Close

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 86

Domyślnie jakie auto 4x4 do 35tys...

Jak w tytule.
    Rocznik najlepiej powyżej 2002. Fajnie by było coś oszczędnego 'w miarę'.
    Myślałem nad Jeep'em Grad Cherokee z roczników 02-04 w LPG ale może jest coś ciekawszego i przede wszystkim sprawdzonego.

Zależy mi głównie na wysokim zawieszeniu, gdyż mam obecnie klientele na wzgórkach, a czasami trzeba wjechać w jakąś łąkę pod las itp...

Za pomoc z góry dziękuje.
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Zbanowany
    Miasto
    Dolnyśląsk

Domyślnie

Co prawda prawa jazdy nie posiadam ale nie myślałeś nad Nissanem Terrano II ?
    W full opcji powinny być w granicach 35 tyś złotych i akurat do takiego jeżdżenia po polach by się nadawało do tego nie odstrasza wyglądem
    Do tego zaoszczędzone pieniądze możesz włożyć w sekwencyjny gaz.

Ewentualnie możesz kupić Pajero (najczęściej pada tu druga generacja więc można wywnioskowac, że trzecia już tak przyzwoita nie jest ale nikt nic sensownego o nich nie napiasł )tu nawet wygląda całkiem przyzwoicie i cena ładna http://allegro.pl/item1112264596_paj...zwypadkow.html

W moim mieście jest klub 4x4 i te auta najczęściej padają jako propozycje do zakupu - są sprawdzone i cieszą sie dobrą opinią wśród zwolenników 4x4do tego Pajero jest najmniej awaryjny i silnik ponoć nie do zajechania choć trzeba zwracać uwagę na przeguby.

A jeśli chcesz coś porządnego do zabawy w terenie to Defender / Discovery (TD5nie powinien kosztować więcej jak 30-35 tyś w bdb stanie) [w przypadku LR trzeba się liczyć z dość kosztownym utrzymaniem] lub poczciwy UAZ niedrogi a resztę możesz włożyć w zawieszenie i inne bajery :P

EDIT

z chwalonych jest też Opel Frontera
    Ostatnio edytowane przez tomek-GL ; 10-07-2010 o 14:36

Domyślnie

Polecam jeepa z jednostką 4.7 v8 plus gaz. Tylko ciężko ci będzie znaleźć sensowny egzemplarz. Ja sporo nerwów straciłem, bo większość aut to skasowane amerykańce wyklepane u nas i sprzedawane jako bezwypadkowe. Ale jak znajdziesz dobry egzemplarz, to wrażenia bezcenne
    FX był i się zmył...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ksiazkiewicz Zobacz posta
    Jak w tytule.

Zależy mi głównie na wysokim zawieszeniu, gdyż mam obecnie klientele na wzgórkach, a czasami trzeba wjechać w jakąś łąkę pod las itp...
    a nie myślałeś o foresterze ?

nie jest to typowe off roadowe 4x4 ale dzielność leśnika w terenie jest zadziwiająca a do tego jazda po drodze nie katuje przechyłami lusterkiem do asfaltu
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Mój tato ma grand cherokee. 4.7 z gazem. nie wiem czy do 35 tysięcy się znajdzie, ale czasem sobie nim jeździłem, i po prostu nie ma porównania do zwykłych samochodów..Naprawdę bardzo bardzo polecam jeepa. Jest bardzo amerykańsko. I taki suv nie nadaje się tylko w teren. Do miasta również. Krawężniki nie straszne, dziury również. Mam wrażenie, że w nissanach i tego typu terenówkach będzie w środku ciaśniej niż w cherokee.
    4.7 jest w sam raz do tego auta wg mnie, dlatego też mam obawy co do słabszych jednostek. Pod butem trochę warto mieć mocy.
    Chciałbym jeszcze dodać, że wydaje się być bardziej reprezentatywny niż inne z tego segmentu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez offthe Zobacz posta
    (...)bardziej reprezentatywny (...)
    że co ?????

Zbanowany
    Miasto
    Dolnyśląsk

Domyślnie

reprezentatywny

A jednak !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek-GL Zobacz posta
    reprezentatywny

A jednak !
    co to znaczy to ja wiem - tylko jaki jest sens reprezentatywności Jeepa w tej zbiorowości ?

jest tak reprezentatywny jak generalnie auta 4x4 w grupie 4x4

Domyślnie

trzeba będzie szukać granda
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek-GL Zobacz posta

A jeśli chcesz coś porządnego do zabawy w terenie to Defender / Discovery (TD5nie powinien kosztować więcej jak 30-35 tyś w bdb stanie) [w przypadku LR trzeba się liczyć z dość kosztownym utrzymaniem] lub poczciwy UAZ niedrogi a resztę możesz włożyć w zawieszenie i inne bajery :P
    to ze z uazem zartujesz to wiem ale nie mow mi tu ze LR jest bardziej kosztowny w utrzymaniu niz Jeep, Pajero lub Nissan, powiedzialbym ze jest wrecz odwrotnie

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów