Close

Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 311121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 143

Wątek: Maroko

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

do piachu nie upuść A tak to chyba standardowe środki ostrożnosci

Domyślnie

wilgotny biały ręcznik na czarny korpus w razie dłuższej wędrówki przy 40-45C

reklamówka/worek na wypadek ostrego piaskowego wiatru

nie zmieniaj szkieł na pustyni :]

a najlepiej korpus uszczelniony plus uszczelnione szkła
    brak

Domyślnie

Czyli jednak ochrona na sprzęt wskazana, chyba wykorzystam swój pokrowiec Aquapac Dziękuję za odpowiedź.

Domyślnie

lepiej mieć jak nie mieć ochrony

ja na pustyni czy na plaży nad morzem nie miałem żadnych specjalnych zabezpieczeń i puszka żyje, ale moja ma uszczelnienia i nie kosztuje majątek a obiektyw który wtedy męczyłem jest za grosze na allegro

po powrocie miałem kilka syfków na matrycy, ale to przez częstą zmianę szkieł

Droga puszka = trzeba uważać i lepiej zapobiegać

pozdr
    brak

Domyślnie

Stock bo my tu czekamy i nic, obiecałeś i co ?
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

szefuńciu robię cały czas - ino ja działam kompleksowo bo obrabiam powoli by mieć na wystawę, do domowego albumu w postaci wydruków i dla Was
    a czasu to ja za dużo też nie mam - spokojna głowa, pamiętam i pracuję nad tym

Okolice Imlilu
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=143814
    Ostatnio edytowane przez stock ; 12-05-2010 o 22:35

Domyślnie

Chcialbym sie wybrac w tamte okolice w przyszlym roku, w tym niestety nie wystarczylo czasu na wszystko. U mnie na szczescie wyjazd byl bez 'przygod', wspolczuje straty sprzetu jak i materialu.

Domyślnie

Wybierającym się do Essaouiry polecam restaurację le Sirocco na ul.Ibn Rochd, jakby przedłużenie Placu Moulay Hassan.
    Kuchnia mieszana, marokańsko-francuska, prowadzona w niesamowitej atmosferze przez Madame Any.
    Tam zjedliśmy najsmaczniejszą w całym Maroku zupę Harria, mają rewelacyjny deser "Foundu de chocolat" (nie jestem pewny pisowni) i pyszną Pastillę.

Obiecałem sobie podzielić tym doświadczeniem i to czynię

Domyślnie

Harrirę to ja trafiłem fantastyczną w Marakeszu - gdzieś daleko w bocznej zapomnianej uliczce. otem przez następne 3 tyg testowaliśmy różne harriry w różnych częściach kraju i nigdzie nie trafilismy tak dobrej jak w Marakeszu

Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 311121314 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów