nie uważasz, że w tym segmencie to bardzo względne pojęcie ?
Szukaj
nie uważasz, że w tym segmencie to bardzo względne pojęcie ?
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
Jak to nie sprecyzował.. Chce mieć autko, którym czasem dojedzie do klienta na jakąś górkę, czy na łąkę, a nie do puszczy amazońskiej.. Czyli pseudoterenówka.. np taki grand.. i wracając z łąki może jechać do cioci na imieniny.
Jimmy jak kładem, w dodatku automat, na długie trasy odpada, rewelacyjnie skadają się siedzenia, można spać.
Zona ma nową GV, krotką. Naped robi swoje. Bardzo pewne autko. Silnik benzyna 1,6 105 kucy pali 12 litrów... milczenie. Szkoda że nie maja jakiś porządnych diesli. Chyba kiedyś kupie stara suzi i zrobię ją na samochodzik do zabawy.
Ja mam hiluxa troszkę zmotanego. Uniwersalne auto - tyle samo wad co zalet - paka. Jednak dla mnie to idealne auto wyprawowe. 3 litry i palą mniej niż suzi. Na pewno zostanie w domu.
Celowo nie mówię o autach które znam ze słyszenia/znajomi mają. To tak jak bym mówił o d3, a nie miał go w reku. Że podobno uchwyt jest za płytki. Może złe porównanie, bo nie ma idealnych samochodów, a aparat jest
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Jastrząb ; 11-07-2010 o 16:59
Na łąkę to niech sobie od razu kupi poduszkowiec albo walec stawia, a najlepiej niech jeździ z kolegą na dwa samochody i linę niech mają
Zbaczamy z tematu. Chyba najlepiej podejsć do tematu w taki sposób, żeby kupic sobie autko, które się podoba. Znaleźć sobie dobry warsztat z chłopakami od 4x4.
I mieć świadomość, że pokochamy to auto.
Ostatnio edytowane przez Jastrząb ; 11-07-2010 o 17:04
Audi Allroad to kiepski pomysl. Ma pneumatyczne amorki, ktorych wymiana kosztuje 6k sztuka...![]()
Gdzie Ty takie ceny widziales?W ASO amortyzatory nowki, to 2000 pln za strone. A sa juz zastepniki amerykanskie (podobno lepsze i wytrzymalsze od oryginalnych), ktore jak widac, kosztuja 1200$ za komplet. A odpowiedniki "typowej jakosci", ktore bez problemu mozna dostac w Polsce, to wydatek kilku stowek za sztuke.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Dokładnie tak jak pisze stig. Legendy o kosmicznych cenach części do wypasionych aut to bzdura lub niewiedza. Za komplet gazowych amortyzatorów Bilstein na tył (BMW 540i, pneumatyczne zawieszenie z regulacją poziomu, fabryczny M-technik) zapłaciłem z wymianą 740 zł. Takich przykładów można mnożyć bez liku np. turbo do 1.9 TDI w serwisie to koszt około 8 tys. zł, regenerowana turbinka - ok 1000 zł, wtryskiwacz do HDi serwis ok. 2500 zł, Bosch lub Delphi poza serwisem ok 600 zł.
Wiadomo, że Audi Allroad to nie Polonez i tanio nie będzie, ale nie popadajmy w skrajność.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
A to przepraszam, widocznie utkwily mi w pamieci informacje spzred paru lat, kiedy napalalem sie na takie autoCo nie zmienia faktu, ze w porownaniu z hydropneumatyka citroenowa, jest duuuuzo drozej, a wcale nie lepiej
![]()
Jeśli auto sprawdzone, niezniszczalne i mało zawodne to Łada Nivaautko nie do zajechania, wiem bo mam kontakt z leśnikiem który właśnie używa takiego sprzętu i mówi, że nie zamieniłby jej na żadną toyotę nissana. Jest to auto w stylu malucha naprawisz je młotkiem i śrubokrętem
czasem przyda się jakiś klucz
![]()
To i ja dorzucę swoje 0,02 PLN. Ja szukając czegoś do sporadycznego offroadowania szukałbym bryki z pernamentnym 4x4 (co jest rzadkością w SUVach czy nawet legendarnych stricte terenówkach) pod kątem... szosy właśnie. MIałem okazję*pojeździć trochę Disko, przejechałem się Mercem E z 4Maticiem i obecnie ten ficzers w rozważanych samochodach stoi u mnie baaaardzo wysoko. Różnica w trakcji jest niesamowita, zwłaszcza jeśli ktoś lubi pojeździć dynamicznie. Tylko dla liczykrupów podwyższone spalanie może być trudne do przełknięcia, ale IMHO zdecydowanie warto.
Skontaktuj się z nami