Close

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 86

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAF Zobacz posta
    co mnie akurat ukierunkuje na wiarę w reinkarnację i przekonanie, że niejaki Kolekcjoner jest wcieleniem Kena (po warunkiem, że przez przypadek nie jest XV wcieleniem Dalajlamy, albo lamy)
    Proszę po raz wtóry żebyś nie odnosił się do moich postów personalnie jeśli masz jakieś zastrzeżenia zgłoś do moderatora jeśli nie to zamilknij.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie Thom Hogan o D40

Pisze tak:

If there's a better carry-everywhere DSLR than the D40 I'm not sure what it is. Superior at nothing, adequate at everything, but in a very compact and light package.

(Jeśli istnieje lepsza lustrzanka do zastosowań ogólnych niż D40, to nie wiem jaka. Nie jest wybitna pod żadnym względem, ale zadowalająca pod każdym, zgrabna i lekka)

Pan Thom też siedzi w stajni Nikona, ale ma bardziej umiarkowane opinie od pana Kena.

I co?

Paweł
    Fiat Lux

Domyślnie

hehe, dobre - "lustrzanka do zastosowań ogólnych"
    a np. D80 to niby do jakich zastosowań jest, a chyba lepsza od D40?
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

ja mam D80 z 18 -70 DX od ok 2 tyg i jestem pod wrazeniem tego aparatu mimo ze jest mniejszy od d70s trzyma sie super

jeśli chodzi o wizjer to jest miazdzacy w porównaniu do poprzedników
    szybkosc swietna - guzik prawda ze 3 kl/s nie wyrabia
    mnogosc ustawien przebija poprzednikow a 10 Mpix przydaje sie (przycinanie fote/ wielkosc odbitek itp)

o jakości nie wypowiadam sie - wiadomo zeleży od szkła

szumy szumy szumy hmmm jakie szumy na moje oko jakosc jest swietna szumy niewidoczne no chyba ze ktoś przybliżenie daje 500% i wiecej i sie wypowiada ze szumy widac

bateria jest swietna mimo ze raz strzelam ok 600 fotek innym razem ok 300 rozladowana ( zakłdam ze temp otoczenie i zabawa przyczynia sie)

układ przycisków jest super

wiec kolega który mowi ze nie [B][B]"W zestawieniu widac wyraznie ze skorka nie jest warta wyprawki"
    chyba nie miał do czynienia z tym aparatem a juz na 100% nie miał d50 i d80 aby porównac i obiektywnie sie wypowiedziec
    D80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez didou2 Zobacz posta
    ja mam D80 z 18 -70 DX od ok 2 tyg i jestem pod wrazeniem tego aparatu mimo ze jest mniejszy od d70s trzyma sie super

jeśli chodzi o wizjer to jest miazdzacy w porównaniu do poprzedników
    szybkosc swietna - guzik prawda ze 3 kl/s nie wyrabia
    mnogosc ustawien przebija poprzednikow a 10 Mpix przydaje sie (przycinanie fote/ wielkosc odbitek itp)

o jakości nie wypowiadam sie - wiadomo zeleży od szkła

szumy szumy szumy hmmm jakie szumy na moje oko jakosc jest swietna szumy niewidoczne no chyba ze ktoś przybliżenie daje 500% i wiecej i sie wypowiada ze szumy widac

bateria jest swietna mimo ze raz strzelam ok 600 fotek innym razem ok 300 rozladowana ( zakłdam ze temp otoczenie i zabawa przyczynia sie)

układ przycisków jest super

wiec kolega który mowi ze nie [B][B]"W zestawieniu widac wyraznie ze skorka nie jest warta wyprawki"
    chyba nie miał do czynienia z tym aparatem a juz na 100% nie miał d50 i d80 aby porównac i obiektywnie sie wypowiedziec

mialem sposobnosc b.dokladnego porownania d80 z d70s, i nadal twierdze ze roznice nie sa warte ponad 1000pln. zreszta sprzedaz takiego modelu sluzy tylko drenazy portfeli klientow, polityke nikona potwierdza rowniez model d40(czyli b.tania lustrzanka z b.drogimi obiektywami )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariusx Zobacz posta
    ...i nadal twierdze ze roznice nie sa warte ponad 1000pln.....
    powinno być ja bym nie zapłacił, bo według mnie to dużo...czy są warte czy nie zostawmy subiektywnej ocenie..

Jest takie piękne staropolskie powiedzenie: "De gustibus non est disputandum"

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

A ja mam jeden i drugi (obie nóweczki he he he ) i żałuje, że te 2 moje body to nie są D80 !!! bo różnica jest powalajaca. Jedyne co mi przeszkada w d80 to wysoka cena i mikrośc konstrukcj. Kto ma takie małe łapki ???

Domyślnie

Kto ma takie małe łapki ???
    a ja tam nie narzekam:P trzyma sie swietnie a malych rak wcale nie mam.

zobacz na canony 350d i 400d... bez gripow... to tam wogole jest tragedia :P

Thumbs up

Cytat Zamieszczone przez voyager10 Zobacz posta
    Jest wyraźnie gorszy również na 800 na pozostałych roździelczość robi swoje
    D80 jest gorszy nawet przy ISO 400 i mówię tu o porównaniu odbitki formatu niezbyt dużego bo 13x18cm-identyczny motyw i ustawienia i szkło (dzisiaj odebrałem je z labu i nie mogę wyjśc z podziwu dla D50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariusx Zobacz posta
    mialem sposobnosc b.dokladnego porownania d80 z d70s, i nadal twierdze ze roznice nie sa warte ponad 1000pln.
    Zależy jakie zdjęcia robisz... Dla mnie na ten przykład AF rodem z D200 i większy bufor byłby wart 1000PLN. Niestety, braki w szybkostrzelności powodują, że przesiądę się raczej na Dx00.
    Pozdrawiam, Jan Zieliński
    HW: D200, S10-20/4-5.6, N24-70/2.8, S70-200/2.8, SB-600
    www.gtfoto.pl

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów