Szukaj
Malo mnie obchodzi, co tam pisza. Mam ciekawsze zajecia, niz sledzenie takich *******.
Trzeba tez byc niezwykle naiwnym, zeby wierzyc w to, co pisza. Pisane slowo dawno sie zdewaluowalo.
Odnosnie d3100 http://www.optyczne.pl/148.1-Test_ap...00_Wstęp.html
Piszesz, ze trzeba byc naiwnym, zeby wierzyc w to co pisza a sam odsylasz do testu? Wierz sobie w co chcesz, ale po co innych wprowadzac w blad. Jeden z przedstawicieli Nikona potwierdzil, ze Nikon montuje wlasnej konstrukcji matryce w bardziej zaawansowanych korpusach - potwierdzaja to tez niezalezne zrodla.
Jezeli ktos zaczyna przygode foto to NAJPEPSZYM wyborem W TEJ CHWILI, obiektywnie jest 3100 (moim zdaniem OCZYwiście). Obrazowanie ma bezkonkurencyjne,wysokie ISO i jest NOWY, itp. Rozumiem ze userzy d90 chwala ten sprzęt.Ale matryca d3100 jest W TEJ CHWILI wsrod konstrukcji porownywalnych, bezkonkurencyjna. Nie wiem czy dla kogoś,kto zaczyna, legendarny srubokręt bedzie taki wazny.Uroda zdjęć jest priorytetem.A bkt można zrobić samemu jak ktos slusznie napisal.Sam kupilem d3100 i mimo,ze mam pelnoklatkowca,to 3100 jest podstawową podreczną puszkaa foty bezbłędne
wyjatkowo udana pucha!
Ostatnio edytowane przez fotouśmieszek ; 25-02-2011 o 19:58
camera obscura i ta i ta...
parę fotek
dzięki Fiod, przejrzałem całe 34 strony, ale dla twojej informacji mam żonę i nastoletnie dziecko, aha..I NIE JESTEM GEJEM!, D3100 to naprawdę fajna pucha, D90 to inna bajka, ale jak ktoś to już napisał wcześniej "80% zdjęcia to ten co po drugiej stronie body", mistrzowie, a których jest naprawdę kilku na tym szacownym forum, wyrysują lepszy kadr słoikiem z Biedronki niż ty D3X na plaży, pomyśl trochę co klapiesz jęzorem bo poprzez twoje wypowiedzi to forum niczym nie będzie się różnić od wpisów z fotka.pl
======================================
D4s,D4,D700,2xN24-70,N70-200,N70-300,N85,N50,SB700,2xSB910, DJI Phantom 2V+, DJI MAVIC, DJI OSMO...żaden ze mnie fotograf.
chłopaki, dajcie sobie luz, odbiegacie od tematu, a propo, dorzucę informacje, dla śledzących wątek, jestem po serii zdjęć w pobliskim kościele ( w godzinach 11-12), zaciekawiło mnie jak 3100 i 3000 poradzą sobie przy dzisiejszej pogodzie tzn. słonecznej. Wieczorkiem podrzucę kilka linków z przedziału ISO 200-12800, z wstępnych rozeznań ISO 12800(HI2) w D3100 - porażka, nawet przy w miarę dobrym oświetleniu, szumi jak Bałtyk, 6400 ujdzie, do 3200 jest OK, ale chcę jeszcze wykonać serię wieczorową porą, przy słabszym świetle
======================================
D4s,D4,D700,2xN24-70,N70-200,N70-300,N85,N50,SB700,2xSB910, DJI Phantom 2V+, DJI MAVIC, DJI OSMO...żaden ze mnie fotograf.
Skontaktuj się z nami