Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 86

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

ale chyba autor napisał, że szuka samochodu terenowego. Zatem odpowiedź może być tylko jedna NISSAN PATROL Y61 lub Toyota Land Crusier. Cała reszta (no może poza G klasą) to półterenówki, bulwarówki, krawężnikówki.

Co do patrola to mogę dużo pomóc jeśli chcesz to pisz PW (sam rozebrałem i złożyłem swojego kilka razy)
    Co do wybuchających silników w Nissanach- beezeeeduura... silniki w których wybuchały głowice miały przebiegi rzędu 500-700tyś i ostro pałowane w terenie.
    Co do granda to ładne auta ale moim zdaniem za bardzo napchane elektroniką, za 30 tyś kupisz auto kilkuletnie, nie masz pewności czy właściciel kiedyś nie próbował go w błocie i nie utopił. A problemy z elektryką w tym aucie to dosyć poważny problem.
    Ostatnio edytowane przez thor88 ; 11-07-2010 o 11:41
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thor88 Zobacz posta
    (no może poza G klasą)
    nie ukrywam - spodobało mi się to stwierdzenie w tym kontekście
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Co do patrola to mogę dużo pomóc jeśli chcesz to pisz PW (sam rozebrałem i złożyłem swojego kilka razy)
    .
    Szczęściarz. niestety nie każdy jest mechanikiem. My musimy reperować auta w warsztatach za ciężki szmal
    Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352

Domyślnie

ale chyba autor napisał, że szuka samochodu terenowego. Zatem odpowiedź może być tylko jedna NISSAN PATROL Y61 lub Toyota Land Crusier. Cała reszta (no może poza G klasą) to półterenówki, bulwarówki, krawężnikówki.

Co do wybuchających silników w Nissanach- beezeeeduura... silniki w których wybuchały głowice miały przebiegi rzędu 500-700tyś i ostro pałowane w terenie.
    Co do granda to ładne auta ale moim zdaniem za bardzo napchane elektroniką, za 30 tyś kupisz auto kilkuletnie, nie masz pewności czy właściciel kiedyś nie próbował go w błocie i nie utopił. A problemy z elektryką w tym aucie to dosyć poważny problem.
    szczególnie jak takiego patrola suzi objedzie

Kolega nie sprecyzował tak naprawdę, co chce:
    -żelazo do motania na przeprwówkę
    -żelazo do motania na wyprawówkę
    -żelazo uniwersalne - miasto/wieś

- małe i fun w terenie -szukaj suzi, chyba wyjdzie najtaniej
    - jak ma wyglądać - to jak kolega wyżej mówi, tylko koszta będą, bo walca trzeba budować i przełożenia zmieniać, dystanse zakładać, zawiechę podwyższać
    - jak chcesz szybko i pewnie to subarak,

posiadam/posiadalem - hilux, grand vitara, jimmy

pozdrawiam
    jurgen

Domyślnie

I którym najlepiej sie jeździło?
    Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352

Domyślnie

nie uważasz, że w tym segmencie to bardzo względne pojęcie ?
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Jimmy jak kładem, w dodatku automat, na długie trasy odpada, rewelacyjnie skadają się siedzenia, można spać.
    Zona ma nową GV, krotką. Naped robi swoje. Bardzo pewne autko. Silnik benzyna 1,6 105 kucy pali 12 litrów... milczenie. Szkoda że nie maja jakiś porządnych diesli. Chyba kiedyś kupie stara suzi i zrobię ją na samochodzik do zabawy.
    Ja mam hiluxa troszkę zmotanego. Uniwersalne auto - tyle samo wad co zalet - paka. Jednak dla mnie to idealne auto wyprawowe. 3 litry i palą mniej niż suzi . Na pewno zostanie w domu.

Celowo nie mówię o autach które znam ze słyszenia/znajomi mają. To tak jak bym mówił o d3, a nie miał go w reku. Że podobno uchwyt jest za płytki . Może złe porównanie, bo nie ma idealnych samochodów, a aparat jest

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Jastrząb ; 11-07-2010 o 16:59

Domyślnie

Co do informacji o jeepie do popatrz tu http://jeepnieci.pl/ Jeżeli będziesz szukał auta u nas to zawsze trzeba sprawdzać numer vin w carfaxie. Niedużo to kosztuje a problemów zaoszczędzi. Na tym forum też można szukać - http://jeep.org.pl/, z reguły sprzedają tam sprawdzone egzemplarze. Jakbyś potrzebował dodatkowych informacji, to pisz na PW.
    FX był i się zmył...

Domyślnie

Forester jest czadowy. To auto sportowo-terenowe. Wrażenia z jazdy bezcenne. Polecam 2.0 turbo. Tylko pali sporo...
    Klejony D80.

Domyślnie

Jak to nie sprecyzował.. Chce mieć autko, którym czasem dojedzie do klienta na jakąś górkę, czy na łąkę, a nie do puszczy amazońskiej.. Czyli pseudoterenówka.. np taki grand.. i wracając z łąki może jechać do cioci na imieniny.

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów