Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: krakOFF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slik3 Zobacz posta
    dzięki za uświadomienie że budynki są zazwyczaj proste - brakowało mi tej wiedzy ;D wydawało mi się, że widać, że przypadku nie ma w tych zdjęciach - taki plan był tych zdjęć... zabawa czasem i łamanie geometrii... )) pzdr!
    Budynki sa zazwyczaj proste... w Egipcie cos im sie popieprzyło i budowali piramidy, bo podobno zdrowe rozstawienie scian mieli a i pare batow na plecy podczas budowy dla budowlancow bylo tak dla zdrowia.

OK, jesli juz zrobiles to z premedytacja i taklie bylo zamierzenie w twoich zdjeciach to dlaczego nie robisz tego konsekwentnie i na 3 budynek jest prosty (nie tylko na 3)? Zreszta tak jak pisalem 3 i 6 opodobaja mi sie najbardziej.

Niemniej jednak bardzo udany set.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 21-11-2010 o 00:43 Powód: orto. ("popiepszylo")
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    to tak przekora z tym łamaniem zasad ? to co kolega robi w fotografii, fotografia została wynaleziona przez mądrych ludzi którzy na bazie wielu doświadczeń zaczerpniętych również z dziedziny zwanej malarstwem, ustanowili kanony fotograficzne, które służą do budowania prawidłowej kompozycji, doboru swiatła, koloru, oraz środków technicznych do tworzenia fotografii, w taki sposób ażeby była czytelna i zrozumiała, a oprócz tego zachwycała - łamanie zasad to nie jest metoda na osiągnięcie celu, owszem są czasami sytuacje w których należałoby te zasady złamać, czy chociażby nagiąć, ale mz.te zdjęcia do takich nie należą a szczególnie jest to widoczne na nr 11 i 12
    ...nie powiedziałbym że to 'przekora' - raczej poprostu chęć*pokazanie czegoś*choć troszkę inaczej - tyle... bez dorabianie zbędnej idelogii. Wg tych kanonów, o których piszesz to rozmyte chmury też powinny być chyba problemem nie?
    jeśli już wspominasz o malarstwie itd to czy przypadkiem nie łamanie zasad dotychczasowych 'praw' w tej dziedzinie nie tworzyły się nowe kierunki?

Cytat Zamieszczone przez Sebastianito Zobacz posta
    Budynki sa zazwyczaj proste... w Egipcie cos im sie popiepszylo i budowali piramidy, bo podobno zdrowe rozstawienie scian mieli a i pare batow na plecy podczas budowy dla budowlancow bylo tak dla zdrowia.

OK, jesli juz zrobiles to z premedytacja i taklie bylo zamierzenie w twoich zdjeciach to dlaczego nie robisz tego konsekwentnie i na 3 budynek jest prosty (nie tylko na 3)? Zreszta tak jak pisalem 3 i 6 opodobaja mi sie najbardziej.

Niemniej jednak bardzo udany set.
    Sebastianito dobre z tymi batami Generalnie tak jak pisałem... tak to mniej więcej chciałem pokazać - mocno niepocztówkowo

Spora większość z tych zdjęć*jest zrobiona na 10mm i maksymalnie jak tylko mogłem zbliżając się*do obiektu - także dystorsja była ogromna i na zdj #3 budynek do prostych także nie należy

Tak to poprostu chciałem pokazać... jeśli się*nie podoba trudno - macie ofkorz prawo

pozdrówki!
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 21-11-2010 o 00:45 Powód: proszę używać multicytatów.
    aparacik & oczko | Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Tak to poprostu chciałem pokazać... jeśli się*nie podoba trudno - macie ofkorz prawo
    Ale jest wrecz odwrotnie, pisalem ze set mi sie bardzo podoba zwlaszcza 3!
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastianito Zobacz posta
    Ale jest wrecz odwrotnie, pisalem ze set mi sie bardzo podoba zwlaszcza 3!
    Seba ojjjj no ogólnie mi chodzi... nie chce wyjść na mega pyskacza czy coś Swoją lekcja na portalach już odrobiłem - szczególnie na plfoto hehe...

Domyślnie

Seba ojjjj no ogólnie mi chodzi... nie chce wyjść na mega pyskacza czy coś Swoją lekcja na portalach już odrobiłem - szczególnie na plfoto hehe...
    Jaaaaaaaaaaaa Plfoto! Mekka polskiej fotografii! Wyznacznik piekna i kanonow fotografi w photographi Polskiej... Jaaaaaaaaaaaa

Edit: wlasnie zajrzalem na ten portal, znam twoje prace i niektore naprawde lubie.
    Ostatnio edytowane przez Sebastianito ; 18-11-2010 o 13:46

Domyślnie

mam takie jedno zastrzeżenie co do tych zdjęć - za małe dałeś W tym krzywieniu rzeczywiście jesteś niekonsekwentny, ale set bardzo udany, praktycznie 1-9 bardzo mi podchodzą.
    Dziwnym nie jest

Domyślnie

...nie powiedziałbym że to 'przekora' - raczej poprostu chęć*pokazanie czegoś*choć troszkę inaczej - tyle... bez dorabianie zbędnej idelogii. Wg tych kanonów, o których piszesz to rozmyte chmury też powinny być chyba problemem nie?
    jeśli już wspominasz o malarstwie itd to czy przypadkiem nie łamanie zasad dotychczasowych 'praw' w tej dziedzinie nie tworzyły się nowe kierunki?
    sadzę że to jednak Ty jako autor czujesz się dotknięty krytyką i dorabiasz ideologię
    lok_men napisał wyrażnie
    .......Łam zasady
    wyrażnie to napisałem w moim drugim komentarzu do którego namawiam powrócić i przeczytać uważniej, tym bardziej mnie dziwi Twoja reakcja, bo tak na dobra sprawę te fotografie maja moja aprobatę, co zostało napisane w pierwszym komentarzu, ale Ty próbujesz na siłę zmienić mój stosunek do nich, ja wskazałem co mnie się w nich nie podoba, i nie ma tam nic o chmurach jest tylko o walących się budynkach i fatalnym podpisie zdjęć, i nie przekonasz mnie do zmiany mojej oceny bo fotografia nr 11 oraz 12 nawet gdyby wygrała w konkursie nie bedzie mi się podobać z uwagi na nadmierne przerysowania - to że próbujesz jak piszesz pokazać coś inaczej nie oznacza wcale że musi to zdobyć akceptację, stosując się do Twojej teorii, wszyscy zaczęliby robić fotografie dowolnie i mielibyśmy zamiast świetnych prac które również uczą jak nalezy komponować zdjecia aby były podziwiane, ogólny pasztet

ale kończąc, bo w miedzy czasie przeczytałem Twoje inne odpowiedzi ,ja również nie chcę polemizować o niczym, zamykamy więc dyskusję i tak jak napisałem, obróbka na tak, kadry i miejsca fajne - dwie ostanie krzywe foty na nie

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez harb ; 18-11-2010 o 13:58

Domyślnie

sadzę że to jednak Ty jako autor czujesz się dotknięty krytyką i dorabiasz ideologię
    lok_men napisał wyrażnie
    wyrażnie to napisałem w moim drugim komentarzu do którego namawiam powrócić i przeczytać uważniej, tym bardziej mnie dziwi Twoja reakcja, bo tak na dobra sprawę te fotografie maja moja aprobatę, co zostało napisane w pierwszym komentarzu, ale Ty próbujesz na siłę zmienić mój stosunek do nich, ja wskazałem co mnie się w nich nie podoba, i nie ma tam nic o chmurach jest tylko o walących się budynkach i fatalnym podpisie zdjęć, i nie przekonasz mnie do zmiany mojej oceny bo fotografia nr 11 oraz 12 nawet gdyby wygrała w konkursie nie bedzie mi się podobać z uwagi na nadmierne przerysowania - to że próbujesz jak piszesz pokazać coś inaczej nie oznacza wcale że musi to zdobyć akceptację, stosując się do Twojej teorii, wszyscy zaczęliby robić fotografie dowolnie i mielibyśmy zamiast świetnych prac które również uczą jak nalezy komponować zdjecia aby były podziwiane, ogólny pasztet

ale kończąc, bo w miedzy czasie przeczytałem Twoje inne odpowiedzi ,ja również nie chcę polemizować o niczym, zamykamy więc dyskusję i tak jak napisałem, obróbka na tak, kadry i miejsca fajne - dwie ostanie krzywe foty na nie

pozdrawiam
    gdyby nie krytyka pewnie nigdy bym się niczego nie nauczył więc napewno nie czuję się nią*dotknięty - jeśli to tak odbierasz Twoja sprawa, trudno jeśli 'chęć*pokazania czegoś inaczej' jest dla Ciebie dorabianiem ideologii to już inna historia ogólnie nie chce tu 'pyszczyć' bo to nie ma sensu pzdr

Death666 - myślę że do netu wystarczy taki rozmiar... większy wisi u mnie na ścianie )) co do krzywizn... to krzywe są*wszystkie - jedne mniej drugie bardziej pzdr

Domyślnie

to tak przekora z tym łamaniem zasad ? to co kolega robi w fotografii, fotografia została wynaleziona przez mądrych ludzi którzy na bazie wielu doświadczeń zaczerpniętych również z dziedziny zwanej malarstwem, ustanowili kanony fotograficzne, które służą do budowania prawidłowej kompozycji, doboru swiatła, koloru, oraz środków technicznych do tworzenia fotografii, w taki sposób ażeby była czytelna i zrozumiała, a oprócz tego zachwycała - łamanie zasad to nie jest metoda na osiągnięcie celu, owszem są czasami sytuacje w których należałoby te zasady złamać, czy chociażby nagiąć, ale mz.te zdjęcia do takich nie należą a szczególnie jest to widoczne na nr 11 i 12
    w zasadzie wszystko już zostało tutaj "wyprostowane" znaczy się wytłumaczone, także pozwolę sobie tylko dorzucić moje dwa grosze co do "łamania zasad"
    Więc tak, moja opinia jest tylko wyrażeniem moich osobistych odczuć co do tego setu i niech tak pozostanie.
    Jak słusznie kolega slik3 napisał
    ...jeśli już wspominasz o malarstwie itd to czy przypadkiem nie łamanie zasad dotychczasowych 'praw' w tej dziedzinie nie tworzyły się nowe kierunki
    Faktem jest, że nie można popadać w skrajności i reguł również trzeba się trzymać, ale czasami takie skoki w bok dają pozytywne wibracje i powodują, że nie jest nudno, przykładnie tak jak z jakiegoś schematu. To nie jest matematyka, gdzie są określone metody.

Konkludując- jednym się podobają ("skoki w bok") drugim nie, ot tyle na ten temat.
    pozdr.
    Kto chce- szuka możliwości, kto nie chce- szuka wymówek.

Domyślnie

Szachownice, fontanna i wata cukrowa - wg mnie fajne. Plusik za pomysł.
    D90 + 18-105 + 35 + 70-300 + 10-20 + 85

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów