Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 52

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MadOnion Zobacz posta
    Nie bardzo rozumiem z tym skrzydłem hmm, skąd kierowca dostanie wiadomość że jest strata jest 1s ?
    To będzie jakoś z automatu czy przez radio będzie informowany ?
    Nie jestem pewien na 100% ale mówi się o kolejnej lampce w kokpicie...

EDIT: "W każdym skrzydle znajduje się siłownik, który jest pod kontrolą kierowcy przez cały czas, może być on jednak użyty tylko wtedy, gdy pokładowa elektronika (ECU od FIA) powiadomi kierowcę, że ma zezwolenie na jego użycie. Bliskość auta z przodu jest wykrywana przed prostą, na której skrzydło może być aktywowane; jeśli samochód z tyłu jest oddalony o mniej niż sekundę (jest to oceniane przez punkty pomiaru czasu na torze), to kierowca dostanie informację, że system jest 'uzbrojony', może go jednak użyć tylko, gdy znajdzie się w odpowiednim punkcie na kolejnej prostej. Punkt ten będzie najprawdopodobniej 600 metrów przed punktem hamowania do kolejnego zakrętu, jest jednak możliwość zmiany jego położenia w odniesieniu do danych zebranych podczas testów i treningów”.

(źródło)
    Ostatnio edytowane przez adolfik9501 ; 25-03-2011 o 13:05
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    Dlaczego pozmieniały się nazwy teamów Renault i Lotus-Renault?? Dziwadło jakieś...
    1. (zielony) Lotus - Renault - bolid Lotus, silnik Renault. Poza tym nie wiadomo jak się skończy sprawa sądowa odnośnie nazwy, więc może być iż zmienią nazwę.
    2. (czarno) Lotus Renault - bolid i silnik Renault, sponsor tytularny Lotus. Renault, jako producent samochodów już nie ma udziałów w zespole, a na przejęcie jego ma chrapkę Lotus, więc np. od przyszłego roku może już będzie Lotus - Renault.

Prawda, że proste

Domyślnie

Dziwne... wg f1.com czarni nazywają się Lotus Renault GP, zieloni Team Lotus
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Dziwne... wg f1.com czarni nazywają się Lotus Renault GP, zieloni Team Lotus
    Team Lotus nazywa się tak, choć zapewne okaże się po wyroku iż nie mają do tej nazwy prawa
    Lotus Renault GP jest tak jak pisałem wyżej, bo jeszcze Lotus nie kupił udziałów. Dla przykładu Vodafone McLaren Mercedes nie oznacza, że Vodafone ma zespół. On jest tylko tytularnym sponsorem tak jak Lotus w Renault (choć skończy się na wykupieniu udziałów).

EDIT: A myk z Lotusami wziął się z rozdzielenia Lotusa na Lotus Cars (samochody) i Team Lotus (wyścigi). Malezyjczycy kupili Lotus Cars (i ci są obecnie w Renault), a żeby bardziej zaciemnić F1 Malaysia Team najpierw jechał na licencji (do nazwy Lotus) od Lotus Cars (czyli od Malezyjskich właścicieli), a obecnie wykupił prawa od spadkobierców Team Lotus... I właśnie o prawa do używania nazwy Lotus w F1 jest sprawa w sądzie.

EDIT2: Chyba nic nie pomieszałem

EDIT3: Renault obecnie jest dostawcą silników, a zespół Renault F1 należy do Geni Capital, czy jakoś tak (koncern Renault nie ma udziałów już w zespole), z którą romansuje Lotus Cars.
    Ostatnio edytowane przez adolfik9501 ; 25-03-2011 o 13:29 Powód: takie tam dopiski...

Domyślnie

no i teraz mam jasność, dzięki

ps. jakieś 18-19 lat temu za czasów gry GP1 - tak, na I386DX z 16MB ramu graliśmy z kumplami całe sezony. Każdy z nas wymyślał swój team, ja zrobiłem Lotus Cosworth sprawdziło się w zeszłym sezonie
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

no i teraz mam jasność, dzięki
    Dziwne, ja właśnie zaczynam się zastanawiać czy aby jestem pewien tego co napisałem

Oszczędny w słowach Awatar daromax
    Miasto
    Oświęcim/Kraków

Domyślnie

Chyba sobie kupię jakieś RENO...skoro aż 3 drużyny używają ich silników, to chyba marka się nieźle rozwija zresztą czytałem że takie Clio RS to podobno genialne autko, potrafi konkurować z Leonem Cuprom i innymi podobnymi sportowymi, fordami itd itp..już nie mówię o Megane..
    Coolpix P300 - mały....ale WARIAT !!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adolfik9501 Zobacz posta

EDIT: "W każdym skrzydle znajduje się siłownik, który jest pod kontrolą kierowcy przez cały czas, może być on jednak użyty tylko wtedy, gdy pokładowa elektronika (ECU od FIA) powiadomi kierowcę, że ma zezwolenie na jego użycie. Bliskość auta z przodu jest wykrywana przed prostą, na której skrzydło może być aktywowane; jeśli samochód z tyłu jest oddalony o mniej niż sekundę (jest to oceniane przez punkty pomiaru czasu na torze), to kierowca dostanie informację, że system jest 'uzbrojony', może go jednak użyć tylko, gdy znajdzie się w odpowiednim punkcie na kolejnej prostej. Punkt ten będzie najprawdopodobniej 600 metrów przed punktem hamowania do kolejnego zakrętu, jest jednak możliwość zmiany jego położenia w odniesieniu do danych zebranych podczas testów i treningów”.

(źródło)
    Czyli taka innowacja, żeby nie można było narzekać, że nic nie jest robione, ale jednocześnie żeby nic istotnego nie wniosła.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Akurat "jesteśmy" w Australii to ja się właśnie szykuje na pierwszy wyścig V8 Supercars w Adelaidzie, gdyż/ponieważ/bo się wreszcie ściągnął (1,65GB).

Konkretnie ten:

Jest jazda w tej serii, a w F1 podupadający prestiż

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adolfik9501 Zobacz posta

(źródło)
    Bla bla bla. Techniczny bełkot, który nic nie wnosi.

Czyli co? Jak jedzie po prostej to może zmienić kat natarcia tylnego spojlera przez co ma mniejszy docisk i szybciej jedzie? Czy większy docisk i może pocisnąć w zakrętach?
    "Skrzydło ma być aktywowane" - mnie to zdanie mówi tyle, że wysuwają się skrzydła i samochód odlatuje - cytujesz, a czy w ogóle wiesz o czym mówisz? Ja się pytam jak to ma oddziaływać na jazdę, a nie jak to działa

EDIT: Ten wątek nie jest o V8 Supercars. Ani o DTM. Ani o Nascar. Jest o F1, więc nie róbcie tu burdelu, proszę .
    Ostatnio edytowane przez velaskez ; 25-03-2011 o 23:55
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów