do piachu nie upuśćA tak to chyba standardowe środki ostrożnosci
![]()
Szukaj
do piachu nie upuśćA tak to chyba standardowe środki ostrożnosci
![]()
wilgotny biały ręcznik na czarny korpus w razie dłuższej wędrówki przy 40-45C
reklamówka/worek na wypadek ostrego piaskowego wiatru
nie zmieniaj szkieł na pustyni :]
a najlepiej korpus uszczelniony plus uszczelnione szkła![]()
brak
Czyli jednak ochrona na sprzęt wskazana, chyba wykorzystam swój pokrowiec AquapacDziękuję za odpowiedź.
lepiej mieć jak nie mieć ochrony
ja na pustyni czy na plaży nad morzem nie miałem żadnych specjalnych zabezpieczeń i puszka żyje, ale moja ma uszczelnienia i nie kosztuje majątek a obiektyw który wtedy męczyłem jest za grosze na allegro
po powrocie miałem kilka syfków na matrycy, ale to przez częstą zmianę szkieł
Droga puszka = trzeba uważać i lepiej zapobiegać
pozdr
brak
Stock, ale jakieś ocalałe foty chyba zapodasz?
szefuńciu robię cały czas - ino ja działam kompleksowo bo obrabiam powoli by mieć na wystawę, do domowego albumu w postaci wydruków i dla Was![]()
a czasu to ja za dużo też nie mam - spokojna głowa, pamiętam i pracuję nad tym
Okolice Imlilu
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=143814
Ostatnio edytowane przez stock ; 12-05-2010 o 22:35
Chcialbym sie wybrac w tamte okolice w przyszlym roku, w tym niestety nie wystarczylo czasu na wszystko. U mnie na szczescie wyjazd byl bez 'przygod', wspolczuje straty sprzetu jak i materialu.
Wybierającym się do Essaouiry polecam restaurację le Sirocco na ul.Ibn Rochd, jakby przedłużenie Placu Moulay Hassan.
Kuchnia mieszana, marokańsko-francuska, prowadzona w niesamowitej atmosferze przez Madame Any.
Tam zjedliśmy najsmaczniejszą w całym Maroku zupę Harria, mają rewelacyjny deser "Foundu de chocolat" (nie jestem pewny pisowni) i pyszną Pastillę.
Obiecałem sobie podzielić tym doświadczeniem i to czynię![]()
Harrirę to ja trafiłem fantastyczną w Marakeszu - gdzieś daleko w bocznej zapomnianej uliczce. otem przez następne 3 tyg testowaliśmy różne harriry w różnych częściach kraju i nigdzie nie trafilismy tak dobrej jak w Marakeszu![]()
Skontaktuj się z nami