Szukaj
trochę nie w temacie - bo w D80 moze byc inaczej - ale w D300 wole AA niz EN dlatego, że TYLKO na bateriach AA lub EN-EL4 body robi 8kl/s a na En-EL3 nie - a to ma znaczenie.
Poza tym, wiem ze znajomego sklepu, że zamianniki różnie reagują na różne akumulatory - i bywa, że to co na oryginalnym gripie działa doskonale, na zamienniku jest np.zupełnie niewidoczne
Ostatnio edytowane przez krzysztof jot ; 28-04-2010 o 16:31
Nikon L20 + MB-D10 + SB-900 + C17-40
Nigdy nie oceniaj człowieka po kilku postach z forum bo będziesz nikim
A ja mam pytanie a pro po prądożerności - czy zdarzyło się komuś, że ona się pojawiła, czy jeśli była to od początku? no i jak po reklamacji? Czy już jest ok czy trafiały się komuś znów trefne modele? W zasadzie jedynie owa prądożerność trzyma mnie przed zakupem Alphy i skłania ku oryginałowi ale z kolei oryginał odrzuca opisywaną miękkością spustu... Ostatnio dokupiłem Sabinkę 900 i stwierdziłem, że gripa czas najwyższy kupićwięc mi się ciut spieszy z tym obecnie
![]()
12 14 28 35 85
Zainwestuj w oryginał, będziesz spokojniej spać.
D300s/N24-70/N80-200/N50f1.8/SB900/MF
mam 2 pytania:
1. czy grip naprawdę zwiększa szybkostrzelność? Przecież nie przeskoczę objętości buforu i prędkości transmisji danych - tak mi się wydaje przynajmniej... (mam d80)
2. czy na "stabilność" połączenia gripa z korpusem ma obwieszenie body dodatkowym cieżarem (lampa, cięższe szkło itp.)?
nikt nigdy nie mówił że mb-d80 zwiększa szybkostrzelność
takie rzeczy to mb-d10 + d300/d700
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
Skontaktuj się z nami