Close

Strona 823 z 1948 PierwszyPierwszy ... 32372377381382182282382482583387392313231823 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8 221 do 8 230 z 19477

Wątek: Humor

Domyślnie

Ciekawe ogłoszenie. Nadaje się tylko do działu "humor".

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=155222
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ja powiem tak. Humor jaki jest taki jest. Każdy może urazić. A to katolika, a to cytatą blondynkę (one też mogą czytać to forum) czy rabina. W wątku HUMOR te humory nalezy akceptować. Gorzej jest z komentowaniem humorów. Jesli ktoś jest wrażliwy na jakis tam temat, nie ma dystansu, to niech lepiej tu nie wchodzi. Proponowałem moderatorom by wycinać komentarze do humorów. Nie humory. Jednym słowem - jaj się humor podoba - to OK, możecie się ucieszyć . A jak nie - zamilczcie.
    Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    Tylko, że humor żydowski, o księdzu, o polityku - nie jest antysemicki, religijny, polityczny...jest po prostu humorzasty
    To nie komuna, gdzie kupno paczki fajek czy pół basa było polityką
    Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    ...
    Ideą zapisu w regulaminie jest to, by nas wątki z dyskusją na tematy polityczne i religijne nie dzieliły. W wątku humor dyskusji takiej też nie dopuszczamy. Więc nie komentujemy negatywnie takich humorów. Bo to początek dyskusji.
    Rozsądne słowa Panowie
    Nie chcę tu wszczynać (ani też podsycać i kontynuować) jakichkolwiek burd, po prostu sądzę, że pośmiać się można z każdego, czasem także z siebie

PS
    Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Kiedyś spontanicznie wymyśliłem abstrakcyjny dowcip, przy okazji "walki" o bilety na występ kabaretu Łowcy.B - może komuś przypadnie do gustu:

- Dlaczego "Łowcy.B"?
    - A jaki łodgłos wydaje łowca, kiedy jest w kropce? ..... Beeeee!
    Przyznam się całkiem nieskromnie, że skojarzenie nowego znaczenia staropolskiego zawołania również jest mojego autorstwa

PPS
    Ad rem:

I z innej beczki:

- Cześć stary, co porabiasz?
    - A latam...
    - Jako pilot?
    - Niee...za robotą latam . A ty?
    - Ja pływam.
    - Na statku? Jako kapitan może?
    - Nie, pływam w długach...

To tak w kwestii ważkich problemów
    Ostatnio edytowane przez woytec60 ; 20-08-2010 o 09:14
    pozdrawiam, Wojtek

Domyślnie

Wykładowca: - Opowiem wam teraz anegdotę, którą opowiadam prawie wszystkim grupom. Otóż w czasach PRL, wiecie, ścisła cenzura, w pewnej wsi koncert chciał dać zespół o pięknej nazwie "Przejebane". Niestety, źle by to wyglądało na plakatach, więc sprytny sołtys tejże wsi postanowił zmienić nazwę na "Nie Jest Dobrze". Historyjka kończy się happy endem, zespół się zgodził, koncert był udany. A teraz przechodzimy do głównego powodu, dla którego to słyszycie. Moi drodzy, sprawdziłam wasze prace.
    Nie jest dobrze.
    D90|N35 1.8|N50 1.8|N18-70|N55-200|Pentacon 135 2.8|SB-600|MB-D80|dwa statywy i parasolka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej_laskowski Zobacz posta
    Ciekawe ogłoszenie. Nadaje się tylko do działu "humor".

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=155222
    Zostalem doceniony. Bardzo mi przyjemnie

(to ogłoszenie intencjonalnie było właśnie z "przymrużeniem oka")
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Wyszły dwa owsiki z dupy, ojciec i syn. Idą, idą, w końcu syn pyta:
    - Tato, a co to jest to zielone po czym idziemy?
    - Trawa, synu
    - Acha, a to mokre tam dalej?
    - Rzeka, synu
    - Acha, a to żółte co tak świeci?
    - Słońce, synu
    - Acha. Tato, ładnie tutaj, dlaczego my musimy w tej dupie mieszkać?
    - Bo to jest, synu, nasza Ojczyzna.
    Podpis niezgodny z zapisami regulaminu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TristisAnima Zobacz posta
    Wykładowca: - Opowiem wam teraz anegdotę, którą opowiadam prawie wszystkim grupom. Otóż w czasach PRL, wiecie, ścisła cenzura, w pewnej wsi koncert chciał dać zespół o pięknej nazwie "Przejebane". Niestety, źle by to wyglądało na plakatach, więc sprytny sołtys tejże wsi postanowił zmienić nazwę na "Nie Jest Dobrze". Historyjka kończy się happy endem, zespół się zgodził, koncert był udany. A teraz przechodzimy do głównego powodu, dla którego to słyszycie. Moi drodzy, sprawdziłam wasze prace.
    Nie jest dobrze.
    Przejebane - tak się zwał niegdyś punkowy zespół z Lublina Wieki temu to było
    Pozdrawiam - Aga
    Trzaski w kuchni || Młode Trzaski
    D70s|N18-70|N50|S70-300|SB-800

Domyślnie

Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzegorka Zobacz posta
    Przejebane - tak się zwał niegdyś punkowy zespół z Lublina Wieki temu to było
    Mam nawet ich kasetę demo.
    Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
    D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
    Last.fm | www.marekpraski.pl

Domyślnie

Uśmiałem się
    Nie wiem czy nie za bardzo wyrwane z kontekstu (wg mnie nie ale a nuż), więc w razie W polecam lekturę całego wątku

Cytat Zamieszczone przez Korchez Zobacz posta
    Można okazjonalnie wykonać usługę lub sprzedaż bez prowadzenia działalności. Nie może przekroczyć kwoty wolnej od podatku o ile dobrze pamietam. Niektóre US oczywiście twierdzą inaczej.
    Np. Emeryt może jesieniąsprzedać miód ze swej pasieki... itp.
    Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Kodeks wykroczeń:

Art. 60. § 1. Kto wykonuje działalność gospodarczą bez wymaganego zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wpisu do rejestru działalności regulowanej lub bez wymaganej koncesji albo zezwolenia, podlega karze ograniczenia wolności albo grzywny.
    Np. Emeryt może jesieniąsprzedać miód ze swej pasieki... itp.
    Z tego co mi wiadomo (mam małą pasiekę) od czasów kaczej koalicji i wybitnego ministra rolnictwa Andrzeja L. nie wolno tak sobie miodu wprowadzać do obrotu. Trzeba spełnić mnóstwo warunków (własna pracownia pszczelarska, badanie wody przez Sanepid, etc.) - a to kosztuje sporo. Praktycznie żadna mała pasieka nie spełnia wymagań. A dochody z rolnictwa są nieopodatkowane. Jeśli pasieka przekroczy 80 pni wtedy trzeba płacić podatek dochodowy.
    Może miód to zły przykład. Ale wiadomo o co chodzi.
    Podpis niezgodny z zapisami regulaminu.

Domyślnie

Pozdrawiam
    Marcin
    FUJI X-T2 | S12/2 | S21/1.4 | 35/1.4 | 56/1.2 | 18-55 2.8-4

Strona 823 z 1948 PierwszyPierwszy ... 32372377381382182282382482583387392313231823 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów