Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 86

Domyślnie do Moderatorow

albo chociaz dajcie przy pierwszym poscie, tuz przy linku, ze informacje zawarte na tej stronie sa niekompletne wrecz calkiem bledne i w trakcie ew. procesu decyzyjnego nie powinno sie nimi kierowac.

jezeli ktos chce w miare dobre (najlepsze jakie znam) porownanie modeli, nie tylko Nikona, to chyba tylko na:
    www.dpreview.com -> buying guide -> side-by-side

pozdrawiam
    Strangelove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strangelove Zobacz posta
    ...
    * D40 DZIALA z OBIEKTYWAMI BEZ SILNIKA!!!!
    Bo chyba działa, ale w MF.

A co do d80, to przymierzam się do niego i ostatnio sobie go obejżałem w sklepie i zwróciłem na uwagę na coś o czym wydaje mi się że nie było nigdzie mowy:

D80 ma uchwyt niższy niż d50, oczywiście do 400D trzebaby go jeszcze go obskrobać zdrowo. Że od d70s to wiadomo ale myślałem, że będzie co najmniej taki jak w d50, palec mi nie spadał, ale... . w związku z tym pytanie do repatriantów:
    Czy komuś zabrakło tego ,na oko, pół centymetra?

A całą prawda o tym aparacie tkwi w tym co jest najważniejsze w lustrzankach:
    -jakość zdjęć, zdobiłem pare fotek w sklepie, na swoją kartę: dużo szczegulików, a szumy mnie nie ruszyły.
    -AF, jeszcze do tego więcej pól choć to już drugorzędna sprawa.
    -Wizjer, dla mnie spora różnica.

Do powyższego, za darmo dają , sobie wyobraźcie, lepsza funkcjonalność:
    zmiana trybu AF ma swój przycisk - dla mnie bardzo ważne, jeśli używam AF C to cząsto go przeplatam zdjęciami z AF S, i kilka razy nie zdążyłem wrócić do AF C
    LCD duży i zewszystkichstronnańpatrzalny.
    + dla użytkownika d50: lcd można podświetlić, a pomiar światła ma swój przycisk
    Ostatnio edytowane przez Trevor ; 05-01-2007 o 10:38
    DeSiedemset + FE + AF_50/1.4D + AF_35/2D + 105/2.5 AIS + AF_18-35/3.5-4.5D + Tamron 28-75/2.8 + SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta
    hmm, ale przecież z tej tabelki to raczej odwrotny wniosek wynika, bo bije na głowe pozostałe, chociazby kilkoma istotnymi funkcjami których reszta nie ma
    A w dodatku zdarzają się w tej tabelce błędy, jak chociażby:

- D80 nie obsługuje kart SDHC,
    - w D50 można ustawić WB precyzyjnie dobierając temp. barwową w stopniach Kelvina (pewnie właściciele D50 nic o tym nie wiedzą...),

takie porównanie to można o kant d... potłuc.
    N D70, N 18-70, N 55-200, SB-600, Tamrac Expedition 3

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Pojechałeś bo bańdzie...

A tak naprawdę D80 to pomyłka bo:

Nie wykonuje odbitek na poczekaniu.
    Nie namierza satelitarnie ciekawych miejsc i obiektów do fotografowania.
    Nie odbiera telewizji i radia (no może z wyjątkiem znanej rozgłośni z Torunia)
    Nie ma 100 Mpikseli
    Jest na prąd
    Obiektyw ma tylko z przodu
    Nie można zmieniać obudowy na jakąś inną, np. kolorową
    Przy iso 3200 może szumieć, choć ja tego nie słyszę
    I w ogóle trzeba coś naciskać żeby zrobić zdjęcie.

porażka

pozdrawiam Rafał
    No i dlatego go kupiłem, lubię takie porażki. W zamierzeniu planuję drugie body D80 w niedługim czasie tylko zaczekam na srebrne
    Żegnam Was już czas...

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Trevor Zobacz posta
    ...Czy komuś zabrakło tego ,na oko, pół centymetra?
    Brakuje cały czas, zwłaszcza, że ja przemiennie używam D70s i D80 . W sumie nie wiem dlaczego Nikon tak zminiaturyzowal body D80 . Może następca D90 będzie już we właściwym rozmiarze ???

Domyślnie

dlatego od razu wypuścili gripa, gdyby był większy to z gripem byłby już za wielki, używam gripa i uważam iż jest to świetny dodatek, którego bardzo mi brakowało w D70, szczególnie na pokazach mody, gdzie przez 1-2 godziny strzelałem fotki w pionie
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Bo chyba działa, ale w MF.
    no tak, ale w tej cytowanej tabelce jest napisane:
    D40, Compatible Lenses:
    All functions possible with all AF Nikkor lenses (including AF-S, DX, VR and D-/G-type)

wiec sciema, szkoda pisac

Domyślnie

"Wymagajmy chociaz od siebie wzajemnie czytania ze zrozumieniem(podobno 85% Polakow ma z tym problemy)"

Najwyrazniej zbyt mocno od nich nie odbiegasz...

Domyślnie

D80 ma uchwyt niższy niż d50, oczywiście do 400D trzebaby go jeszcze go obskrobać zdrowo. Że od d70s to wiadomo ale myślałem, że będzie co najmniej taki jak w d50, palec mi nie spadał, ale... . w związku z tym pytanie do repatriantów:
    Czy komuś zabrakło tego ,na oko, pół centymetra?
    Do tej pory używałem D50 kiedy po raz pierwszy wyciągnąłem z pudełka nowy D80 i chwyciłem go to wydawało mi się jakbym się znów cofnął w rozwoju. Ale cóż i tak jest to chwyt luksusowy w porównainu do 400D

Domyślnie

Mi osobiście w D80 tego 0,5 cm nie brakuje, ale mam bardzo drobną rękę. Mojemu ojcu (z większymi paluszkami ) już jednak brakuje trochę więcej niż 0,5 cm. Dlatego w przyszłości sprawię mu gripa .

Pozdrawiam
    Erie
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów