co do reszty sprzętu, to nawet FM'ka mi sprawnie działa, jedyny problem z nikonem miałem w D3000, jak zalałem spust migawki i upaćkałem szmatką matówkę, ale nawet to serwis (odziwo, chociaż była to ewidentnie moja wina) zrobił mi na gwarancji, całkiem sprawnie. Potem to już były nikony uszczelniane i czasami sobie zmokły, ale nie były tak wrażliwe jak D3000, właściwie to w ogóle nie reagowały na deszczyk. Co do szkieł, 70-200vr miał pyłki w środku (Lub ubytki powłoki) od nowości, ale zorientowałem się po 12h od kupna i mi wymienili bez gadania, tak samo było wcześniej z 70-300, ale zorientowałem się zaraz po wyjściu na światło dzienne, też wymienili, reszta szkieł była zawsze OK. Na AF w D90 zawsze bedę narzekał, szybko sie pozbyłem tego body, po 3 miesiacach, no ale taki to juz model, jeden lepszy drugi gorszy. W tym momencie mogę jedynie narzekać na brak czasu i pośrednio chęci na focenie, ale nie na sprzęt.
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

Czas i tu zabrać głos
    Wszystko co mam ( w stopce się nie mieści, dlatego jest tam pusto ), za dużo by wypisywać; działa bez jakichkolwiek problemów. Nic się nie odkleiło, serwis widział jeden obiektyw ale to z mojej winy ( upadek ) - zrobiony błyskawicznie i z miłą obsługą.
    Do tego napiszę najważniejszą rzecz - dlaczego Nikon:
    dzięki niemu poznałem fantastycznych ludzi tu na forum, ale również w realu i do dnia dzisiejszego utrzymujemy ze sobą ścisły kontakt. Owszem sprzęt jest ważny, ale to tylko bezduszne przedmioty, za to ludzie ich używający - to pasjonaci z ( z okazji Świąt ) jajem i to najbardziej cenię w N.

Domyślnie

To i ja się dopiszę
    Puszki:
    D90 - moje pierwsze cyfrowe lustro. miałem przez ponad 2 lata. Wszystko działało jak należy. Gumy zostały na miejscu, nic się nie popsuło.
    D200 - przez ponad 6mieś. używani wszystko ok. Obecnie posiada go mój znajomy i działa. Gumy ma miejscu.
    D300 - obecnie posiadany. Przebieg ok 50K. Wszystko działa, gumy na miejscu. Mam do niego też MB-D10, który też działa
    Żadna z ww puszek nigdy nie odwiedziła serwisu.
    Szkła:
    N18-105 - zakupiony z D90 w komplecie. Przez jakiś czas jedyne szkło jakie miałem. Nic nie nie popsuło, gumy zostały tam gdzie powinny.
    N60 2.8 - działa, ostrzy w punkt, nic się nie odkleja a kupiłem używkę.
    N35 2.0 - działa, ostrzy w punkt, nic się nie odkleja a kupiłem używkę. Super szkło!

Dodatkowo:
    Dwóch moich znajomych posiada D300s. Oba działają i nigdy nie były w serwisie.
    Dwóch posiada jeszcze D50. Oba działają do tej pory! jeden był w serwisie na mapowaniu matrycy. Sprawa załatwiona w serwisie na "Podstępu" w 15min. Działa
    No i jeszcze jeden kolega, który posiada F5 i np. N80-200 2.8, którego miałem przyjemność pożyczyć kilka razy. Też działa i nigdy nie odwiedził serwisu.

Jak widać chyba nie jest aż tak źle z firmą na "N"

Wesołych!
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Domyślnie

W mojej jakże skromnej stajence znajduje się Mr Nikon D700 and Sir Nikkor 50mm 1.4G żyleta od f1.4, gumy na miejscu, tylko w Mr Nikonie na lcd mi wyskoczył jakiś martwy pixel (na szczęście jeden i prawie niewidoczny) :P, ale kto by się tym przejmował, reszta śmiga aż miło Wesołego jajka!

Domyślnie

Co do pana od tematu podziękowania to wnioskuje że dostał od rodziców Canona i chce się dowartościować jadąc po Nikonie

D3000 - zero problemów przez rok. Teraz idzie w nowe ręce, mysle ze bedzie długo słuzył
    D90 - zero problemów choć narazie dopiero miesiąc go mam. Aparat świetny.

D80 - bardzo przyjemna konstrukcja, od 5 lat czyli od nowosci bez wad.

18-55 VR - najlepszy kit w tym przedziale i kropka
    A7R II/ D90+18-55VR + Sigma 70-300+Tokina 28 mm 2.8 + pierścienie

Domyślnie

jeszcze sweet fociaszki ze sprzętem
    ważne, że sprzęt działa i robi to czego od niego chcę- tyle z mojej strony
    1/2 Get Lucky Photo
    D750| S 35mm | N 50mm 1.8 | SB700

Domyślnie

u mnie też wszystko działa. i bez serwisu i bez wizyt u lekarza.nawet smiena 8m też działa i nie pluje olejem.pozdrowienia dla pesymisty.

Domyślnie

Poza tym, że mi też wszystko śmiga (d300s, d700 + 4 szkła i 2 lampy) to ten wątek idealnie będzie się nadawał do wklejania w aukcjach na alle..o "Patrzcie, wszyscy chwalą, kupujcie!" Sorry, nie mogłem się powstrzymać.. ale to tak bez żadnej złośliwości, naprawdę.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów