Close

Strona 32 z 38 PierwszyPierwszy ... 223031323334 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 376

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barto28 Zobacz posta
    No i zareklamowalem grip Alpha.
    Wyslalem do sklepu w zeszly czwartek ( 15 kwietnia ) a w poniedzialek mialem juz w domu "funkiel nowke"
    Bylem w szoku ze tak szybko zostal wyslany do mnie nowy grip.
    Narazie jest ok. Aku fajnie trzymia.Ale zobaczymy z czasem czy cos sie bedzie dzialo.
    Taka moja rada - jezeli faktycznie macie problemy z Alphami to wysylajcie na reklamacje.
    Ja wyslalem i nie zaluje,wrecz przeciwnie- roznica od razu zauwazalna, nie zasysa pradu jak poprzednik.
    Ale lepiej nie chwalic bo sie cos posypie
    Ogolnie grip swietny.
    Pozdrawiam
    Gdzie kupowałeś? Warto wiedzieć, gdzie nie robią problemu z reklamacją/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zenon.smietana Zobacz posta
    Gdzie kupowałeś? Warto wiedzieć, gdzie nie robią problemu z reklamacją/
    Foto-Tip.pl
    Reklamacja bez zadnego problemu.Dostalem calkiem nowego gripa.
    I na dodatek tak szybko.Bylem w szoku
    Polecam sklep na przyszlosc
    FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Weelkoo_FPC Zobacz posta
    Ja chcę się dowiedzieć, na co mogę liczyć w rzeczywistości wsadzając do gripa np. 6 Eneloopów (jestem na etapie zakupu gripa i zastanawiam się czy do koszyka dorzucić EN-EL3e czy zaopatrzyć się w Eneloop'y).
    trochę nie w temacie - bo w D80 moze byc inaczej - ale w D300 wole AA niz EN dlatego, że TYLKO na bateriach AA lub EN-EL4 body robi 8kl/s a na En-EL3 nie - a to ma znaczenie.

Poza tym, wiem ze znajomego sklepu, że zamianniki różnie reagują na różne akumulatory - i bywa, że to co na oryginalnym gripie działa doskonale, na zamienniku jest np.zupełnie niewidoczne
    Ostatnio edytowane przez krzysztof jot ; 28-04-2010 o 16:31

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    w D300 wole AA niz EN dlatego, że TYLKO na bateriach AA lub EN-EL4 body robi 8kl/s a na En-EL3 nie - a to ma znaczenie.
    Pełne 8 klatek jest chyba tylko przy EN-EL4. Na paluszkach AA pokazuje mi 7,7 kl/s. To tak gwoli ścisłości, bo chyba niewielu osobom robi to różnicę, choć nie wykluczam że znajdzie się kilku
    Nikon L20 + MB-D10 + SB-900 + C17-40
    Nigdy nie oceniaj człowieka po kilku postach z forum bo będziesz nikim

Domyślnie

A ja mam pytanie a pro po prądożerności - czy zdarzyło się komuś, że ona się pojawiła, czy jeśli była to od początku? no i jak po reklamacji? Czy już jest ok czy trafiały się komuś znów trefne modele? W zasadzie jedynie owa prądożerność trzyma mnie przed zakupem Alphy i skłania ku oryginałowi ale z kolei oryginał odrzuca opisywaną miękkością spustu... Ostatnio dokupiłem Sabinkę 900 i stwierdziłem, że gripa czas najwyższy kupić więc mi się ciut spieszy z tym obecnie
    12 14 28 35 85

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsk Podl.

Domyślnie

Zainwestuj w oryginał, będziesz spokojniej spać.
    D300s/N24-70/N80-200/N50f1.8/SB900/MF

Oszczędny w słowach Awatar perianin
    Miasto
    Komorów k/W-wy

Domyślnie

mam 2 pytania:

1. czy grip naprawdę zwiększa szybkostrzelność? Przecież nie przeskoczę objętości buforu i prędkości transmisji danych - tak mi się wydaje przynajmniej... (mam d80)

2. czy na "stabilność" połączenia gripa z korpusem ma obwieszenie body dodatkowym cieżarem (lampa, cięższe szkło itp.)?

Domyślnie

nikt nigdy nie mówił że mb-d80 zwiększa szybkostrzelność
    takie rzeczy to mb-d10 + d300/d700
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Oszczędny w słowach Awatar perianin
    Miasto
    Komorów k/W-wy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    nikt nigdy nie mówił że mb-d80 zwiększa szybkostrzelność
    takie rzeczy to mb-d10 + d300/d700
    niedawno rozmawiałem ze sprzedawcą w jednej z budek nikona (bo sklepem tego nazwać nie można, niestety) i facet zasugerował mi opis działania podobny do MB-d10 tj. większe napięcie itd. Stąd moje pytanie, bo nigdzie nie mogłem znaleźć konkretnej odpowiedzi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sz@kal Zobacz posta
    A ja mam pytanie a pro po prądożerności - czy zdarzyło się komuś, że ona się pojawiła, czy jeśli była to od początku? no i jak po reklamacji? Czy już jest ok czy trafiały się komuś znów trefne modele? W zasadzie jedynie owa prądożerność trzyma mnie przed zakupem Alphy i skłania ku oryginałowi ale z kolei oryginał odrzuca opisywaną miękkością spustu... Ostatnio dokupiłem Sabinkę 900 i stwierdziłem, że gripa czas najwyższy kupić więc mi się ciut spieszy z tym obecnie
    odpowie ktoś? Byłbym też wdzięczny za pełną odpowiedź
    pozdrawiam
    12 14 28 35 85

Strona 32 z 38 PierwszyPierwszy ... 223031323334 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów