Szukaj
Właśnie przeglądałem internet pod kątem UVNiestety tester do banknotów i lampa do tipsów mają bardzo małą moc, więc bliższa zażyłość z ekspedientką z "Biedronki", czy kosmetyczką wydaje się zbędna
Emulsja światłoczuła jest wykonana prawdopodobnie na bazie dwuchromianu potasu, potrzebuje bowiem kilkuminutowego naświetlania UV'ką o mocy kilkuset Wat.
Można kupić lampę rtęciową na All... za parę złotych i przerobić ją na "kwarcówkę", ale nie chce mi się bawić z podłączaniem jakiś dławików i dorabiania do tego obudowy ( UV wali po oczach i skórze, a żarówka z All.. ma 700W - więc nie byle co ).
Chyba zamiast kupowania całego "browaru", zamówię po prostu płytki w sieci (?).
Widziałem niezłe wyniki z drukiem laserowym przenoszonym żelazkiem na płytkę. Bez męczenia się z UV. Wystarczy rzucić w google "Iron PCB"
Tak słyszłem o termotransferze, ale nie mam "zwykłego" laminatu (jedynie ten światłoczuły). Kolejne zamówienia w necie i czekanie na przesyłkę strasznie wydłużają czas, a to wszystko i tak trwa już tak długo, że zaczyna mnie to irytować
andrstac obiecał zrobić "parkę" do testów, a chwilę wcześniej zamówiłem gotowe płytki w sieci, więc tak czy owak w przyszłym tygodniu powinien się pojawić polutowany prototyp. No chyba, że wcześniej będę miał czym naświetlić laminat, który już mam.
no i jak tam... smd smd, mundial i co umarło... ???
ja na razie nie modyfikowalem czekajac na rezultaty...
TymancjO /Tomasz Tomanek/
głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|"...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson
Skontaktuj się z nami