Close

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 86

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strangelove Zobacz posta
    To porownanie to dramat, full bledow, np
    * wspomniane WB w klevinach dla d50
    * w D70 2" lcd (choc jest 1.8"
    * D40 DZIALA z OBIEKTYWAMI BEZ SILNIKA!!!!
    * D40 nie ma retouch menu (d-lighting, B&W...)

dalej tez nie chce mi sie wyszukiwac, ale ta tabelka jet przypadkowa.
    Proponuj zamknac post b owprowadza tylko blad.
    To porównanie to nierzetelność.
    Dramat, to to co pisze Ken tutaj: D40 jest lepsze od D80. D80 to przeżytek. (Aha, niedługo wychodzi D90)
    Lubiłem Kena, bo czasem miał zdrowe podejście do sprzętu, ale zmieniam zdanie. Jego rady należy czytać przez pryzmat przeciętnego Amerykanina o zagadkowej inteligencji i jeszcze bardziej tajemniczej wiedzy o fotografii, który chce otrzymać jasną odpowiedź na pytanie: który lepszy?
    Niestety (a przyznaję to z głębokim żalem) zaczynam podejrzewać, że Ken nie jest tak bezstronny jak się sam prezentuje, a w tekstach macza ręce marketing Nikona.

Przpraszam, jeśli tak nie jest i niechcący uraziłem Kena.
    Ostatnio edytowane przez wrrum ; 05-01-2007 o 15:22
    Dużo sprzętu, mało czasu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wrrum Zobacz posta
    Niestety (a przyznaję to z głębokim żalem) zaczynam podejrzewać, że Ken nie jest tak bezstronny jak się sam prezentuje, a w tekstach macza ręce marketing Nikona.

Też mam takie odczucie - D40 lepsze bo nowsze - lepsza sprzedaż lepsza kasa dla Nikona - oni D80 już wyprodukowali i co ma być to będzie - teraz marketing pcha D40...

Można przeczytać jego opisy D80 jak jeszcze D40 nie było - "My favourite camera, even i like it better than my D200..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Pojechałeś bo bańdzie...

A tak naprawdę D80 to pomyłka bo:

Nie wykonuje odbitek na poczekaniu.
    Nie namierza satelitarnie ciekawych miejsc i obiektów do fotografowania.
    Nie odbiera telewizji i radia (no może z wyjątkiem znanej rozgłośni z Torunia)
    Nie ma 100 Mpikseli
    Jest na prąd
    Obiektyw ma tylko z przodu
    Nie można zmieniać obudowy na jakąś inną, np. kolorową
    Przy iso 3200 może szumieć, choć ja tego nie słyszę
    I w ogóle trzeba coś naciskać żeby zrobić zdjęcie.

porażka

pozdrawiam Rafał
    Mi brakuje prawdziwego trybu Auto - wiecie aparat wysuwa nozki, zapier... za "motywem" kadruje i strzela zdjecia. Jeszcze zeby w opcjach dalo sie ustawic ktore konkursy ma wygrywac
    Nikon D80; Nikkor 18-200 VR; Jupiter 135/3,5; mieszek; SB-800... i tyle...

Domyślnie

I powinien kosztowac zlotowke...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    ... przepraszam tak sobie zajrzałem... a o czym tak naprawdę ta dysputa bo nie rozumiem ...?

Tak całkiem serio do autora wątku - jeśli ta strona to dla Ciebie jakakolwiek wyrocznia na temat porównania w.w. puszek to zajrzyj głębiej...

http://www.nikonkit.com/top-10-digital-slr-of-2006/

...na tej samej stronie w rankingu top 10 dslr właśnie ten kiepski D80 zajmuje skromne pierwsze miejsce
    i to daleko przed badziewiastymi pełnoklatkowymi Canonami Markami, 5D, Pentaxami 10D i innym chłamem
    Ta strona powinna mieć tytuł: Nikon - Módlmy się! .

Cytat Zamieszczone przez wrrum Zobacz posta
    To porównanie to nierzetelność.
    Dramat, to to co pisze Ken tutaj: D40 jest lepsze od D80. D80 to przeżytek. (Aha, niedługo wychodzi D90)
    Lubiłem Kena, bo czasem miał zdrowe podejście do sprzętu, ale zmieniam zdanie. Jego rady należy czytać przez pryzmat przeciętnego Amerykanina o zagadkowej inteligencji i jeszcze bardziej tajemniczej wiedzy o fotografii, który chce otrzymać jasną odpowiedź na pytanie: który lepszy?

Ależ nie sądzę żebyś miał powód do żalu. Pan Ken jest znany ze swych oryginalnych poglądów (delikatnie powiedziawszy), które na dodatek dość często zmienia - w zależności od potrzeb jak sądzę . Ostatnio doszedł np.: do wniosku, że w zasadzie 400D i 5D to to samo .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Pojechałeś bo bańdzie...

A tak naprawdę D80 to pomyłka bo:

Nie wykonuje odbitek na poczekaniu.
    (...)

porażka

pozdrawiam Rafał

heh, Rafal masz wybitny talent satyryka
    DD

Roberrto
    Gość

Domyślnie

A moim zdaniem czepiacie się Kena! Chłopinie dziecko się urodziło(co zresztą uwiecznił genialnym, nowym produktem Nikona)więc będzie wszystko najlepsze "co" płaci.A skoro Nikonowi zależy by D40 był lepszy od D80 to tak jest, to samo jeśli chodzi o Can..na. Oglądałem ostatnio zdjęcia próbne udowadniające, iż D80 jest lekko mówiąc taki sobie a współkonkurującym aparatem był Mark DS II

Domyślnie

nocny łowca w akcji, czyli poglad jak D80 sprawuje sie w ~0 st. C wietrze i dlugimi czasami.

http://www.pc.hostdmk.net/kkm/images...DSC0458_p1.jpg
    http://www.pc.hostdmk.net/kkm/images...DSC0433_p1.jpg
    http://www.pc.hostdmk.net/kkm/images...DSC0429_p1.jpg

swoja droga ciekawe ze jak wywolalem nefa do tifa to z 8MB zrobilo sie 22 i nocly lów skonczyl sie zajeciem dysku przez zdjecia na 2GB. (65 zdjec)
    zdjecia pomniejszone bo 6MB jpg na necie to przeginka
    D750 D700 D7000 + s10-20 + S20F1.8 N50F1.8 + N24-70 + N70-200 + uv SDEx:SD,CF + SB-800+SB900 PixelK + hexacoopter | Minolta D700si+28-200+5400xi| 300F4 + 120F2.8 + 80F2.8 + 50F4 + 30cm http://www.rafalbociek.rwbb.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tofifik Zobacz posta
    swoja droga ciekawe ze jak wywolalem nefa do tifa to z 8MB zrobilo sie 22
    proste: d80 kompresuje nefy
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pan Ken jest znany ze swych oryginalnych poglądów (delikatnie powiedziawszy), które na dodatek dość często zmienia - w zależności od potrzeb jak sądzę .
    co mnie akurat ukierunkuje na wiarę w reinkarnację i przekonanie, że niejaki Kolekcjoner jest wcieleniem Kena (po warunkiem, że przez przypadek nie jest XV wcieleniem Dalajlamy, albo lamy)

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów