Close

Strona 24 z 41 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 408

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vvilk Zobacz posta
    Poniewaz elektronika w ciagu 2 lat poszla znacznie do przodu. Cyfrowa lustrzanka to nic innego jak wyspecjalizowany komputer.
    Jesli pojdziemy tym tokiem myslenia to dwa lata to juz duza roznica w jakosci.
    Ergonomia i wykonanie jest na wysokim poziomie ale juz matryca i procesor powoli beda przestarzale.
    Piszesz to odnośnie 3100 i 90ki? Ciekawe bo mam d300 i jakoś nie odczuwam tych braków.

Teraz to chyba najlepszy moment za zakup d90, gdy oficjalna cena w Polsce lustrzanki Nikon D7000 to 4699 zł.

Ciekawe czy autor wątku się zdecydował. Przewertował wątek i jakoś cisza.
    Zależy jakie szkła będą podpinane w przyszłości, a sprawa jest dość prosta d90>d5000>3100
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Poniewaz elektronika w ciagu 2 lat poszla znacznie do przodu. Cyfrowa lustrzanka to nic innego jak wyspecjalizowany komputer.
    2 lata w elektronice to bardzo duża przepaść i to nie tylko w dziedzinie fotografii
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

Ergonomia i wykonanie jest na wysokim poziomie ale juz matryca i procesor powoli beda przestarzale.
    Wbrew pozorom to nie jest wszystko takie oczywiste.
    Zmiana z CCD na CMOS daje odczuwalną różnicę,
    ale te kosmiczne wartości ISO w najnowszych modelach to moim zdaniem marketing.
    Zauważ, że większość tych "super" fotek w internecie przy kosmicznych ISO to są zdjęcia typu okładki książek itp. głupoty.
    Po prostu znaczna część tego postępu to "odszumiacze".
    Znacznie gorzej to wygląda gdy robimy np. fotki ludzi i chcemy mieć ostre włosy.
    Tu się okazuje, że połowa tego postępu to marketing.

Domyślnie

Zgadzam sie, ale jednak brak ISO 100 troszke jest odczuwalny w D90. Poza tym mi osobiscie nie podoba sie bladosc kolorow w D90.
    D7000, N18-105 (bez AF ), N35 f/1.8, SIGMA 28-80 macro II, T60 Macro f/2.0...

Domyślnie

Zgadzam sie, ale jednak brak ISO 100 troszke jest odczuwalny w D90. Poza tym mi osobiscie nie podoba sie bladosc kolorow w D90.
    O jakiej bladości mówimy? Bo nie rozumie ?
    Fx

Domyślnie

Na ustawieniech standartowych D90 ma nieco bledze kolory od np. D3100.
    Widac to na zdjeciach testowych. Poza tym w testach, chociazby na fotopolis tez to opisywali.
    PS. Sorry za brak polskiej czcionki ale pisze z telefonu.
    Ostatnio edytowane przez vvilk ; 31-10-2010 o 09:19

Domyślnie

mam dla Ciebie złe wieści - Fotopolis , ustawienia standardowe - co to wogóle znaczy ?

chcesz się dowartościować że niby masz lepszy aparat od d90 , nastawisz vivid i masz więcej kolorów

w jaki sposób odczuwasz brak iso 100 ?

Domyślnie

Na ustawieniech standartowych D90 ma nieco bledze kolory od np. D3100.
    Widac to na zdjeciach testowych. Poza tym w testach, chociazby na fotopolis tez to opisywali.
    PS. Sorry za brak polskiej czcionki ale pisze z telefonu.
    Zacznij robic zdjęcia w NEF , taką możliwośc daje Ci Twój aparat , a przestaniesz pisac o bladych kolorach itp. :]
    Fx

Domyślnie

kurde jak ja kupowałem D5k to różnica między nim a D90 była rzędu prawie 1000 pln...wtedy nie widziałem sensu dokładać tyle kasy...ale dzisiaj jak nowego D90 z kitem 18-105 mogę mieć za cene swojego D5000 z tamtych czasów... nic tylko brać. D90 leci i bedzie leciał z ceną ostro w dół, warto więc poczekać aż miną święta wtedy będzie w cenie naprawdę przystępnej
    D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkmajin Zobacz posta
    mam dla Ciebie złe wieści - Fotopolis , ustawienia standardowe - co to wogóle znaczy ?

chcesz się dowartościować że niby masz lepszy aparat od d90 , nastawisz vivid i masz więcej kolorów

w jaki sposób odczuwasz brak iso 100 ?
    Niechęć do Fotopolis rozumiem bo sam po kilku dniach zabawy mógłbym napisać lepszy test D3100.
    Chodziło mi tylko o porównanie zdjęć testowych.
    Nie mam zamiaru się dowartościowywać bo wtedy pewnie kupiłbym D90 i byłbym prawdziwym "Nikoniarzem" jak ktoś wcześniej pisał.
    Uważam, że D3100 nie jest ani lepszym ani gorszym aparatem niż D90. Oba mają swoje plusy i minusy.
    Pod względem elektroniki lepiej jednak wypada D3100.
    Zdjęcia robię okazjonalnie też w NEF-ach ale zazwyczaj po prostu nie mam na to czasu, żeby bawić się w późniejszą obróbkę.

D90 to model wręcz kultowy i w niezłej cenie ale niestety trzeba się będzie pogodzić z faktem, że z czasem modele klasę niższą będą miały lepsze podzespoły. Tak się dzieje z każdym sprzętem.

Strona 24 z 41 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów