Close

Strona 15 z 27 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 262

Wątek: D 3100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotouśmieszek Zobacz posta
    i tak pare stron i mnóstwo postów w gwizdek laik (np.: ja) dalej nie wie o co cho...
    poczytaj sobie to
    http://staw.bieleccy.com.pl/str4_foto_ogniskowa.html

Już prościej tego się nie da wytłumaczyć...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ocean Zobacz posta
    poczytaj sobie to
    http://staw.bieleccy.com.pl/str4_foto_ogniskowa.html

Już prościej tego się nie da wytłumaczyć...
    Myślę, że fotouśmieszek, czytać tego nie musi... zaglądając do linków w Jego stopce śmiem twierdzić, że sobie ciutkę zażartował
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    A to psikus

Domyślnie

I tak się tworzą "kilometrowe" wątki o d3100. Niby na temat a rozmowie raczej bliżej do działu optyka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez starosta Zobacz posta
    I tak się tworzą "kilometrowe" wątki o d3100. Niby na temat a rozmowie raczej bliżej do działu optyka.
    swiete słowa z malym uzupełnieniem ...działu "optyka"...
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

Czy ktoś z Was oddawał do serwisu sigmę 30mm f1.4 aby wgrali nowy soft. Niestety sprawdzałem w sklepie i z tym obiektywem d3100 nie ostrzy w trybie LV. Dzwoniłem do sigmy i podobno nie ma najmniejszego problemu z ostrzeniem po wgraniu nowego softu. Czytałem na forum o różnych szkłach i z jednymi AF w LV działał ok a z innymi niestety nie.

Czy wystarczy wgranie nowego softu? Sprawdzał ktoś?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez starosta Zobacz posta
    Czy ktoś z Was oddawał do serwisu sigmę 30mm f1.4 aby wgrali nowy soft. Niestety sprawdzałem w sklepie i z tym obiektywem d3100 nie ostrzy w trybie LV. Dzwoniłem do sigmy i podobno nie ma najmniejszego problemu z ostrzeniem po wgraniu nowego softu. Czytałem na forum o różnych szkłach i z jednymi AF w LV działał ok a z innymi niestety nie.

Czy wystarczy wgranie nowego softu? Sprawdzał ktoś?
    Pytanie do działu obiektywy.
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bardziej stolica niż moje rodzinne...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goku Zobacz posta
    No a znając eq ogniskowej łatwo sobie ten zoom wyliczyć.
    Jasne, jako osoba znająca się "bardziej na rzeczy" możesz mieć rację. (nie ma tu cienia złośliwości, piszę szczerze)
    Jednakże nie jestem pewna czy każdy amator mając w rękach aparat zaczyna od obliczeń..

ktoś tu napisał, że dla amatora liczą się piksele i zoom. Kurcze, ale to prawda poniekąd. Sama słyszałam rozmowę sprzedawcy w jednym z większych sklepów- sieciówka swoją drogą- z klientem. Pierwsze pytanie: ile ma pikseli ten aparat i jaki zoom.. bo właściwie na czym swoją wiedzę ma opierać ktoś kto słowo fotografia kojarzy z robieniem zdjęć na działce przy grillu albo z pstrykaniem fotek podczas wakacji ? Cóż.. nie każdemu od razu przychodzi do głowy, że może warto by do książek zerknąć..

a żeby się nikt nie czepiał, że od tematu głównego odbiegamy. Zaczynam filtra chyba szukać do mojego.. cudeńka idę wątek o filtrach poczytać. A swoją drogą, zostawić Facetów na chwilę samych, a już wywołują spory..
    D3100 + N18-55vr | i co(ś) dalej?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micz87 Zobacz posta
    Pytanie do działu obiektywy.
    Problem który opisuję występuje w d7000 i d3100 i spodziewałem się tutaj jakiejś odpowiedzi od użytkowników d3100. W dziale "optyka" ten temat zaginie bez wieści. Zależy mi na odpowiedzi, bo od niej zależy czy kupię tego właśnie nikona, czy nie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marlena01 Zobacz posta
    Jasne, jako osoba znająca się "bardziej na rzeczy" możesz mieć rację. (nie ma tu cienia złośliwości, piszę szczerze)
    Jednakże nie jestem pewna czy każdy amator mając w rękach aparat zaczyna od obliczeń..
    Każdy amator to nie. Ale taki, który choć trochę przyglądał się swojemu kompaktowi zauważył taki napis na obiektywie np. 28-280 mm. Więc jeśli widzi obiektyw do lustra 55-200 mm, może poprzez porównanie wyobrazić sobie ten zoom.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bardziej stolica niż moje rodzinne...

Exclamation

Owszem.

A teraz z innej mańki. Zepsuł mi się aparat... rewelka po prostu, biorąc pod uwagę fakt, że niedługo majowe lenistwo się zbliża...

Ale o co chodzi. O to, że po zrobieniu zdjęcia, na podglądzie miga mi takie.. właściwie nawet nie wiem jak to nazwać.... takie czarno-białe plamy. Migają cholerstwa na każdym zdjęciu. To wygląda mniej więcej jak... hm.. Jak w programie (jakimkolwiek) klikamy sobie "odwróć kolory". Wtedy bodajże zdjęcie jest takie biało-czarne. Wiecie o co mi chodzi..? To właśnie takie coś mi miga... takie biało-czarne.. najczęściej na jasnych obszarach typu niebo...

Nie wiem skąd się to wzięło, ale na razie wkurza mnie to. Nie wiem o co chodzi i czy mam do serwisu lecieć....

Czy miał ktoś z was taki problem ?
    D3100 + N18-55vr | i co(ś) dalej?

Strona 15 z 27 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów