Close

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 86

Domyślnie

Ale wyrażasz to swoje zdanie na forum gdzie stopki funkcjonują od kilku lat
    I wbrew pozorom nie są po to żeby chwalić się sprzętem ale żeby pomóc innym
    Poza tym jeszcze nie spotkałem się na tym forum z sytuacja że zadaję pytanie o jakiś sprzęt ze stopki i nie dostaję odpowiedzi
    W ten sposób łatwiej uzyskać info od użytkowników danego sprzętu
    A nie opierać sie tylko na suchych testach i tablicach testowych
    Pozdrawiam fanów własnego zdania

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Oszczędny w słowach Awatar RaB
    Miasto
    Złotów/Piła

Domyślnie

D80 zdecydowanie przegrywa z d50 w tym porownaniu...ma 7 a nie 8 programow tematycznych
    szkoda slow na kolegi zaczepke...
    Nikon D&F80, T 28-70/2,8 ATX II; N50/1,8;N 80-200/2,8AF-S ; Biometar80/2,8; SB-800; jakies trzy nogi i torebka

Domyślnie

no z moich obserwacji wynika ze D80 jest gorszy od D50 na iso 1600 ale moze to dlatego ze nie mam obydwu pod reka zeby zrobic dwie takie same sceny

Domyślnie

popieram w 100% istnienie takich podpisów w stopce. Jest to bardzo pomocne w zasieganiu opinii nt. danego sprzętu. Co do porównania puszek nie wypowiadam się, bo to temat rzeka na tym forum... Dla mnie najistotniejsze jest to, że robienie fotek sprawia mi ogromną satysfakcję, a mój poczciwy D70s mnie nie zawodzi i dobrze mi lezy w dłoni. O qrcze zrymowało mi się
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez life Zobacz posta
    no z moich obserwacji wynika ze D80 jest gorszy od D50 na iso 1600 ale moze to dlatego ze nie mam obydwu pod reka zeby zrobic dwie takie same sceny
    Jest wyraźnie gorszy również na 800 na pozostałych roździelczość robi swoje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarek76 Zobacz posta
    Nie wiem o co ci chodzi ale może jestem idiota bo nie rozumiem twojego toku rozumowania
    Działasz jak PiS. To co myśle ja jest jedyną słuszną drogą, a ci co maja inne zdanie ...
    jarek76, nie mieszaj do tego POlityki, bo to forum fotograficzne (swoje poglądy polityczne możesz prezentować gdzie indziej)

pozdrawiam
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

tez dolacze sie do popierania ze stopka to dobra rzecz. chodz brakuje mi na tym forum tego co jest na forum minolty, a mianowicie mozliwosci wrzucenia takich mini obrazkow (loga) danego sprzetu [np. wpisuje :minolta: i mam male logo minolty] to daje wieksza przejrzystosc.

co do porownywania d80 z innymi modelami to czytajac forum przezylem podwojny dysonans pozakupowy, przez rozne wypowiedzi niepochlebne na ten aparat. w rzeczystosci nie mialem nazybt przetestowac go w dostatecznym oswietleniu ale w polmrokach i swiele zarowym dziala znakomicie (no moze wbudowana lampa w ttl za slabo daje, ale to mozna podkrecic ev). a obiektyw ktowy mam charakteryzuje sie niesamowita bliskoscia ostrzenia (lapie od 10cm).

ma kilka minusow niewielkich ale to ze wzgledu na roznice technologiczne miedzy minolta a nikonem. z takich czystych minusow jest to ze niby wszstko mozna podswietlic a producenci zapomnienil o wyswietleniu na wyswietlaczu lub w wizjerze trybu w jakim jest obecnie aparat( i np. nacielem sie kilka razy ze mialem wlaczone P a chcialem S)
    D750 D700 D7000 + s10-20 + S20F1.8 N50F1.8 + N24-70 + N70-200 + uv SDEx:SD,CF + SB-800+SB900 PixelK + hexacoopter | Minolta D700si+28-200+5400xi| 300F4 + 120F2.8 + 80F2.8 + 50F4 + 30cm http://www.rafalbociek.rwbb.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    jarek76, nie mieszaj do tego POlityki, bo to forum fotograficzne (swoje poglądy polityczne możesz prezentować gdzie indziej)
    Ok sorki, troche mnie poniosło
    Ale to dla tego że wkurza mnie takie podejście do tematu
    Zawsze jest najłatwiej krytykować

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

mariusx jest zaledwie od kilku dni na forum i nie rozumie, że podpisy w stopkach są bardzo przydatne i pomocne forumowiczom i nie chodzi tu bynajmniej o zwykły snobizm. Ja na początku też miałem podobne odczucia (czego nie ujawniałem w obraźliwy sposób jak zrobił to mariusx), ale szybko zmieniłem zdanie. W końcu może i ja rozbuduję swoją stopkę, żeby ułatwić ew. pomoc innym, czy wymianę poglądów na temat konkretnego sprzętu.
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

To porownanie to dramat, full bledow, np
    * wspomniane WB w klevinach dla d50
    * w D70 2" lcd (choc jest 1.8"
    * D40 DZIALA z OBIEKTYWAMI BEZ SILNIKA!!!!
    * D40 nie ma retouch menu (d-lighting, B&W...)

dalej tez nie chce mi sie wyszukiwac, ale ta tabelka jet przypadkowa.
    Proponuj zamknac post b owprowadza tylko blad.

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów