Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Wątek: Dla odmiany

Domyślnie

Moje też działa
    Wesołych Świąt!!

Domyślnie

d70s od ponad 4 lat bez najmniejszych problemów, bez błedów, awarii itp
    d700 od półtora roku również beż problemów, błędów, awarii.
    szkła - i nikkory i sigmy trafiają tam gdzie chcę

mokrego wesołego poniedziałku

Domyślnie

Widziałem setki sprzedanych d90tek, dziesiątki d5000, d700, d3000, d3100, całe mnóstwo szkieł, do serwisu trafiły chyba 2 szt. d90, jeden to problem z obiektywem, drugi zdaje się nie włączał się, jedno czy dwa 24-70/2.8 z problemem z AF, BF/FF, to mniej niz 1%. W moim sprzęcie nigdy nic nie szwankowało (poza "genetycznymi" drobnymi wadami d90). Czerwonoczarni akurat mają się pod tym względem zdecydowanie gorzej WESOŁYCH ŚWIĄT
    F90X, D600

Domyślnie

Jak coś się dzieje ze sprzętem, to szuka się info jak temu zaradzić (m.in. na markowym forum), jak sprzęt działa, to się robi focie i nie traci czasu na pisanie o tym...
    Mój sprzęt działa, kilka body nikona, kilka szkieł, odpukać, bez żadnych problemów od pierwszego zakupu kilka lat temu... czego wszystkim życzę oraz spokojnych świąt! A dziś lepiej nie wychodźcie z aparatem, bo po zalaniu może rzeczywiście przestać coś działać

W każdej produkcji są słabsze i lepsze konstrukcje, oraz okazy, którym coś może dolegać. Jednak jest to znakomita mniejszość przy większości działających, przy tym pozostańmy i róbmy zdjęcia tym, czym lubimy...

Domyślnie

To i ja dorzuce cegielke.
    D300s - najmniejszych problemow,
    D60- teraz rzadko uzywany, ale j.w. nigdy nie uswiadczylem wiekszych problemow
    N 50 AF-s G, N 85 1,8 - oba ostre, celne i nie daja powodow do zmartwien, czego wszystkim uzytkownikom N zycze przy okazji swiat.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 25-04-2011 o 21:47 Powód: orto. ("zadko")

Domyślnie

To i ja sie pochwale mialem 2 nikony, 7 nikkorow i 2 lampy. Dotychczas nic sie nie zepsuło (odpukać) oby tak dalej.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 25-04-2011 o 21:47 Powód: orto! ("zepsoło")
    D200/ T 12-24 4/ N 35 1.8/ N 50 1.8/ N 85 1.8/ SB 900

http://www.facebook.com/photografia2011

Domyślnie

u mnie w plecaku d700 i 6 nikorów do tego SB-900 wszystkie trafiają w punkt tylko 135/2 korekcja na +15. Njczęściej podpiętę szkło to 35 1.4 - ta ognioskowa najbardziej mi pasuje

Domyślnie

To skąd te posty o wadliwości i problemach z np. D90 ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez keram20 Zobacz posta
    To skąd te posty o wadliwości i problemach z np. D90 ?
    Stąd, że ludzie chcą swój sprzęt doprowadzić do stanu prawidłowego działania - martwią się nim, zależy im na sprawnym sprzęcie.

W odróżnieniu od innej sytuacji: dwa dni temu w supermarkecie spotkałem rodzynki w czekoladzie (ale nie firmy "Jutrzenka" tylko bez napisu na torebce) na półce z napisem: "Dzisiaj najtaniej". Postanowiłem jedną torebkę kupić do spróbowania. Okazały się tak okropne, ze nawet reklamacji nie było co wszczynać - wyrzuciłem do kosza.

Tutaj nikt nie mówi "Japoński plastik - do niczego !" (jak mówiono jeszcze w latach 60-tych). Ludzie przywiązują się do sprzętu. I nie ma pytań: "Jak wymienić Nikona na Canona lub Pentaksa lub Sony lub Fuji "itd. Każdy wierzy, że po naprawie sprzęt będzie lepszy od konkurencyjnego.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Ciekawe spostrzeżenia ale nijak się mają do wadliwości sprzętu.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów