Close

Strona 76 z 319 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126176 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 3379

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Porównanie po 6 miesiącach użytkowania:
    12.12.2011
    20.06.2012

12.12.2011 FILE BENCHMARK
    20.06.2012 FILE BENCHMARK

12.12.2011 ATTO
    20.06.2012 ATTO
    Ostatnio edytowane przez lazik_s ; 20-06-2012 o 18:35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta

edit:
    ale nawet na sata 2 coś niezbyt ciekawie... znalazłem własnie test mojego ocz agility 3 60gb na sata 2 (czyli znacznie gorszego niż samsung 830 SDD)

no ja wlasnie taki dysk mialem do testow agility 3 60gb. nie zachwycil.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    no ja wlasnie taki dysk mialem do testow agility 3 60gb. nie zachwycil.
    Generalnie, jeśli jest wszystko dobrze z systemem i ustawieniem Sata, to nawet na sata2 ten dysk (pomimo że jest jednym z mniej wydajnych) rozkłada szybkie HDD jak chce. I nie piszę o testach, ale o praktyce. JA wszystkie próby z LR4 i SSD robiłem własnie na nim. Przyrost szybkości względem szybkiego HDD (WD Veloci Raptor, albo innego samsunga 1TB 103UJ) był kolosalny, ale muszę zaznacyć że na OCZ były tylko tempy, pliki wymiany, katalog LR+ podglądy, natomiast windows był na innym dysku - być może ma to znaczenie, bo ten dysk im bardziej zajęty, tym wolniejszy a poza tym cały wszystkie transfery są na jednym sata2 a nie rozkłądają się na 2 czy 3 porty (u mnie były rozłożóne na 2 porty sata).
    Oczywiście wąskim gardłem może być także procek i RAM. Jeśli to procek nie wyrabia z obsługą zmian i renderowanie w czasie rzeczywistym, to pomimo tego że wsadzimy szybszy dysk, nadal będziemy odczuwali opóźnienia. U mnie właśnie po zainstalowaniu SSD odczułem że ogranicza mnie q9550. Lekarstwem mógł być lepszy zasilacz + chłodzenie proca i podkręcanie (mój q9550 marnował się - czałe życie pracował na nominalnym 2.83GHz , albo zmiana całego kompa).
    Teraz jest baaaardzo szybko
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

lazik_s, a co ty masz taka duza temperature 128C? przeciez to chyba niemozliwe zeby dysk tyle mial?
    Pawel_Pawlak, i Ty tez..? albo ja cos zle patrze?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    lazik_s, a co ty masz taka duza temperature 128C? przeciez to chyba niemozliwe zeby dysk tyle mial?
    Pawel_Pawlak, i Ty tez..? albo ja cos zle patrze?
    ten typ tak ma - w nowszych wersjach firmware jest stałe 30

Domyślnie

No moj dysk seagate, ktory mial najwieksza temeperature to mial 70 stopni, teraz mam normalnie po okolo 30 i tak powinno byc.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    No moj dysk seagate, ktory mial najwieksza temeperature to mial 70 stopni, teraz mam normalnie po okolo 30 i tak powinno byc.
    Chyba nie zrozumiałeś przekazu - bład w firmware czy czujniku temperatury - czytaj: ten typ tak ma. Nowy firmware 2.22 spowodował jedynie pokazywanie stałych 30st zamiasty 128 po to by się kompy nie burzyły że coś im tam za gorąco. Taka niedoróbka i niewiele ona znaczy.

Domyślnie

no ja wiem, ale przy okazji wspomnialam ile moj dysk mial najwiecej.
    a 128 st, czy 30 st skoro to bez znaczenia, to tak jak mowisz, malo wazne i tak.

Domyślnie

no to najprawdopodobniej wlasnie byl problem... byl to jedyny ssd w kompie, byl na nim system i wszystkie bazy LRa (przenioslem do testow) i wypelniony byl praktycznie w 100%. Potwierdzam, ze system i aplikacje zwiazane z systemem dzialaly zauwazalnie szybciej (firefox natychmiast a na hdd ok 2-5s). Nie zauwazylem natomiast przyspieszenia pracy LR. Otwieral sie z taka sama predkoscia jak na hdd i przy poszczegolnych procesach rowniez nie odnotowalem zauwazalnego wzrostu predkosci.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    wypelniony byl praktycznie w 100%.
    a to generalnie najgorsze co może być dla SSD - wolne powinno być min. 20% przestrzeni - im więcej jest "dynamicznie" zapisywane i zwalniane tym lepiej dla jego trwałości. Poza tym OCZ Agility na pewno, ale podobno bardzo wiele dysków opartych na kontrolerze SF2200, ma ten problem że im bardziej zapchane, tym wolniej pracują (zapodałem tu gdzieś link). Nie wiem czy tyczy to tylko tańszych konstrukcjach, opartych na pamięciach asynchroniczych, czy wszystkich.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Strona 76 z 319 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126176 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów