Close

Strona 26 z 338 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 3379
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

costi, jesteś bardzo sympatycznym rozmówcą, więc odpowiem Ci wprost co tym myślę.

Uważam, że jeśli jakiekolwiek urządzenie nie spełnia nakreślonych norm, bez względu na to, czy jest to samochód, czy nośnik pamięci, to nie powinno być ono wprowadzane do sprzedaży.

Z samochodem jest tylko ta różnica, że niegdyś również obowiązywały jakieś normy emisji spalin, więc dla pojazdów, które wyprodukowane zostały przed opublikowaniem nowych norm te stare były wystarczające, a skoro prawo nie działa wstecz, to niech sobie jeżdżą i kopca "na zdrowie".

Co do urządzeń jednak zupełnie technologicznie nowatorskich, do których nie są przypisane żadne normy, producenci zwyczajnie ryzykują, narażając przy tym pieniądze klientów, którzy stają się mimowolnie alfa i beta testerami.

Takie ryzyko nie powinno mieć miejsca i to standardy powinny wyznaczać jakość i póki taki stan nie zostanie osiągnięty, produkty nie powinny opuszczać fabrycznych laboratoriów.
    Medice, cura te ipsum.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Japcofony i ipady tez mają błyszczącą, w końcu lans musi być
    Akurat tutaj raczej obstawiałbym funkcjonalność, a nie "lans", matowa powierzchnia rysuje się o wiele bardziej, więc taki ekran po roku używania nie wyglądałby najlepiej.

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Co do urządzeń jednak zupełnie technologicznie nowatorskich, do których nie są przypisane żadne normy, producenci zwyczajnie ryzykują, narażając przy tym pieniądze klientów, którzy stają się mimowolnie alfa i beta testerami.

Takie ryzyko nie powinno mieć miejsca i to standardy powinny wyznaczać jakość i póki taki stan nie zostanie osiągnięty, produkty nie powinny opuszczać fabrycznych laboratoriów.
    Coś mnie ominęło? Jest jakiś nakaz używania SSD, czy jak?
    Może sobie też pogrubię parę słów, widzę, że bardzo Ci to da... Johannie przypadło do gustu
    Ostatnio edytowane przez ku6i ; 11-04-2011 o 00:09

Domyślnie

Uważam, że jeśli jakiekolwiek urządzenie nie spełnia nakreślonych norm, bez względu na to, czy jest to samochód, czy nośnik pamięci, to nie powinno być ono wprowadzane do sprzedaży.

Z samochodem jest tylko ta różnica, że niegdyś również obowiązywały jakieś normy emisji spalin, więc dla pojazdów, które wyprodukowane zostały przed opublikowaniem nowych norm te stare były wystarczające, a skoro prawo nie działa wstecz, to niech sobie jeżdżą i kopca "na zdrowie".

W Europie norma Euro I obowiązuje od 1993r (dla ciężarowych jest jeszcze Euro 0 obejmujące auta od 1988r), w USA normy są od 1994. Nic starszego nie ma prawa jeździć?
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W Europie norma Euro I obowiązuje od 1993r (dla ciężarowych jest jeszcze Euro 0 obejmujące auta od 1988r), w USA normy są od 1994. Nic starszego nie ma prawa jeździć?
    Powiem Ci szczerze, że mam w nosie motoryzacyjne porównania, bo sam dość często zmieniam pojazdy i nie muszę się
    zastanawiać nad normami emisyjnymi.

Z nowatorskimi rozwiązaniami jest jednak tak, że potrzebują zupełnie odrębnych norm i raczej tego się trzymajmy, oczywiście jeśli możesz?
    Medice, cura te ipsum.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    (...)
    Coś mnie ominęło? Jest jakiś nakaz używania SSD, czy jak?
    Może sobie też pogrubię parę słów, widzę, że bardzo Ci to da... Johannie przypadło do gustu
    Jak widać jest, skoro tak wielu ludzi płaci wcale niemałe kwoty by stać się ... testerem tego sprzętu.

A co do pogrubiania, to jeśli masz ochotę sobie coś pogrubić, to ja nie mam nic przeciwko temu.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Trochę niepotrzebnie się boczysz, bo o ile 16:9 faktycznie jest trochę za niskie w pionie, to matrycę 16:10 uważam za bardzo wygodną, również do pracy ze zdjęciami (dużo lepsze wykorzystanie powierzchni, mieści się zdjęcie 3:2 w sporym rozmiarze i na reszcie ekranu na luzie wchodzą wszelkie toolbary).
    Powiedziałbym nawet, że one wyjątkowo dobrze (jeśli chodzi o proporcje) nadają się do edycji zdjęć i oglądania filmów. I dla mnie do niczego więcej. A że zdjęć nie obrabiam zbyt wiele a filmów na komputerze nie oglądam wcale, to i tradycyjne proporcje (w rozmiarze 21' i dwóch egzemplarzach) sprawdzają się znakomicie. Dokumentacje (dwie strony pdf-a na ekranie), strony internetowe i sporo aplikacji jest (wciąż) wykonanych w orientacji pionowej, a wtedy na takiej panoramie ciągle trzeba przewijać obraz. No chyba, że ma się ze 30 cali przekątnej...
    F5, D800, F70, C550D + 18-200/3.5-5.6, N17-35/2.8, N28-70/2.8, N70-200/2.8 VR, N20-35/2.8, N35-70/2.8, N24-120/4, N70-300/3.5-5.6, S180/3.5, N60/2.8, SB-28, SB-800 itd.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Mały OT:

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Błyszczący nie musi być zły. Jeśli jest gładki i równy. Ale taki niby błyszczący, połyskujący jak krzywo walcowana szyba, jest z całą pewnością zły.
    Cytat Zamieszczone przez tomajk Zobacz posta
    Błyszczący monitor można jakoś ustawić, zacienić pomieszczenie lub porządnie opluć i plwociny rozmazać równomiernie na całej powierzchni, z naciskiem na RÓWNOMIERNE żeby BLIKÓW nie było.
    E... Wiem, że ja to perwers jestem, ale laptopa kupiłem m.in. po to żeby korzystać z niego na dworze (polu - dosłownie i w przenośni). Niby da się "zaciemnić pomieszczenie", ale to trochę niewygodna zabawa, przynajmniej od czasów faraona... W takim przypadku matowa matryca zdecydowanie wpływa na dłuższy czas pracy

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Tam plasterków... Taśma, Panie, taśma to był Prawdziwy nośnik.
    Taśma jest dla frajerów, prawdziwi twardziele używają kart perforowanych! Ciekawostka: niedawno na wydziale znalazłem takie cudo do Fortrana, a także gościa który do tej pory używa tego języka, tylko nośnik zmienił na nieco nowszy. Facet nie może przeżyć systemów 64-bitowych, bo mu się programy nie chcą uruchamiać.

Cytat Zamieszczone przez Hektor Zobacz posta
    Powiedziałbym nawet, że one wyjątkowo dobrze (jeśli chodzi o proporcje) nadają się do edycji zdjęć i oglądania filmów. I dla mnie do niczego więcej. A że zdjęć nie obrabiam zbyt wiele a filmów na komputerze nie oglądam wcale, to i tradycyjne proporcje (w rozmiarze 21' i dwóch egzemplarzach) sprawdzają się znakomicie. Dokumentacje (dwie strony pdf-a na ekranie), strony internetowe i sporo aplikacji jest (wciąż) wykonanych w orientacji pionowej, a wtedy na takiej panoramie ciągle trzeba przewijać obraz. No chyba, że ma się ze 30 cali przekątnej...
    O to to! Prawda jest taka, że do pracy z dokumentami wystarczy nawet te 17", byle by w pivocie.
    Ostatnio edytowane przez ku6i ; 11-04-2011 o 02:32

Domyślnie

Wiecie co.... nie da się Was czytać Ostatnie kilka (kilkanaście) stron to jakiś nalot przedszkolaków na forum onetu.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

kisio, ja wiem, że nasze ograniczenia umysłowe są przeogromne, mowa bełkotliwa, a spodenki zbyt krótkie, ale takie wpadanie i wrzucanie tekstu, że właściwie to wszyscy są niezbyt rozgarnięci, a opisywane sprawy na poziomie piaskownicy jest co najmniej nie na miejscu, żeby nie powiedzieć więcej.

Dawaj więc jakieś konkrety, albo zamilknij na wieki.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

a czy ktoś nabył dysk z nowej serii vertex 3? czy jest na dzień dzisiejszy sens dopłacania, czy olać v3 i brac v2?
    Mamiya + Sony

Strona 26 z 338 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów