Ja bym zostawił, szkoda zabawy.
Szukaj
Ja bym zostawił, szkoda zabawy.
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
Panowie, wlasnie mam na biurku OCZ 60 Vertex2 i czeka na instalacje systemu.....zobaczymy co to potrafi![]()
Nikon http://greg77.com/
Vertex bazuje na SandForce - kontrolerze, który swoje max osiągi uzyskuje na danych, które są kompresowalne czyli pliki tekstowe, .wav, .bmp i tego typu dane. Na plikach niekompresowalnych lub już skompresowanych transfery są gorsze i nie jest już kolorowo.
Generalnie nie ma co się pchać w Vertexa 3 - lepiej kupic V2, Intela G2/G3 albo Cruciala C300/C400. Warty uwagi jest jeszcze Corsair F120 - vertex w tanszej budzie, nie ma również jajec z firmware a i Corsair ma bardzo dobry support i dobrze podchodzi do swoich klientów. OCZ za dużo kombinuje z firmware, ma słaby support i wolałem się zapakować w Intela G2 80GB. Teraz kupiłbym Corsaira F120, za jakiś czas Intela G3 albo Cruciala. OCZ i SandForce dalej się cenią i moim zdaniem nie warto im sypać tak wiele hajsu jak sobie tego życzą.
Na moim Intelu G2 3 relokowane sektory od stycznia 2010. Jeszcze troche poczekam i wyślę do Intela na rma - może odeślą G3. Ostatnio reklamowane G2 40GB wymieniali na G3.
Dla tych co mają ogryzka:
Enable TRIM SSD in Mac OS X 10.6.7 -> http://osxdaily.com/2011/03/27/enabl...c-os-x-10-6-7/
Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.
olender.me
C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8
Tak.
Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.
olender.me
C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8
A ktoś porobił benche czy ten hack działa czy generalnie na słowo honoru?
Stało się: OCZ Vertex 2 120GB padł... Sprawdzony w kilku kompach, zawsze zawiesza komputer podczas odpalania, w dwóch laptopach lenovo bios po kilku minutach daje komunikat "Hard disk initialization error". Wpięty w kieszeń ultra slim w moim IBM nie jest wykrywany zarówno przez bios jak i później przez OCZ ToolboxProces reklamacji rozpoczął się dzisiaj, dam znać jak się skończy...
A dysk używam od 18 kwietnia, w normalnych warunkach, żadnego rzucania laptopem. Po prostu pewnego razy komputer się nie uruchomił i tyle... Uratował mnie obraz dysku sprzed kilku dni na zapasowym HDD. Przesiadka na 320GB 7200 jest bardzo bolesna... Jakie to wolne...
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
Skontaktuj się z nami