Close

Strona 45 z 51 PierwszyPierwszy ... 354344454647 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 502

Wątek: Radiowy CLS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    Prognozy nie są optymistycznie (kufa czerwiec za pasem, a tu aura z wczesnego marca). Trzeba uzbroić się w cierpliwość, lub poznać kasjerkę z biedronki
    Wystarczy jakiekolwiek źródło UV.
    kolega używa jakiejś naświetlarki do tipsów - może u zaprzyjaźnionej kosmetyczki będzie mozna to zrobić
    Pozdr. Darek
    D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darsedz Zobacz posta
    kolega używa jakiejś naświetlarki do tipsów - może u zaprzyjaźnionej kosmetyczki będzie mozna to zrobić
    Właśnie przeglądałem internet pod kątem UV Niestety tester do banknotów i lampa do tipsów mają bardzo małą moc, więc bliższa zażyłość z ekspedientką z "Biedronki", czy kosmetyczką wydaje się zbędna
    Emulsja światłoczuła jest wykonana prawdopodobnie na bazie dwuchromianu potasu, potrzebuje bowiem kilkuminutowego naświetlania UV'ką o mocy kilkuset Wat.
    Można kupić lampę rtęciową na All... za parę złotych i przerobić ją na "kwarcówkę", ale nie chce mi się bawić z podłączaniem jakiś dławików i dorabiania do tego obudowy ( UV wali po oczach i skórze, a żarówka z All.. ma 700W - więc nie byle co ).
    Chyba zamiast kupowania całego "browaru", zamówię po prostu płytki w sieci (?).

Domyślnie

Widziałem niezłe wyniki z drukiem laserowym przenoszonym żelazkiem na płytkę. Bez męczenia się z UV. Wystarczy rzucić w google "Iron PCB"

Rozmowny Awatar andrstac
    Miasto
    Przededworze/Chmielnik/Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin_gda Zobacz posta
    Widziałem niezłe wyniki z drukiem laserowym przenoszonym żelazkiem na płytkę. Bez męczenia się z UV. Wystarczy rzucić w google "Iron PCB"
    To się nazywa termotransfer. Tak robię i efekty są znakomite.
    D7k, D80+MB;12-24/F4,70-200/F2.8,SB600,2xYN460II,3xRF602,A600+BH2,LP-FP200

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Tak słyszłem o termotransferze, ale nie mam "zwykłego" laminatu (jedynie ten światłoczuły). Kolejne zamówienia w necie i czekanie na przesyłkę strasznie wydłużają czas, a to wszystko i tak trwa już tak długo, że zaczyna mnie to irytować
    andrstac obiecał zrobić "parkę" do testów, a chwilę wcześniej zamówiłem gotowe płytki w sieci, więc tak czy owak w przyszłym tygodniu powinien się pojawić polutowany prototyp. No chyba, że wcześniej będę miał czym naświetlić laminat, który już mam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Erie Zobacz posta
    Właśnie przeglądałem internet pod kątem UV Niestety tester do banknotów i lampa do tipsów mają bardzo małą moc, więc bliższa zażyłość z ekspedientką z "Biedronki", czy kosmetyczką wydaje się zbędna
    Emulsja światłoczuła jest wykonana prawdopodobnie na bazie dwuchromianu potasu, potrzebuje bowiem kilkuminutowego naświetlania UV'ką o mocy kilkuset Wat.
    10W UV naświetlałem cirka 1/2h. Laminatu takiego nie miałem, tylko lakier światło czuły.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    10W UV naświetlałem cirka 1/2h. Laminatu takiego nie miałem, tylko lakier światło czuły.
    Opierałem się na info przeczytanych w sieci...
    Na szczeście zapowiadają zmianę pogody, więc pewnie uda mi się naświetlić ten pierwszy w życiu laminat ( mam nadzieję, że nie będę się musiał w to jeszcze kiedyś bawić ).
    Zobaczymy co z tego wyjdzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Erie Zobacz posta
    . mam nadzieję, że nie będę się musiał w to jeszcze kiedyś bawić
    będziesz musiał i to w hurtowych ilościach Połowa forum będzie chciała te płytki
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    będziesz musiał i to w hurtowych ilościach Połowa forum będzie chciała te płytki
    Najpierw zróbmy działający prototyp

PS

Póżniej go udoskonalimy i zlecimy wykonanie hurtem ( od wykonania są fachowcy )

Domyślnie

no i jak tam... smd smd, mundial i co umarło... ???

ja na razie nie modyfikowalem czekajac na rezultaty...
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Strona 45 z 51 PierwszyPierwszy ... 354344454647 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów