Ostatnio cierpię na chroniczny brak czasu, ale dziś mam dzień "gospodarczy" więc zaraz przyjdzie kolej na CLS![]()
Szukaj
Ostatnio cierpię na chroniczny brak czasu, ale dziś mam dzień "gospodarczy" więc zaraz przyjdzie kolej na CLS![]()
Nooo...oby zapał nie minął i akcja nie spełzła na niczym...![]()
Art Erie. Miej świadomość, że oprócz tych udzielających się w wątku, masz zapewne spore grono cicho kibicujących fanów, trzymających kciuki za powodzenie całej akcji.
Nie zawiedź nas!![]()
Było600, 35 f1.8G, 50 f1,4G, 85 f1,8D, 16 f2.8 fisheye, 2xSB 900
Zostało: D7100, S18-35 f1., Metz 48
Wrocław czeka z niecierpliwością![]()
duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1
Polutowane, niestety popełniłem jakieś błędy, bo nie ma żadnego sygnału na diodzie nadawczej
EDIT
Chyba już wiem co jest nie tak![]()
Ostatnio edytowane przez Art Erie ; 29-06-2010 o 15:58
Na razie dupa zbita
Żle wlutowałem diodę IR, umieściłem ją za transoptorem zamiast przed, w efekcie czego nie dostawała ona sygnału i urządzenie nie działało...
Przy próbie właściwego wlutowania elementu musiałem podnieść płytkę modułu odbiornika Telecontroli ( wszystko było polutowane "na kanapkę" ).
Efekt jest taki, że płytka Telekontroli pękła....
Wniosek z tego jest taki, że ze mnie taki elektronik jak z koziej d... trąbka.
Za godzinę mam mieć telefon od konstruktora, uzgadniam szczegóły i orientacyjną cenę za wykonanie układów. Niech elektronika zajmują się elektronicy![]()
D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL
W sumie to namieszało się bardziej niż przypuszczałem (klątwa jakaś czy cóś???).
W każdym razie sprawy nie odpuszczam, jutro spróbuję reanimować zwłoki; jak się nie da zamawiam nowe elementy![]()
Skontaktuj się z nami