Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: krakOFF

Domyślnie

akurat ta seria jest reportażem więc nie wiem dlaczego zostało to przeniesione do działu architektury... nie wiem również z jakiego działu zostało przeniesione. Teraz wam wyjaśnię dlaczego:
    - jest jeden temat główny - miasto Kraków
    - autor tymi zdjęciami stara się opowiedzieć jakąś historię (nie zawsze na każdym mu to dobrze wychodzi )
    - tematem głównym wielu z tych zdjęć nie jest architektura (!)
    - w całej serii konsekwentnie są używane te same zabiegi techniczne: szeroki kąt, filtry (tudzież postproces), długie czasy.

Dlatego też jako seria ze swojego gatunku broni się dosyć ciekawie, denerwuje w niektórych ten długi czas użyty trochę nad wyraz, może po prostu dla zasady Natomiast jeśli spojrzeć na to pod kątem fotografii architektury to są to niemiłosierne gnioty: dystorsje, drugoplanowość budynków, kiepska kompozycja, dominujące niebo. Dlatego proszę przenieście to do właściwego działu i nie kłóćcie się o "walące się" budynki, tylko dlatego że ktoś wam powiedział że tak nie może być

Do slika: proszę wrzuć gdzieś zdjęcia w większym formacie co by można je było jakoś normalnie obejrzeć, bo prawdę mówiąc niewiele widze na tych miniaturkach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez teh_14m3 Zobacz posta
    akurat ta seria jest reportażem więc nie wiem dlaczego zostało to przeniesione do działu architektury... nie wiem również z jakiego działu zostało przeniesione. Teraz wam wyjaśnię dlaczego:
    - jest jeden temat główny - miasto Kraków
    - autor tymi zdjęciami stara się opowiedzieć jakąś historię (nie zawsze na każdym mu to dobrze wychodzi )
    - tematem głównym wielu z tych zdjęć nie jest architektura (!)
    - w całej serii konsekwentnie są używane te same zabiegi techniczne: szeroki kąt, filtry (tudzież postproces), długie czasy.

Dlatego też jako seria ze swojego gatunku broni się dosyć ciekawie, denerwuje w niektórych ten długi czas użyty trochę nad wyraz, może po prostu dla zasady Natomiast jeśli spojrzeć na to pod kątem fotografii architektury to są to niemiłosierne gnioty: dystorsje, drugoplanowość budynków, kiepska kompozycja, dominujące niebo. Dlatego proszę przenieście to do właściwego działu i nie kłóćcie się o "walące się" budynki, tylko dlatego że ktoś wam powiedział że tak nie może być

Do slika: proszę wrzuć gdzieś zdjęcia w większym formacie co by można je było jakoś normalnie obejrzeć, bo prawdę mówiąc niewiele widze na tych miniaturkach
    Ostatnią*kategorią w jakiej bym umieścił tą serie to reportaż hehe ale to już marginalne znaczenia ma dla mnie... każda osoba odbiera te prace jak chce.

Po pierwsze to nie wiem czy kojarzysz jak wyglądają te miejsca normalnie jeśli chodzi o ludzi? Gdyby nie czas żaden z tym kadrów nie miałby kompletnie sesnu przez to że ludzi było dziesiątki - jak to w krakowie w środku dnia Także ten nad wyraz użyty długi czas był tu generalnie podstawą Takiego krakowa na codzień nie zobaczysz...

Dokładnie się zgadzam z tym co napisałeś*nt spoglądania na te prace pod kątem czystej architektury, chociaż zastanawia mnie mocno w którym zdjęciu jest kiepska kompozycja
    aparacik & oczko | Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

c-man
    Gość

Domyślnie

Wszystkie zdjęcia mi się podobają - świetnie pokazane miasto.
    Moje ulubione to #3.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slik3 Zobacz posta
    Ostatnią*kategorią w jakiej bym umieścił tą serie to reportaż hehe ale to już marginalne znaczenia ma dla mnie... każda osoba odbiera te prace jak chce.
    (...)
    Dokładnie się zgadzam z tym co napisałeś*nt spoglądania na te prace pod kątem czystej architektury, chociaż zastanawia mnie mocno w którym zdjęciu jest kiepska kompozycja
    nie chce mi się teraz pisać o oczywistych aspektach zdjęć bo pewnie jak przeczytasz drugi (lub wielokrotność) raz to w końcu zrozumiesz co napisałem.

Domyślnie

Bardzo ładnie oraz bardzo fajna obróbka, gdyby nie te krzywizny, troche tego za duzo, to logo psuje klimat zdjec, ale obróbka extra...pozdrawiam

Domyślnie

Brawo, slik3 !!! Wreszcie tu trochę sztuki zagościło. Jeszcze raz, brawo!
    sprzęt: fotografuję sercem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez teh_14m3 Zobacz posta
    nie chce mi się teraz pisać o oczywistych aspektach zdjęć bo pewnie jak przeczytasz drugi (lub wielokrotność) raz to w końcu zrozumiesz co napisałem.
    ależ ja rozumiem co napisałeś i to szanuję... tylko się kompletnie z tym nie zgadzam pzdr
    aparacik & oczko | Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Bardzo przyjemny secik-reportażyk.Dobre B&W,ale.....maciupkie i też muszę przyznać,że męczą mnie trochę te krzywizny i pochylenia.
    Pozdrawiam
    Andrzej.

c-man
    Gość

Domyślnie

Właśnie te krzywizny są siłą tych zdjęć.
    I straszliwie mi się te krzywizny podobają!
    I to, że autor nie boi się ich pokazać, nie boi się złamać zasad (nota bene: kretyńskich) przeklepywanych z podręcznika w podręcznik na przestrzeni lat...
    I za to bardzo autorowi dziękuję - daaaawno nie oglądałem tak znakomitych zdjęć na forum.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów