Close

Strona 33 z 38 PierwszyPierwszy ... 233132333435 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 376

Domyślnie

Ja mam alphe i chodzi mi aparat tak samo jak na samym aku i nie mam problemu z tematem. Czasem mu się zdarza pokazywać trochę więcej niż końcówka baterii na jednym aku a potem pokazać zero. Ale mnie to nie przeszkadzało, wiedziałem ile zrobiłem i kiedy się skończy i tak. Teraz mam dwa aku i zero problemu

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Borki Siedleckie

Domyślnie

Witam wszystkich, 2 tygodnie temu zakupiłem Alpha do D90 i zamiennik EN-EL3e. Wszystko działało dobrze do wyładowania wymienionego zamiennika baterii. Po wyładowaniu aparat zakomunikował że baterie obie są rozładowane, zamiast przełączyć się na 2 baterię, po wyjęciu rozładowanej baterii aparat zaczął działać poprawnie pokazując 100% naładowania baterii , po ponownym włożeniu rozładowanej baterii ponownie wskaźnik pokazuje stan rozładowania. Miał już ktoś taki objaw ?
    D90 F65 N28-80 | N50 1.8| N 18-55 | SB-900
    Strona

Domyślnie

miał, grip do wymiany
    mój wymienili, jakieś trzy dni to trwało łącznie z przesyłkami
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Borki Siedleckie

Domyślnie

Dzięki za informacje, to zaczynam proces reklamacyjny
    D90 F65 N28-80 | N50 1.8| N 18-55 | SB-900
    Strona

Domyślnie

Ja w końcu szarpnąłem się na oryginał, który zakupiłem na naszej giełdzie i wszystko działa jak powinno ale faktycznie spust jest miękki - trochę zbyt miękki, a kółka działają trochę zbyt luźno... spodziewałem się po tych elementach czegoś więcej - patrząc, iż nówka kosztuje min 550zł.
    12 14 28 35 85

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sz@kal Zobacz posta
    faktycznie spust jest miękki - trochę zbyt miękki, a kółka działają trochę zbyt luźno...
    Potwierdzam. Różnica w miękkości / twardości jest zauważalna i moim zdaniem zbyt duża. Ale jak pomyślę że mam robić fotki bez gripa - od razu mnie nadgarstek napie....

Domyślnie

ja miałem nadzieję, że po przekręceniu aparatu nie odczuję różnicy - tak MZ powinien działać firmowy grip kosztujący taką niebagatelną kasę - ale niestety po przekręceniu mam wrażenie jakbym brał inny aparat do ręki... ale nie ma co demonizować bo wygoda użytkowania wzrosła straszliwie na plus U mnie grip przyspawany na stałe
    12 14 28 35 85

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsk Podl.

Domyślnie

Dodam jeszcze, że nawet po włożeniu 1 aku en-el3e do BP Alpha, tenże aku jest rozładowywany na wyłączonym aparacie. Taka to cena za zamiennik gripa
    D300s/N24-70/N80-200/N50f1.8/SB900/MF

Domyślnie

A ja znow mam takie objawy ze jade na jednym aku oryginalnym w gripie Alpha tak do 55% i nagle spada do 1%. denerwuje mnie to troche bo 50% naladowania nagle znika :/ aku napewno jest oryginalne bo bylo w zestawie ,to juz jest moj 2 grip i takie cuda sie dzieja .
    FX

Domyślnie

Moja przygoda z MB-D80 by meike wygląda podobnie. Wczoraj ponownie wysłałem gripa, który wrócił do mnie po wymianie gwarancyjnej w maju. Samoczynne rozładowywanie akumulatorów, samoczynne resety aparatu, dziwne wskazania naładowania aku itp... dopóki sprzęt jest na gwarancji to będę walczył, może trafi się dobry egzemplarz. swoją drogą - firma foto-tip poważnie podchodzi do klienta i nie robią żadnych problemów z naprawą czy wymianą.

Generalnie to nie marudzę. wiedziałem z czym się może wiązać używanie zamiennika i biorę to na klatę

Tylko aparat bez gripa teraz leży w dłoni jak pół d40

Strona 33 z 38 PierwszyPierwszy ... 233132333435 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów