Close

Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 143

Wątek: Maroko

Domyślnie

Stock jak czytam to nie chce mi się wierzyć...albo miałeś niesłychanego pecha albo ja mam zawsze szczęście a łaziłem w kilku miejscach na świecie w krajach arabskich takich jak Fez i nigdy mnie nic złego nie spotkało.
    Naprawdę szkoda zdjęć, sprzętu i nerwów. Jak znam siebie nie dałbym sobie odebrać czegoś, rozumiem że Was było kilku a on sam....wiem że gdybam, ale zbyt łatwo mu poszło !!! Możesz coś więcej napisać, bo ja w tym miejscu również byłem i trochę mnie ta sprawa ruszyła !
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

to pech. ja do Maroka nic nie mam i znów tam pojadę. Zupełny luzik
    Byłem tylko z dziewczyną. Tez nie dałbym sobie czegos odebrać - ale na widok kolesia machającego maczeta w sposób mocno nieprzewidywalny wolałem nie ryzykowac straty reki, zadraśnięc, przecięc itp rzeczy. Maczeta sterylna nie jest a włóczenie się potem po lekarzach z jakimś zadrasnięciem to by była jakaś masakra - zakładam, ze na zadraśnięciu by się skonczyło. Przez cały miesiąc bywaliśmy w przeróznych miejscach - i tych mniej turystycznych również. Medynę Fezką mam zwiedzona bardzo bardzo szczegółowo. Marakesz również. Całe dnie wędrowalismy wokół Toubkala i nic. Po prostu - złe miejsce i zły czas. A w Maroku zakochanym - pomimo wszystko i wróce tam na 100%

Domyślnie

No to rzeczywiście pech co nie miara. Maczetą oberwać nie ciekawie, aczkolwiek musiał być moment słabości gostka, no cóż nie było mnie tam nie widziałem nie doświadczyłem... W jakich miejscach konkretnie byłeś, miasta, miejscowości ... ?
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

moment słabości pewnie miał, no ale ja tez na widok tej maczety miałem dupsko tak ścisniete, że nie odwazyłem sie przyatakowac. A że postury jestem skoczka narciarskiego to tym bardziej nie atakowałem
    trasa: Fez-Marakesz-Imlil (treking) - Marakesz - Essuoaira - Al-Jadida - Rabat - Fez. Generalnie nie forsowalismy się, nie chcielismy za wszelką cenę z wywalonymi jęzorami zobaczyc w ciagu miesiąca wszystkiego. Wolelismy spokojnie sobie w miastach siedziec i chłonąć marokańskie klimaty przy miętowej herbatce

Domyślnie

No to zrobiliście najciekawszą pętlę, mam na uwadze miasta. Wypożyczaliście samochód ? Il fot zrobiłeś, będziesz je niebawem zamieszczał ? Ciekaw jestem jakości przywiezionego materiału
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

w przyszłym roku albo Maroko i Sahara albo Indie - w zależności od zgromadzonego kapitału Nie braliśmy auta - przeciez tam jeżdża jak wariaci Fot przytargałem 1500 - ale już po mocnej marokańskiej selekcji. Oczywiście prezentacja będzie - ale musze znaleźc chwilkę by nad nia podłubac Co do jakości to sam nie wiem - kilka fot mi się podoba. Wiem że kilku nie zrobiłem, a chciałem. Tak jak w życiu

Domyślnie

Południe Maroka najciekawsze, Indie równie ciekawe ale droższe i zdrowotnie niebezpieczne... No to wystawiaj kolego reportaż, najlepiej w tym wątku abyśmy ocenili
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

W Indiach chyba droższy tylko dojazd (dolot) a samo zycie chyba jest nieco tansze ? Nie byłem i powtarzam opinie za tymi którzy byli

Domyślnie

Miałem na myśli sumaryczny wydatek, że jednak Indie to wyższa już półka cenowa w porównaniu z Marokiem, chociaż to nie zawsze się sprawdza. Mnie Maroko wyszło drogo, ale to za sprawą ilości przejechanych km, indywidualnego transportu jeepami i przejechaniu wielu miejsc. Ale gdybym miał to odnieść analogicznie do Indii to im dalej tym drożej niestety !
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

no wiesz - nam sie udało zamknąc Maroko w okolicach 1500 - 1700 euro chyba - nie liczyłem dokładnie Miesiąc czasu. Tak wstepnie licze, że Indie moga wyjść w okolicach 2000-2500 euro max (3tyg). Róznica nie jest mega drastyczna - biorac pod uwagę okres na jaki tam sie jedzie. No, ale to czas pokaże jak nam wyjdzie. Najpierw trza zamknąc jeden wyjazd by móc się zabierać za drugi

Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów