Close

Strona 28 z 338 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 3379

Domyślnie

Ja bym zostawił, szkoda zabawy.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Panowie, wlasnie mam na biurku OCZ 60 Vertex2 i czeka na instalacje systemu.....zobaczymy co to potrafi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hektor Zobacz posta
    Co prawda poprzednie Vertexy miały transfery trochę przereklamowane, ale jeśli obietnice producenta się spełnią to może być naprawdę szybki dysk. Inna sprawa to to, czy w konkretnych przypadkach reszta systemu pozwoli na wykorzystanie tego potencjału.
    Vertex bazuje na SandForce - kontrolerze, który swoje max osiągi uzyskuje na danych, które są kompresowalne czyli pliki tekstowe, .wav, .bmp i tego typu dane. Na plikach niekompresowalnych lub już skompresowanych transfery są gorsze i nie jest już kolorowo.

Generalnie nie ma co się pchać w Vertexa 3 - lepiej kupic V2, Intela G2/G3 albo Cruciala C300/C400. Warty uwagi jest jeszcze Corsair F120 - vertex w tanszej budzie, nie ma również jajec z firmware a i Corsair ma bardzo dobry support i dobrze podchodzi do swoich klientów. OCZ za dużo kombinuje z firmware, ma słaby support i wolałem się zapakować w Intela G2 80GB. Teraz kupiłbym Corsaira F120, za jakiś czas Intela G3 albo Cruciala. OCZ i SandForce dalej się cenią i moim zdaniem nie warto im sypać tak wiele hajsu jak sobie tego życzą.

Na moim Intelu G2 3 relokowane sektory od stycznia 2010. Jeszcze troche poczekam i wyślę do Intela na rma - może odeślą G3. Ostatnio reklamowane G2 40GB wymieniali na G3.

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Dla tych co mają ogryzka:

Enable TRIM SSD in Mac OS X 10.6.7 -> http://osxdaily.com/2011/03/27/enabl...c-os-x-10-6-7/
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzejms Zobacz posta
    Dla tych co mają ogryzka:

Enable TRIM SSD in Mac OS X 10.6.7 -> http://osxdaily.com/2011/03/27/enabl...c-os-x-10-6-7/
    Ktoś już w powodzeniem używa tego hacka?
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto

Domyślnie Wszystko o... SSD

Tak.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzejms Zobacz posta
    Tak.
    Na wszelki wypadek porobiłem backupy i również włączyłem.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

A ktoś porobił benche czy ten hack działa czy generalnie na słowo honoru?

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej Olender Zobacz posta
    Na wszelki wypadek porobiłem backupy i również włączyłem.
    U mnie lata już jakieś 3 tygodnie i jest ok. Benchmarków nie robię, bo nie mam czasu.

Domyślnie

Stało się: OCZ Vertex 2 120GB padł... Sprawdzony w kilku kompach, zawsze zawiesza komputer podczas odpalania, w dwóch laptopach lenovo bios po kilku minutach daje komunikat "Hard disk initialization error". Wpięty w kieszeń ultra slim w moim IBM nie jest wykrywany zarówno przez bios jak i później przez OCZ Toolbox Proces reklamacji rozpoczął się dzisiaj, dam znać jak się skończy...
    A dysk używam od 18 kwietnia, w normalnych warunkach, żadnego rzucania laptopem. Po prostu pewnego razy komputer się nie uruchomił i tyle... Uratował mnie obraz dysku sprzed kilku dni na zapasowym HDD. Przesiadka na 320GB 7200 jest bardzo bolesna... Jakie to wolne...
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Strona 28 z 338 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów