Close

Strona 31 z 38 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 376

Domyślnie

Witam
    taka ciekawostka dotycząca Alfy by Meike: kupiłem, przykręciłem do mojego D80, zero luzów. Jak przyspawana. Montuję grip do D90 siostry, zakręcam, ile się da - luz. Normalnie się obraca o ułamki mm. Wynika z tego, że body 80 i 90 róznia sie od siebie. Nie wiem czy np. nie średnicą otworu blokującego położenie gripa...

Poza tym Alfa działa elegancko (na obu puszkach) nie rozładowuje aku, kółka chodzą lekko i skokowo, nawet lżej niż w body... spust idealnie, chociaz mniej wyczuwalnie niz w body. Wkurza mnie jedynie moduł spustu (razem z wyłącznikiem lock), który jest niezbyt ściśle spasowany z resztą gripa. Ogólna ocena za tę kasę - 95 proc zadowolenia.

Wojtek
    Ostatnio edytowane przez Wojtek Mąka ; 20-04-2010 o 11:24
    D80, S17-70 f2,8-4,5; N 75-300; Panagor PMC 135 f2,8; Vivitar 300 f5,6 (Tokina)

Domyślnie

Wczoraj przymierzałem gripa do D80 i faktycznie lepiej się trzyma niż z D90... Znowu rozładowały się oba aku - w ciągu jednego dnia... Pierwszy raz spotkało mnie to w trakcie meczu, więc się "nieco" zdenerwowałem. Jutro ruszam do sklepu i wymieniam
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Na moim D90 Alpha siedzi idealnie, ani ciuka luzu. Dodam, że nie oklejałem żadną izolacją, jak koledzy. Spust w gripie jest moim zdaniem idealny, podoba mi się wyczuwalna różnica pomiędzy ustawieniem ostrości a wyzwoleniem migawki, a nie jak w oryginalnym MB, nie trzaskam przypadkowych klatek od za mocnego przyciśnięcia jak w D80 z gripami kolegów
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

No i zareklamowalem grip Alpha.
    Wyslalem do sklepu w zeszly czwartek ( 15 kwietnia ) a w poniedzialek mialem juz w domu "funkiel nowke"
    Bylem w szoku ze tak szybko zostal wyslany do mnie nowy grip.
    Narazie jest ok. Aku fajnie trzymia.Ale zobaczymy z czasem czy cos sie bedzie dzialo.
    Taka moja rada - jezeli faktycznie macie problemy z Alphami to wysylajcie na reklamacje.
    Ja wyslalem i nie zaluje,wrecz przeciwnie- roznica od razu zauwazalna, nie zasysa pradu jak poprzednik.
    Ale lepiej nie chwalic bo sie cos posypie
    Ogolnie grip swietny.
    Pozdrawiam
    FX

Domyślnie

A ja chyba jednak poczekam i zapoluję na oryginał - tylko znów teraz martwi mnie kwestia miękkiego spustu o jakim czytam... :/
    12 14 28 35 85

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sz@kal Zobacz posta
    A ja chyba jednak poczekam i zapoluję na oryginał - tylko znów teraz martwi mnie kwestia miękkiego spustu o jakim czytam... :/
    Bierz Alphe , swietny grip.
    Oryginalny ok 550zł. To troche duzo.
    FX

Domyślnie

ja właśnie teraz też stanąłem przed wyborem oryginał i być fajnym bo napis czy zamiennik i 200zł na cukierki i tak czytam, czytam Alpha ma dość pozytywne opinie i cena przystępna tylko trzeba mieć farta nie trafić na prądożerny model. Kumpel ma D80 z oryginalnym gripem bo takiego już kupił i zawsze denerwował mnie miękki spust migawki za szybko robił zdjęcia, przed wcześnie po prostu bo strasznie wyczulony ale z drugiej strony jak robiłem na sprzęcie kumpla mase zdjęć to się zdążyłem przyzwyczaić

czy warto przepłacać to nie wiem kwestia gustu, jak ktoś chce mieć seta Nikon-a to kupi oryginał a jak mu nie zależy to kupi zamiennik

Domyślnie

Ja zaglądam na giełdę dzisiaj a tu proszę:
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=141364

Zastanawiam się czy uda mi się zwrócić Alphę na rzecz tego oryginału. Może ktoś z obecnego grona się zdecyduje, to tylko brać
    Nikon L20 + MB-D10 + SB-900 + C17-40
    Nigdy nie oceniaj człowieka po kilku postach z forum bo będziesz nikim

Domyślnie

mam Alphe od poru tygodni i jestem bardzo zadowolony nie warto przeplacac i kupowac orginal bo jak dla mnie nie ma wielkiej roznicy w jakosci jestem pozytywnie zaskoczony wykonaniem i dzialaniem polecam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Nowe Miasto Lubawskie

Domyślnie

Pytanko. Ma ktoś może fotkę gripa Alfa z Nikonem D-80, żeby można było zobaczyć jak to wygląda razem?
    D600 + MB-D14 + szkiełka

Strona 31 z 38 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów