Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Wątek: Wyznanie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Jasny wizjer to jest w FM2, tam już się trzeba rozglądać , podobno jaśniejszą matówkę w małym obrazku tylko Canon A1 ma. F100 wizjer ma OK, ale szału nie ma . Owszem posiadacz D3 czy D700 może czuć się nieco zagubiony wobec faktu, że już 10 lat temu wstawiano tak fajne wizjery, jednak do kompletnego oszołomienia może go doprowadzić sytuacja gdy spojrzy przez jeszcze starsze wizjery korpusów manualnych.
    nie no - zgodzę się - mój kontakt z FM2 był incydentalny (kumpel miał) i muszę tez przyznać, że co prawda wizjer jasny był ale nie dramatycznie jaśniejszy od mojego f90x a za to jak mnie nie myli nie krył całości kadru. nie zmienia to faktu, że jakość patrzałki tamtych ustrojstw jest teraz moim marzeniem
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Mam Canona AE1-Program i gdy się chcę zdenerwować, biorę go w łapy i myślę sobie - komu przeszkadzały tak duże i jasne matówki?
    Krzysztof Paszkiewicz

Rycerz
    Gość

Domyślnie

miałem trzy F90x w swojej fotograficznej karierze i dlatego tak długo nie potrafiłem się przestawić na fotografię cyfrową

Domyślnie

A u mnie w plecaku leżą N90 i FM2. I kiedy sięgam po analoga, to zwykle po FM2. 90-tka lepiej mierzy światło i znalazłą zastosowanie przy slajdach. Do cz-b negatywu FM2 to rozwiązanie idealne Zachęcam spróbować.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    miałem trzy F90x w swojej fotograficznej karierze
    hehehehehehe ZNAM TO

ale powiedz dlaczego 3 ? przecież tego nie da się zajechać - zwłaszcza przez pryzmat filmu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Mam Canona AE1-Program i gdy się chcę zdenerwować, biorę go w łapy i myślę sobie - komu przeszkadzały tak duże i jasne matówki?
    Właśnie.
    Krzychu, jak nie zapomnę, to Tobie przypomnę, co byś nie zapomniał wziąć tego Canona, jak się następnym raz gdzieś spotkamy. Porównam sobie z FM2. Dobrze?
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Właśnie.
    Krzychu, jak nie zapomnę, to Tobie przypomnę, co byś nie zapomniał wziąć tego Canona, jak się następnym raz gdzieś spotkamy. Porównam sobie z FM2. Dobrze?
    Z którym szkłem? Jest 50/1.8, jakaś Tokina i słynny Vivitar Series 1 70-210.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Z którym szkłem? Jest 50/1.8, jakaś Tokina i słynny Vivitar Series 1 70-210.
    Z 50 poproszę, chyba, że masz coś szerszego.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    hehehehehehe ZNAM TO

ale powiedz dlaczego 3 ? przecież tego nie da się zajechać - zwłaszcza przez pryzmat filmu
    już pisałem kiedyś
    najpierw miałem F90x ale jakieś takie słabe było z wyglądu, widac ostro przepracowane
    to kiedy uzbierałem trochę kasy sprzedałem tanio i kupiłem za 3 razy tyle ale piękny egzemplarz F90x praktycznie jak ze sklepu

po jakimś czasie kupiłem cyfrowe fuji s5 i chcąc się pożegnać z analogiem sprzedałem bez sensu trochę

po 5 miesiącach nadal nie mogłem się przekonać do cyfry!
    sprzedałem fuji i kupiłem piękny model N90s [ amerykańska wersja F90x ]

i dlatego miałem trzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta

i dlatego miałem trzy
    no tak - to wiele tłumaczy

czyli jednak nie do zajechania

mój jak wspomniałem ma 15 lat - kupiłem go w sierpniu 1995 w montrealu - no cudowania było co niemiara bo w tamtych czasach, żeby wysłać kasę do hameryki trzeba było pokombinować. były to moje wszystkie zaskórniaki i jeszcze trochę
    a jako, że nie jestem PRO to wzbudzałem spore zainteresowanie w kraju

moim zdaniem to był najbardziej postępowy aparat nikona - bił na głowę f4s (poza pancernością, w tej kategorii z f4s to chyba tylko abrams może konkurować) i tak naprawdę niewiele ustępuje f100 - era panowania f90x trwała jakieś 10 lat bez mała
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-06-2010 o 12:02 Powód: pis. ("na prawdę")

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów