I jak tam Panowie sytuacja się przedstawia na chwilę obecną?
Szukaj
I jak tam Panowie sytuacja się przedstawia na chwilę obecną?
zupelnie nie wiem o czym mowicie ale i tak jestem pod wrazeniem waszej wiedzy i samozaparcia
szacunek![]()
Dzięki testom wykonanym przez Tymancjo na module Phottixa, wiemy że pomysł działa, jednak zrezygnowaliśmy z częstotliwości 433MHz na rzecz 868MHz z racji mniejszych zakłóceń.
QuadMan poradził sobie z małą przeróbką modułu radiowego, która była konieczna do prawidłowego działania w ramach naszego projektu. W tej chwili czekam na przesyłkę drobnych elementów elektronicznych i laminatu, następnie składam prototyp; może koledzy zrobią to szybciej
Reasumując: urządzenie działa, prawdopodobnie będzie wymagać jedynie ostatnich „szlifów”.
Raczej kilka wersji dokładnych opisów krok po kroku, jak to zrobić. Najbardziej kłopotliwe będzie zrobienie płytki drukowanej ( będę to robił drugi raz w życiu), samo wlutowanie elementów to 5 minut roboty (pewnie i tak poproszę o pomoc znajomego z RTV
).
a czy bedziecie sluzyc pomoca tym, dla ktorych nie lada wyzwaniem jest posmarowanie chleba maslem?![]()
侍
Mimo prostego rysunku ścieżek zamówiłem laminat światłoczuły, płytkę wykonuje się podobnie jak "odbitki stykowe"![]()
Ja cały czas czekam na ostateczną wersję schematu - chłopaki cały czas widzę, pracują - moja deklaracja jest cały czas aktualna. Myślę że do 10 kompletów płytek jestem w stanie zorganizować po kosztach laminatu + przesyłka (wytrawione, powiercone, z ewentualnym opisem strony elementów). Ale nie chcę podchodzić do tematu, gdy cały czas schemat ostateczny nie jest gotowy - zdaję sobie sprawę że potem ewentualna przeróbka dla osoby nie obeznanej w temacie oznaczałaby zarzucenie projektu.
D7k, D80+MB;12-24/F4,70-200/F2.8,SB600,2xYN460II,3xRF602,A600+BH2,LP-FP200
Skontaktuj się z nami