Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Wątek: nowa poczta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chaos Zobacz posta
    mail.com wypróbuje, mają sporo fajnych rozszerzeń do wyboru np. @atheist.com
    Nie lepiej jakąś przyzwoitą domenę kupić? Od Gmaila nic lepszego nie znajdziesz.

Domyślnie

Poczta na gmail -- wszystko fajnie, tylko czai się za rogiem jedno, spore niebezpieczeństwo: Czy aby na pewno chcemy, żeby google wiedziało o nas więcej, niż my sami? :/
    Do tego telefon z androidem, w pełni "zintegrowany" z google, konto na youtube i w zasadzie jeszcze chwila, a nie będzie już trzeba chronić swojego PINu do karty płatniczej...

Sam używam gmaila i od jakiegoś czasu mocno zastanawiam się, czy nie należy zrezygnować.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

ja mam ymail (yahoomail) i sobie chwale. Taki gmail

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez messer Zobacz posta
    Poczta na gmail -- wszystko fajnie, tylko czai się za rogiem jedno, spore niebezpieczeństwo: Czy aby na pewno chcemy, żeby google wiedziało o nas więcej, niż my sami? :/ ...
    między innymi dlatego też nie lubię gmaila, nie lubię korporacji, aa niektórzy chyba nie zauważyli, że google w ciągu kilku lat stało się jedną z największych ...

i przestańcie już z tym gmailem, prosiłem o fajne niepopularne

Domyślnie

jakiego dostawce darmowej poczty polecanie ?
    nie chodzi mi o znane i popularne (wp, gmail, onet, itp), tylko o mniej znane, mniej korporacyjne, a przyzwoite
    yahoo.com

Jak chcesz mieć dobrze, to przed tzw. komercją chyba nie uciekniesz.
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Niby gmail jest dobry. Mam od paru lat. Dostałem kiedyś zaproszenie od znajomego bo tylko tak się dało tam dostać.
    Dlaczego "niby"? Gmail wydaje mi się zbyt piękny by był całkowicie za darmo. Nie chodzi tu o kwestie finansowe ale np. dane o użytkowniku zbierane przez google i używane do dostarczania reklam. Google ogólnie specjalizuje sie w zbieraniu i przetwarzaniu ogromnej ilości danych o ludziach i to mnie nieco niepokoi. Google street view, nagrywanie syngnału z wi-fi, nagrywanie dźwięków z otoczenia. Ciekawe dla kogo oni działąją. Pasuje mi na rząd USA (choć do USA nic nie mam)

Mam jeszcze plusnet (jako abonent) i na serwerze, na którym mam stronę. Aaa- jest też poczta w neostradzie ale ja tam dwa razy zaglądałem i ostatecznie zapomniałem hasła, a nawet nie pamiętam gdzie ta poczta jest
    Ostatnio edytowane przez Blasius.G ; 27-11-2010 o 23:57 Powód: Dodanie 2 linijek tekstu

Domyślnie

ja mam gmaila nie dla tego że jest znany, a dla tego że jest bardzo wygodny, szybki, przejrzysty...pojemny...

Domyślnie

między innymi dlatego też nie lubię gmaila, nie lubię korporacji, aa niektórzy chyba nie zauważyli, że google w ciągu kilku lat stało się jedną z największych ...

Kup sobie dowolną domenę i będziesz miał niepopularną, bo tylko twoją
    Paweł

Domyślnie

skrzynka.pl
    N

Domyślnie

Ja postawiłem na utrzymywanie własnego hostingu (megiteam.pl, ale równie dobrze może być inna firma)
    Nie kosztuje to kosmicznych pieniędzy, nie wymaga specjalistycznej wiedzy, a jest pewne i bezpieczne.
    Parametry skrzynki pocztowej zależą oczywiście od wykupionej usługi, ale najczęściej są wystarczające dla 99% zastosowań.
    Przy czym zyskujesz dodatkowo miejsce na własną stronę www, przestrzeń dyskową "w sieci" itd. Oraz możesz podpiąć własną domenę, jeśli zechcesz.

Taki pakiet to często wydatek powiedzmy 100PLN rocznie. Czy warto? Każdy sobie sam musi odpowiedzieć, ale moim zdaniem - bezdyskusyjnie tak.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów