Close

Strona 24 z 338 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 3379

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Japcofony i ipady tez mają błyszczącą, w końcu lans musi być
    No!
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    bieżący stan jest taki, jak to wielokrotnie już opisywałem, że produkowane dziś urządzenia SSD nie spełniają norm JEDEC, które zostały wprowadzone pod koniec ubiegłego roku i wobec tego są tymczasem dla mnie urządzeniami niezbyt wiarygodnymi.
    No właśnie, których konkretnie norm?
    Z tą fobią na dyski SSD to zachowujesz się trochę jak mieszkaniec reymontowskich Lipców, krzyczących po wsi "ludzie, nie dajta się opętać złemu!". Trudno się dziwić, że znajdzie się taki co kiwa z politowaniem głową.
    Nie twierdzę, że SSD to cud od Boga i każdy może być sceptyczny, ale trudno zaprzeczyć, że ta technologia rozwija się w imponującym tempie i lada moment takie dylematy mogą być tylko sposobem na kreowanie siebie oryginałem. Tym bardziej, że tradycyjne dyski będą pewnie rozwijane coraz słabiej.

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Ekhm... Abstrahując od SSD, to parę lat temu każdy laptop miał matową matrycę. Teraz 90% ma błyszczącą. Miliony much nie mogą się mylić
    Z błyszczącymi matrycami akurat było tak, że nikt się "much" nie pytał co wolą. Po prostu w większości modeli pojawiły się tylko takie i nie było żadnego wyboru. Do komputera stacjonarnego nigdy z własnej woli czegoś takiego bym nie kupił (podobnie jak monitora z proporcjami panoramicznymi), notebooka po prostu musiałem. Na szczęście nie jest to ten typ najbardziej błyszczący.
    F5, D800, F70, C550D + 18-200/3.5-5.6, N17-35/2.8, N28-70/2.8, N70-200/2.8 VR, N20-35/2.8, N35-70/2.8, N24-120/4, N70-300/3.5-5.6, S180/3.5, N60/2.8, SB-28, SB-800 itd.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hektor Zobacz posta
    Na szczęście nie jest to ten typ najbardziej błyszczący.
    Błyszczący nie musi być zły. Jeśli jest gładki i równy. Ale taki niby błyszczący, połyskujący jak krzywo walcowana szyba, jest z całą pewnością zły.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Do komputera stacjonarnego nigdy z własnej woli czegoś takiego bym nie kupił (podobnie jak monitora z proporcjami panoramicznymi)
    Trochę niepotrzebnie się boczysz, bo o ile 16:9 faktycznie jest trochę za niskie w pionie, to matrycę 16:10 uważam za bardzo wygodną, również do pracy ze zdjęciami (dużo lepsze wykorzystanie powierzchni, mieści się zdjęcie 3:2 w sporym rozmiarze i na reszcie ekranu na luzie wchodzą wszelkie toolbary).
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Błyszczący monitor można jakoś ustawić, zacienić pomieszczenie lub porządnie opluć i plwociny rozmazać równomiernie na całej powierzchni, z naciskiem na RÓWNOMIERNE żeby BLIKÓW nie było.
    Ale nie da się ustawić ani zredukować przeblasków geniuszu SUBIEKTYWNYCH UŻYTKOWNIKÓW sprzętu wyposażonego w wielce niedoskonałe pamięci flash zamiast przyzwoitych sprawdzonych plasterków ferromagnetycznego spieku różnego rodzaju metali.
    Nie dajta się opętać, nie kupujta jabcofonów i esesdeków i innych takich wynalazków, bo to je ZŁO wsiechmocne.
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Domyślnie

Trochę niepotrzebnie się boczysz, bo o ile 16:9 faktycznie jest trochę za niskie w pionie
    Chyba że to 27".
    Wtedy do wysokości ekranu nie mogą się przyczepić najwięksi malkontenci, bo jest wyższy niż największy klasyczny 4x3.

Cytat Zamieszczone przez tomajk Zobacz posta
    zamiast przyzwoitych sprawdzonych plasterków ferromagnetycznego spieku różnego rodzaju metali.
    Tam plasterków... Taśma, Panie, taśma to był Prawdziwy nośnik.

Domyślnie

Ja nie mówię o rozmiarze fizycznym, tylko o rozdzielczości. O ile 1920x1080 można przeżyć, to 1366x768 czy 1600x900 są jak dla mnie za niskie w sensie ilości linii. 1680x1050 czy 1920x1200 są moim zdaniem dużo wygodniejsze.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Ja nie mówię o rozmiarze fizycznym, tylko o rozdzielczości.
    Ale jedno z drugim się ze sobą wiąże.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

(...) Sprawdzałeś, czy Vertex 3 czy Intel G3 owe normy spełniają?
    Żadne nie spełniają, oprócz dysków SUPER TALENT, które mają pokazać się w tym miesiącu.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Hektor, wybacz że zawiodę Cię i nie błysnę obrazową błazenadą, która Tobie przychodzi z taką łatwością, ale to nie czas, ani miejsce na takie wygłupy.

Dość, że jeśli nawet jakiś "Super Talent" może wyprodukować dyski SSD zgodne z normami JEDEC, to znaczy że to nie jest wymaganie ponadnormatywne i mieści się w zdroworozsądkowych ramach.

Więc zamiast kpić, zwyczajnie zejdź na ziemię i zaczekaj razem ze mną na unormowanie rynku w tym zakresie.

Nie jestem przeciwnikiem postępu, ale ZAWSZE będzie mnie śmieszyć nadgorliwość beta testerów i ich nieumiarkowanie w pianiu nad technologiami, które choć mają przyszłość, ale potrzebują czasu, by dorosnąć.
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 10-04-2011 o 21:54
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Ale jedno z drugim się ze sobą wiąże.
    Jak? Ok, są pewne standardy, których producenci generalnie się trzymają, ale np. w tej chwili siedzę przed Lenovo L220x, który ma 1920x1200 przy 22".

@Johanan - powiesz wreszcie, o jakich normach piszesz, czy dalej będziemy krążyć po omacku?

Strona 24 z 338 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów