Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: krakOFF

Domyślnie krakOFF

poniżej kraków widziany moimi oczami... czzzzynaście kadrów co myślicie?

logo... wiem wiem
    aparacik & oczko | Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

To do architektury raczej. Z tym, że budynki zaraz się przewrócą.

Domyślnie

3 i 6. Tak jak na pisal Dem, fotografujac budynki nalezy zawsze zwracac uwage na poprawnosc ich lini prowadzacych. Budynki najczesciej sa proste a wieze prostuje sie wzgledem jej osi. 3 najbardziej mi przypadlo do gustu. Zdjecia fajne ale do poprawy.
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dem Zobacz posta
    To do architektury raczej. Z tym, że budynki zaraz się przewrócą.
    jak zauważył mój przedmówca raczej do działu architektury, natomiast foty sa fajnie obrobione i w dobrych kadrach, do tego wybrałeś zróznicowane miejsca i to tez na plus, ale brak prostowania niestety wiele tym zdjęciom odbiera - a podpis jest koszmarny i bardzo rozprasza
    Ostatnio edytowane przez harb ; 18-11-2010 o 11:26

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastianito Zobacz posta
    3 i 6. Tak jak na pisal Dem, fotografujac budynki nalezy zawsze zwracac uwage na poprawnosc ich lini prowadzacych. Budynki najczesciej sa proste a wieze prostuje sie wzgledem jej osi. 3 najbardziej mi przypadlo do gustu. Zdjecia fajne ale do poprawy.
    dzięki za uświadomienie że budynki są zazwyczaj proste - brakowało mi tej wiedzy ;D wydawało mi się, że widać, że przypadku nie ma w tych zdjęciach - taki plan był tych zdjęć... zabawa czasem i łamanie geometrii... )) pzdr!
    Ostatnio edytowane przez slik3 ; 18-11-2010 o 11:50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slik3 Zobacz posta
    dzięki za uświadomienie że budynki są zazwyczaj proste - brakowało mi tej wiedzy ;D wydawało mi się, że widać, że przypadku nie ma w tych zdjęciach - taki plan był tych zdjęć... zabawa czasem i łamanie geometrii... )) pzdr!
    i po co ten sarkazm - jeżeli wystawiasz fotografię pod ocenę to chyba oczekujesz komentarzy, na trzy wystawione trzy poruszają sprawę przerysowań geometrii budynków, przerysowania a przerysowania, tutaj na niektórych fotach są tak znaczne, ze psują odbiór tych zdjęć, więc drogi autorze albo rozkoszuj się nimi w domowym zaciszu, albo analizuj co piszą inni i wyciągaj wnioski

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    i po co ten sarkazm
    faktycznie niepotrzebny tylko poprostu bardzo nie lubię słuchać o tym że słońce świeci właśnie z powodu tych technicznych 'dolegliwości' nie chciałem dać tych zdjęć do architektury... ale spoko, czegoś się nauczyłem przynajmniej

Domyślnie

a mnie się podoba Twój KrakOFF i wcale nie przeszkadzają mi linie tych budynków tak miało być. Łam zasady
    Kto chce- szuka możliwości, kto nie chce- szuka wymówek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lok_men Zobacz posta
    a mnie się podoba Twój KrakOFF i wcale nie przeszkadzają mi linie tych budynków tak miało być. Łam zasady
    podpisuje sie pod tym
    bardzo fajne foty!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lok_men Zobacz posta
    to tak przekora z tym łamaniem zasad ? to co kolega robi w fotografii, fotografia została wynaleziona przez mądrych ludzi którzy na bazie wielu doświadczeń zaczerpniętych również z dziedziny zwanej malarstwem, ustanowili kanony fotograficzne, które służą do budowania prawidłowej kompozycji, doboru swiatła, koloru, oraz środków technicznych do tworzenia fotografii, w taki sposób ażeby była czytelna i zrozumiała, a oprócz tego zachwycała - łamanie zasad to nie jest metoda na osiągnięcie celu, owszem są czasami sytuacje w których należałoby te zasady złamać, czy chociażby nagiąć, ale mz.te zdjęcia do takich nie należą a szczególnie jest to widoczne na nr 11 i 12

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów