Close

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 86

Domyślnie

Nowe Foresterty mają diesla. Ale drogie toto
    Audi Allroad - czytałem, że turbiny i wtryski padają. Drogie w naprawie. Auto ciężko sprzedać, a jeszcze ciężej kupić w przyzwoitym stanie.
    Co do haldexów i innych sprzęgieł wiskotycznych automatycznie dołączające napęd- miałem jazdę próbną Outlanderem, i na automacie się slizgał. Po prostu pływał po drodze. Była to zima - fakt. Ale grand vitara jechała w tych warunkach jak czołg. Prosto tam gdzie ja chcę. Taka jest różnica między stałym 4x4 a różnymi automatami dołączającymi drugą oś w razie poślizgu.
    Ostatnio edytowane przez Korchez ; 11-07-2010 o 08:02 Powód: ort.
    Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Korchez Zobacz posta
    Nowe Foresterty mają diesla. Ale drogie toto
    nowe tak ale stare nie

zresztą z tym nowym dieslem jest więcej problemów niż to warte (sypiące się w tempie naddźwiękowym sprzęgła, skrzynie i koła dwu masowe) a i nowy forester to już nie to auto co stary. nowy to wielka kobyła i nie wygląda tak niepozornie jak stary.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Generalnie bardzo ciezko w tej cenie kupić auto terenowe w przyzwoitym stanie. Na pewno będzie cos do zrobienia.

Domyślnie

ale chyba autor napisał, że szuka samochodu terenowego. Zatem odpowiedź może być tylko jedna NISSAN PATROL Y61 lub Toyota Land Crusier. Cała reszta (no może poza G klasą) to półterenówki, bulwarówki, krawężnikówki.

Co do patrola to mogę dużo pomóc jeśli chcesz to pisz PW (sam rozebrałem i złożyłem swojego kilka razy)
    Co do wybuchających silników w Nissanach- beezeeeduura... silniki w których wybuchały głowice miały przebiegi rzędu 500-700tyś i ostro pałowane w terenie.
    Co do granda to ładne auta ale moim zdaniem za bardzo napchane elektroniką, za 30 tyś kupisz auto kilkuletnie, nie masz pewności czy właściciel kiedyś nie próbował go w błocie i nie utopił. A problemy z elektryką w tym aucie to dosyć poważny problem.
    Ostatnio edytowane przez thor88 ; 11-07-2010 o 11:41
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

Co do informacji o jeepie do popatrz tu http://jeepnieci.pl/ Jeżeli będziesz szukał auta u nas to zawsze trzeba sprawdzać numer vin w carfaxie. Niedużo to kosztuje a problemów zaoszczędzi. Na tym forum też można szukać - http://jeep.org.pl/, z reguły sprzedają tam sprawdzone egzemplarze. Jakbyś potrzebował dodatkowych informacji, to pisz na PW.
    FX był i się zmył...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thor88 Zobacz posta
    (no może poza G klasą)
    nie ukrywam - spodobało mi się to stwierdzenie w tym kontekście
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Forester jest czadowy. To auto sportowo-terenowe. Wrażenia z jazdy bezcenne. Polecam 2.0 turbo. Tylko pali sporo...
    Klejony D80.

Domyślnie

Co do patrola to mogę dużo pomóc jeśli chcesz to pisz PW (sam rozebrałem i złożyłem swojego kilka razy)
    .
    Szczęściarz. niestety nie każdy jest mechanikiem. My musimy reperować auta w warsztatach za ciężki szmal

Domyślnie

ale chyba autor napisał, że szuka samochodu terenowego. Zatem odpowiedź może być tylko jedna NISSAN PATROL Y61 lub Toyota Land Crusier. Cała reszta (no może poza G klasą) to półterenówki, bulwarówki, krawężnikówki.

Co do wybuchających silników w Nissanach- beezeeeduura... silniki w których wybuchały głowice miały przebiegi rzędu 500-700tyś i ostro pałowane w terenie.
    Co do granda to ładne auta ale moim zdaniem za bardzo napchane elektroniką, za 30 tyś kupisz auto kilkuletnie, nie masz pewności czy właściciel kiedyś nie próbował go w błocie i nie utopił. A problemy z elektryką w tym aucie to dosyć poważny problem.
    szczególnie jak takiego patrola suzi objedzie

Kolega nie sprecyzował tak naprawdę, co chce:
    -żelazo do motania na przeprwówkę
    -żelazo do motania na wyprawówkę
    -żelazo uniwersalne - miasto/wieś

- małe i fun w terenie -szukaj suzi, chyba wyjdzie najtaniej
    - jak ma wyglądać - to jak kolega wyżej mówi, tylko koszta będą, bo walca trzeba budować i przełożenia zmieniać, dystanse zakładać, zawiechę podwyższać
    - jak chcesz szybko i pewnie to subarak,

posiadam/posiadalem - hilux, grand vitara, jimmy

pozdrawiam
    jurgen

Domyślnie

I którym najlepiej sie jeździło?

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów