Close

Strona 30 z 38 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 376

Domyślnie

Kurcze przeczytałem ten wątek od deski do deski i o ile na początku byłem napalony na zakup Alfy to teraz już zdębiałem... jak w końcu jest z tym problemem rozładowywania się akumulatorów? I jak wygląda "jakość" alfy po dłuższym czasie użytkowania?
    12 14 28 35 85

Domyślnie

Jakość alfy (ale nie wiem jak z alfą by meike) jest bardzo dobra. Po prawie roku intensywnego używania tego sprzętu - dbam o sprzęt, ale wychodzę z założenia, że jest on do używania, a nie do patrzenia na niego, więc pedantyczny nie jestem z nim - działa bardzo dobrze. Nie widać na nim większych śladów użytkowania. Jest bardzo dobrze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sz@kal Zobacz posta
    Kurcze przeczytałem ten wątek od deski do deski i o ile na początku byłem napalony na zakup Alfy to teraz już zdębiałem... jak w końcu jest z tym problemem rozładowywania się akumulatorów? I jak wygląda "jakość" alfy po dłuższym czasie użytkowania?

Ja po wymianie na inny egzemplarz alfy meike nie zaobserwowałem już problemu rozładowywania, także widać jest to kwestia trafienia odpowiedniej sztuki. Jakość OK jak najbardziej. Starł mi się jedynie napis na przycisku AE/AFL. Kółka pracują z należytą kulturą.
    Ostatnio edytowane przez kedzil ; 12-04-2010 o 12:31

Domyślnie

Czy to normalne że po tygodniu bateria ze 100% spadła sama do 78% naładowania ? Aparat w tym czasie korzystał z pierwszej, pierwsza ma w tej chwili 13% więc chyba jeszcze się nie przełączył do korzystania z 2 tym bardziej że w menu pierwsza jest podświetlona żółtą ramką.
    DeSiedemSto

Uzależniony od dźwięku migawki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamil_km Zobacz posta
    Czy to normalne że po tygodniu bateria ze 100% spadła sama do 78% naładowania ? Aparat w tym czasie korzystał z pierwszej, pierwsza ma w tej chwili 13% więc chyba jeszcze się nie przełączył do korzystania z 2 tym bardziej że w menu pierwsza jest podświetlona żółtą ramką.
    No wlasnie tez mnie to interesuje.Ja korzystam narazie z 1 aku, i codziennie stopniowo spadaja sobie procenty, nawet jak sie nie uzywa aparatu.Ale np jak sa 2 aku w gripie i korzysta pierw z portu nr 1 to czy aku w komorze nr 2 tez bedzie sie rozladowywal?Czy nie powinien.Bo w moim przypadku jak korzystam z 1 aku to gdy nawet sie nie korzysta to sie powoli rozladowywuje.
    FX

Domyślnie

Mam jeszcze ostateczne pytanie: poczytałem i parę osób ma problemy z aku (co dla mnie dyskwalifikuje użyteczność) parę osób miało często niedziałające kółka nastaw i ktoś gdzieś pisał, że kółko nastaw w gripie w jakiś sposób blokowało kółko w body... więc mam pytanie - ile z tych osób oddało gripa na gwarancję? I co było potem? I jeśli brać Alfe to lepiej od meike czy lepiej standardowy alfa?
    Najchętniej bym kupił oryginał ale cena 240zł za alfe do 550zł za oryginał przesądza sprawę póki co...
    12 14 28 35 85

Domyślnie

Jeśli zostawisz kółko nastaw, jak to nazwałeś, w gripie w połowie ustawienia - w sensie, że nie przeskoczy do końca, do tego się trzeba naprawdę przyłożyć, to wtedy blokuje się kółko w korpusie.

Kółka do ustawień działają inaczej niż te w korpusie, stawiają większy opór.

Domyślnie

Witam
    No i niestety bede musial rekalmowac swoj grip Alpha kupiony ponad miesiac temu.
    Rozladowywuje aku-to pewne.
    Wychodzac dzis rano do pracy sprawdzilem stan aku , bylo 26% , przychodze teraz z pracy wlanczam, 2%!
    Czy to jest normalne?
    Mam jeszcze jedno aku nikona i jeszcze sprawdze na nim ale cos mi sie wydaje ze cos jest nie tak z gripem.
    Teraz tak mysle ze warto bylo troche poczekac , dolozyc i kupic oryginal
    FX

Domyślnie

mam jeszcze ostateczne pytanie - wiem już, że jeżeli nie kupię oryginału to wyłącznie patrzeć na zamienniki Alpha (bo tu chyba przyznacie rację?) - to teraz: Jak mam zamiar zakupić Alphe to brać made by Meike czy też poszukiwać po prostu Alphy? Jest jakaś różnica? Czy nie zwracać na to uwagi?
    12 14 28 35 85

Domyślnie

A czytasz ten wątek? To samo pytanie już ktoś zadał i o ile wiem nikt na nie nie odpowiedział. Skąd mamy wiedzieć co lepsze? Wg mnie to ten sam towar z innym logo.
    Kup i używaj. Jak coś nie tak - gwarancja.
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Strona 30 z 38 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów